Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κατερίνα Νοτοπούλου:”Κραυγή αγωνίας από τα τουριστικά γραφεία Μακεδονίας Θράκης” Ανακοίνωση της τομεάρχη...

Κατερίνα Νοτοπούλου:”Κραυγή αγωνίας από τα τουριστικά γραφεία Μακεδονίας Θράκης” Ανακοίνωση της τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου

Äåýôåñç çìÝñá ôçò óõæÞôçóçò åðß ôçò ðñïôÜóåùò äõóðéóôßáò êáôÜ ôçò ÊõâÝñíçóçò, ðïõ õðÝâáëáí ï Áñ÷çãüò ôçò ÁîéùìáôéêÞò Áíôéðïëßôåõóçò êáé Ðñüåäñïò ôçò ÊïéíïâïõëåõôéêÞò ÏìÜäáò ôïõ Óõíáóðéóìïý ÑéæïóðáóôéêÞò ÁñéóôåñÜò ÁëÝîçò Ôóßðñáò êáé 84 ÂïõëåõôÝò ôçò ÊïéíïâïõëåõôéêÞò ôïõ ÏìÜäáò, óýìöùíá ìå ôá Üñèñá 84 ôïõ ÓõíôÜãìáôïò êáé 142 ôïõ Êáíïíéóìïý ôçò ÂïõëÞò, ÓÜââáôï 29 Éáíïõáñßïõ 2022. (ÂÁÓÉËÇÓ ÑÅÌÐÁÐÇÓ/EUROKINISSI)

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τουριστικών γραφείων συζητήθηκαν διεξοδικά σε συνάντηση που είχε η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου με τους Θεολόγη Βύρωνα- Πρόεδρο, Γιώργο Βόγια – Β’Αντιπρόεδρο  και Αθανασία Θεοχαρίδου – Έφορο του ΔΣ της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης.

Τα προβλήματα που βιώνει ο κλάδος είναι πολλά και απαιτούνται άμεσα μέτρα για τη στήριξή του, προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει στο νέο τοπίο, όπως διαμορφώνεται στην πανδημική και μετά πανδημική εποχή. 

Εδώ και δυο χρόνια, το έργο που παράγεται είναι μηδαμινό και οι λίγες εξαιρέσεις, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν αρκούν σε καμία περίπτωση, ώστε να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, η μείωση του τζίρου των τουριστικών γραφείων  ανέρχεται περίπου στο 80% του 2019, σε αντίθεση με τις θριαμβολογίες των κυβερνητικών υπουργών.

Η ματαίωση των σχολικών εκδρομών, των εκδρομών ΚΑΠΗ, όπως και το πάγωμα του συνεδριακού τουρισμού επέφεραν βαρύτατο πλήγμα στα τουριστικά γραφεία. Η έλλειψη ρευστότητας από την άλλη και οι ανεπαρκείς αποζημιώσεις που έχουν λάβει θέτουν ζήτημα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων αυτών.

Οι ιδιοκτήτες των τουριστικών γραφείων ζητούν την άμεση μετατροπή της επιστρεπτέας σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς και την άμεση εκταμίευση των ποσών που τους οφείλονται από προγράμματα στήριξης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς την κυβέρνηση για άμεση, γενναία στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με μέτρα ενίσχυσης ρευστότητας και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την προώθηση λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Ο κλάδος των τουριστικών γραφείων που αποτελεί σημαντικό κρίκο της τουριστικής αλυσίδας, έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από το Μάρτιο του 2020 και τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση είναι ανεπαρκή και αποσπασματικά και έτσι οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.