Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Η DPort Services εκφράζει την ανησυχία της για νέο αποκλεισμό του Εμπορικού...

Η DPort Services εκφράζει την ανησυχία της για νέο αποκλεισμό του Εμπορικού Λιμένος Πειραιά

Celestyal Cruises

Την ανησυχία της σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά εκφράζει η DPort Services καθώς ένα εκ των τριών σωματείων εργαζομένων με την επωνυμία ΕΝΕΔΕΠ, προκήρυξε ξανά απεργία για την προσεχή Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, που κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο αλλά όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές (27/10/2021 έως 31/10/2021 και 1/12/2021), η απεργία ενδέχεται να συνεχιστεί σε άλλες ημέρες κατά την προσφιλή τακτική του παραπάνω σωματείου.

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ προβάλλοντας ως αίτημα τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υποκρύπτει την αληθινή του βούληση να θεωρηθεί αυτό ως αντιπροσωπευτικό σωματείο ενώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αντιπροσωπευτικότερο σωματείο είναι το “Συνδικάτο Εργαζομένων ΣΕΕΔΠ”. Απ’ ότι λοιπόν διαφαίνεται υπάρχει μία απίστευτης μορφής μεθόδευση που υποκινείται από κομματικούς  μηχανισμούς με στόχο το λιμάνι, όμως θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι με τις μεθοδεύσεις αυτές εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού με καταστροφικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία, για την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και για τους περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους και συναλλασσόμενους με το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. 

“Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας”, τονίζει η DPort Services, “δυστυχώς δεν έχει επιτευχθεί η ανεμπόδιστη είσοδος των εργαζομένων που θέλουν να απασχοληθούν στο λιμάνι όπως άλλωστε προβλέπει και ο Νόμος”.  

“Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά και σε περίπτωση νέας απεργιακής κινητοποίησης του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ ή της υπερκείμενής του συνδικαλιστικής οργάνωσης, της οποίας πρόεδρος είναι ο Πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, οι Αρχές θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα και θα διασφαλίσουν τη νομιμότητα και την απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού, η διακοπή λειτουργίας του οποίου θα επιφέρει σημαντική βλάβη τόσο στην εταιρεία όσο και σε χιλιάδες συναλλασσόμενους και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μέσω της λειτουργίας του”. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.