Αρχική Δήμοι “Βία σε βάρος των γυναικών: μια διαθεματική συζήτηση”

“Βία σε βάρος των γυναικών: μια διαθεματική συζήτηση”

Με αφορμή τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά έμφυλης βίας, η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης τη διαδικτυακή εκδήλωση «Βία σε βάρος των γυναικών: μια διαθεματική συζήτηση», τη Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου 2022, στις 19:00.
“Συνεχείς καταγγελίες για περιστατικά έμφυλης βίας έκλεισαν με τον χειρότερο τρόπο μια χρονιά κατά την οποία το κίνημα #metoo ξέσπασε και στη χώρα μας, μια χρονιά που σφραγίστηκε από 19 γυναικοκτονίες. Η έμφυλη βία σε κάθε μορφή της παρατηρείται καθημερινά και στρέφεται ενάντια στα πιο αδύναμα και ευάλωτα άτομα. Κι επειδή ο μόνος τρόπος είναι η συνειδητοποίηση και η ευαισθητοποίηση, οφείλουμε να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά τη νέα γενιά στην οποία εναποθέτουμε το μέλλον και τις ελπίδες μας”, ανέφερε σχετικά η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, τονίζοντας: “Γονείς, σχολεία και πολιτεία πρέπει να δουλέψουμε από κοινού προς αυτήν την κατεύθυνση. Στην προσπάθεια να φέρουμε το μήνυμα στις νέες και νέους της πόλης μας αλλά και μέσα στα σχολεία, η Αντιδημαρχία Παιδείας σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη διαδικτυακή δράση ‘Βία σε βάρος των γυναικών: μια διαθεματική συζήτηση’. Ας κάνουμε ένα μικρό βήμα για την εξάλειψη της βίας σε κάθε μορφή της. Όλοι μαζί μπορούμε!”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom (Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/88209132143 Meeting ID: 882 0913 2143) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Youtube https://www.youtube.com/c/cityofthessaloniki.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: 2313 318.661 και 2313 318.663.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
«Βία σε βάρος των γυναικών: μια διαθεματική συζήτηση» 
19:00 – 19:15 Χαιρετισμός – Τοποθέτηση Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννας Κοσμοπούλου
19:15 – 19:30 Δήμητρα Κογκίδου – Καθηγήτρια, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων ΑΠΘ, Συντονίστρια των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων των ΑΕΙ
“Η εξάλειψη του φαινομένου της έμφυλης βίας είναι ευθύνη όλων μας”
19:30 – 19:45 Κυριακή Κωφού – Ψυχολόγος ΑΠΘ, ΚΔΑΠ ΚΕΔΗΘ, Msc Επιστήμες Αγωγής, Ειδική Αγωγή
“Η ψυχολογική διάσταση της έμφυλης βίας και πώς οι περίοδοι κρίσης, όπως η τρέχουσα πανδημία, έχουν εντείνει το φαινόμενο”
19:45 – 20:00 Δήμητρα Λάτσιου – Δικηγόρος, ΔΙΟΤΙΜΑ
“Ελλείψεις στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την έμφυλη βία και τι διεκδικούν οι γυναικείες οργανώσεις αναφορικά με αυτό”
20:00 – 20:15 Γιαννούλα Μάγγα – Διαμεσολαβήτρια Προγράμματος JUSTROM3 και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου
Μαριάννα Δήμου – Διαμεσολαβήτρια Προγράμματος JUST ROM, Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου 
“Έμφυλη βία και γυναίκες Ρομά: πώς οι ρατσιστικοί θεσμικοί αποκλεισμοί καθιστούν τις Ρομά γυναίκες πιο ευάλωτες”
20:15 – 20:30 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.