Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενεί το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών ανακατασκευάζεται – Το...

Το κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενεί το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών ανακατασκευάζεται – Το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών έπαυσε να λειτουργεί

Η λειτουργία του ξενοδοχείου Hilton, στην Αθήνα, έπαυσε σήμερα 31 Ιανουαρίου 2022.

Το κτιριακό συγκρότημα που σήμερα φιλοξενεί το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών ανακατασκευάζεται πλήρως από την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε για να δημιουργηθεί ένας πολυδιάστατος προορισμός με νέες χρήσεις. Tο σύνολο της ανακατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024.
Πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση, που φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάδειξη της Αθήνας ως κορυφαίας επιλογής στην Ευρώπη. Λόγω της έκτασης και της φύσης των εργασιών, δεν είναι εφικτό να συνεχιστεί η παράλληλη λειτουργία του ξενοδοχείου, η οποία και έπαυσε σήμερα 31 Ιανουαρίου 2022.

Μαζί με το γνωστό ξενοδοχείο κλείνει και ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της Αθήνας..

Από το 1963 οπότε και πρωτολειτούργησε το Hilton, έχει φιλοξενήσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, μέλη βασιλικών οικογενειών και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, δίνοντας ακόμη και το όνομά του στη γύρω περιοχή.

Η οριστική αλλαγή σελίδας για το ιστορικό ξενοδοχείο ήρθε στα τέλη του 2021 όταν ο όμιλος της Hilton και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. (μέτοχοι της οποίας είναι η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και το Olayan Group) ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για το νέο ξενοδοχείο και τις ιδιωτικές κατοικίες που θα δημιουργηθούν στο κέντρο της Αθήνας. Με τη συμφωνία αυτή, τα brands πολυτελείας της Hilton, και συγκεκριμένα τα Conrad Hotels & Resorts, Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences, θα αποκτήσουν παρουσία στην Ελλάδα και θα λειτουργήσουν εντός του νέου προορισμού που αναπτύσσει η Ιονική Ξενοδοχειακή.

Το brand Hilton δίνει τη θέση του στην Conrad όσον αφορά τη λειτουργία του ξενοδοχείου και στα brands Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences όσον αφορά τις κατοικίες.

Επίσης ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου, μέσω της ΤΕΜΕΣ και της θυγατρικής της Athens Beach Club Α.Ε., έχει αναλάβει μέσω του σχετικού διαγωνισμού του 2019 από τον δήμο, το δικαίωμα εκμετάλλευσης της Β’ Πλαζ Βούλας, έκτασης 80 στρεμμάτων, προωθώντας μία επένδυση αρκετών εκατομμυρίων για την αναβάθμισή της. Οι επενδύσεις στην πλαζ, περιλαμβάνουν, των άλλων και τη δημιουργία ιδιωτικού κλαμπ για χρήση αποκλειστικά από τους ενοίκους και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, οι οποίοι θα έχουν ειδικά προνόμια.

Για το ιστορικό κτίριο του «Hilton» οι επενδύσεις αναμένεται να  ξεπεράσουν τα 130 εκατ. ευρώ, πλέον της αρχικής επένδυσης των περίπου 145 εκατ. για την εξαγορά του κτιρίου προ πενταετίας. 

Το νέο επενδυτικό πλάνο «φιλοδοξεί να εισάγει στην πρωτεύουσα ένα καινοτόμο αναπτυξιακό μοντέλο μεικτής χρήσης με στόχο να συμβάλει περαιτέρω στην καθιέρωση της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στην Ευρώπη για ταξίδια ή ακόμα και για μόνιμη διαμονή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.