Αρχική Αεροπορικά Νέα Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον στις αεροπορικές εταιρείες

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον στις αεροπορικές εταιρείες

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον στις αεροπορικές εταιρείες

Με τη διασπορά της νέας μετάλλαξης Όμικρον, η οποία είναι τρεις φορές πιο μολυσματική σε σύγκριση με προηγούμενα στελέχη, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες αρχίζουν να «υποφέρουν». Τα μέλη των πληρωμάτων τους βγαίνουν εκτός υπηρεσίας και υποχρεώνονται στην ακύρωση εκατοντάδων ή και χιλιάδων πτήσεων. Τα έσοδα μειώνονται και οι επενδυτές παραμένουν αβέβαιοι. Η ProfitLevel προχώρησε στην ανάλυση μεγάλων αεροπορικών εταιρειών.

Delta Air Lines

H Covid κατέβαλε μεγάλο μέρος του πληρώματος της Delta Air Lines με αποτέλεσμα η αεροπορική εταιρεία να αρχίσει να ακυρώνει πολλές πτήσεις από την περίοδο των Χριστουγέννων. Η αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19 επέφερε στην εταιρεία ζημιά κατά το πρώτο τρίμηνο, ωστόσο η ζήτηση για ταξίδια αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά το 2022, οπότε και οι αεροπορικές εταιρείες θα σημειώσουν τελικά κέρδος. Το τέταρτο τρίμηνο ήταν προσοδοφόρο για τη Delta, καθώς σημείωσε τα υψηλότερα έσοδά της από το τέλος του 2019. Αυτό οφειλόταν κυρίως στις κρατήσεις πτήσεων για διακοπές καθώς και στο αυξημένο ενδιαφέρον για επαγγελματικά ταξίδια. Τα έσοδα ανέβηκαν στα 9,47 δισ. δολάρια ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Ωστόσο, σε σύγκριση με την προ πανδημίας εποχή, τα έσοδα εξακολουθούν να κινούνται σε χαμηλότερο επίπεδο. Η μετοχή έκανε άλμα άνω του 2% μετά την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων*.

United Airlines

Ο τουρισμός καθώς και η αεροπορική βιομηχανία βρίσκονται στην απόλυτη ανάγκη διακοπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει. Ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών έχει υποστεί εκτός αυτού και το πλήγμα των κακών χειμερινών καιρικών συνθηκών, των συνολικών χαμηλών επιπέδων στελέχωσης και τελευταίο αλλά καθόλου ασήμαντο, τη μετάλλαξη Όμικρον που διασπείρεται ταχύτατα. Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines αναμένει ήδη απώλεια – 2,12 USD ανά μετοχή. Η εταιρεία, εκτός από το πλήγμα της μετάλλαξη Όμικρον, βρίσκεται αντιμέτωπη και με τους συνεχείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οι οποίοι επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Πτήσεις χωρίς επιβάτες στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τους κανoνισμούς της ΕΕ, οι αεροπορικές εταιρείες οφείλουν να χρησιμοποιούν τους διαδρόμους προσγείωσής τους στα αεροδρόμια ακόμη και αν δεν διαθέτουν αρκετούς επιβάτες. Αποτέλεσμα αυτού είναι συχνά να πραγματοποιούνται πτήσεις με σχεδόν άδεια αεροπλάνα. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες, ειδικά η Lufthansa και η Brussels Airlines, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις λόγω χαμηλών κρατήσεων. Το πλήγμα από τους κανονισμούς της ΕΕ που απαιτούν από τις αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τα slots τους είναι ισχυρό και προκύπτει υπό την απειλή αντικατάστασής τους από ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρείες.

  1. Η PROFITFXLEVEL (εφεξής, ProfitLevel) είναι καταχωρημένη επωνυμία της BCM Begin Capital Markets CY Ltd, μια Κυπριακή Εταιρεία Επενδύσεων (CIF) που εποπτεύεται και ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC) με την άδεια CIF αριθ. 274/15 και εγγεγραμμένη διεύθυνση Αγίας Φυλαξίας 182, Επιχειρηματικό Κέντρο Κοφτερό, Γραφείο 103, 3083 Λεμεσός, Κύπρος.

Οι μελλοντικές δηλώσεις βασίζονται σε υποθέσεις και τρέχουσες προσδοκίες, οι οποίες μπορεί να είναι ανακριβείς ή στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να αλλάξει. Τέτοιες δηλώσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντική απόδοση. Περιλαμβάνουν κινδύνους και άλλες αβεβαιότητες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ουσιαστικά από αυτά που εκφράζονται ή υπονοούνται σε οποιεσδήποτε μελλοντικές δηλώσεις.

Αποποίηση ευθυνών: Το περιεχόμενο αυτού του υλικού αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ και δεν πρέπει να θεωρείται ως οποιουδήποτε είδους επενδυτική συμβουλή ή / και επενδυτική έρευνα ή / και πρόσκληση για οποιεσδήποτε συναλλαγές. Αυτό το υλικό προετοιμάστηκε για ενημερωτικούς / εκπαιδευτικούς σκοπούς μόνο και δεν συνεπάγεται υποχρέωση εκτέλεσης επενδυτικών συναλλαγών ούτε εγγυάται ή προβλέπει μελλοντική απόδοση. Η BCM Begin Capital Markets Cy Ltd και τα σχετικά πρόσωπα της, συμπεριλαμβανομένων θυγατρικών, αντιπροσώπων, διευθυντών ή υπαλλήλων, δεν εγγυώνται την ακρίβεια, την εγκυρότητα, την επικαιρότητα ή την πληρότητα οποιωνδήποτε πληροφοριών / δεδομένων που παρέχονται από τρίτα μέρη και δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια προκύψει από επένδυση που πραγματοποιείται βάσει των εν λόγω πληροφοριών / δεδομένων. Οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

Προειδοποίηση κινδύνου: Τα CFD είναι πολύπλοκα μέσα και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο γρήγορης απώλειας χρημάτων λόγω μόχλευσης. | Το 79,41% των λογαριασμών επενδυτών λιανικής χάνουν χρήματα όταν ανταλλάσσουν CFD με αυτόν τον πάροχο. | Θα πρέπει να σκεφτείτε εάν καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFD και αν μπορείτε να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο απώλειας των χρημάτων σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.