Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά PwC Ελλάδας : Σύμπραξη με την επιστημονική κοινότητα και τοπικούς φορείς της...

PwC Ελλάδας : Σύμπραξη με την επιστημονική κοινότητα και τοπικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογίας και καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

 

Στο πλαίσιο επέκτασης της δραστηριότητάς της στην Πάτρα μέσω της ίδρυσης του Technology Innovation Hub που αποτελεί τον βραχίονα καινοτομίας της εταιρείας, η PwC Ελλάδας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και το «Επιστημονικό Πάρκο Πατρών». Στόχος της συνεργασίας είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ενεργοποίηση των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της καινοτομίας και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η νέα αυτή σύμπραξη έρχεται να συμπληρώσει την πρόσφατη υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και της PwC Ελλάδας, και στόχο έχει να διαμορφώσει προϋποθέσεις επιτάχυνσης της τοπικής οικονομίας μέσα από τον κοινό σχεδιασμό δράσεων και ενεργειών που θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και για το σύνολο της κοινωνίας. Οι δράσεις αυτές αφορούν στην προώθηση της έρευνας και στη δημιουργία σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες της αγοράς αλλά και στην οργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων, διαλέξεων, εκδηλώσεων που προάγουν την τεχνολογία και την καινοτομία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δυνατότητα αμοιβαίας αξιοποίησης της διεθνούς γνώσης και της εμπειρίας που κατέχουν οι συμμέτοχοι, συνεισφέροντας στην μεταφορά τεχνογνωσίας και στην ενδυνάμωση του οικοσυστήματος καινοτομίας στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, η PwC στήριξε ενεργά δύο από τους μεγαλύτερους θεσμούς προώθησης της καινοτομίας στην περιοχή, τo Patras Codecamp και το Patras IQ που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, το Patras Codecamp, αφορά στην επίλυση προβλημάτων μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας. Στελέχη της PwC οργάνωσαν workshop αφιερωμένο στην τεχνολογία Cloud, το οποίο παρακολούθησαν Software Developers που επιθυμούσαν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. 

 

Παράλληλα, η PwC Ελλάδας έδωσε το παρών και στο Patras ΙQ, την έκθεση καινοτομίας που προωθεί την διασύνδεση κορυφαίων ερευνητικών / τεχνολογικών επιτευγμάτων της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, και του παραγωγικού τομέα και αποτελεί μία εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία των παραγωγικών φορέων των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας υποστηρίζοντας και προωθώντας την έξυπνη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας Περρής, Partner, Consulting Leader, ο Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader και ο Νίκος Πάνος, Technology Senior Manager, μίλησαν για θέματα που αφορούν στην καινοτομία, την τεχνολογία Cloud και τις κυβερνοεπιθέσεις καθώς και για τις απαραίτητες δεξιότητες που χρειάζεται να έχουν όσοι θέλουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας με επίκεντρο την Τεχνολογία.

Ο Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, PwC Ελλάδας ανέφερε σχετικά :Η διασύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με τις ανάγκες της αγοράς αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα και την οικονομία.  Η στρατηγική συνεργασία μας με δύο πολύ σημαντικούς επιστημονικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και το «Επιστημονικό Πάρκο Πατρών», αλλά και η στήριξή μας σε σημαντικές πρωτοβουλίες κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και σηματοδοτούν την έμπρακτη δέσμευσή μας για την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής καινοτομίας σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο μέσω του παγκόσμιου δικτύου της PwC. Ανυπομονούμε να δούμε τις συνεργασίες αυτές να δημιουργούν ευκαιρίες για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας αλλά και νέες θέσεις εργασίας για τους νέους της περιοχής. Τα νέα μας γραφεία που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους σύντομα στην Πάτρα στελεχώνονται ήδη και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που προσφέρουμε τη δυνατότητα σε ταλέντα να εργαστούν για σημαντικά projects μεγάλης εμβέλειας χωρίς να φύγουν από την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας ”. 

Σχετικά με την PwC

Στην PwC, στόχος μας είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην κοινωνία και η επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Είμαστε ένα δίκτυο εταιρειών σε 159 χώρες με περισσότερα από 295.000 στελέχη που δεσμεύονται να παραδίδουν ποιοτικό έργο στις ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες που αναλαμβάνουν. Πείτε μας τι έχει αξία για σας και μάθετε ακόμα περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.pwc.com.

Η επωνυμία PwC αναφέρεται στο δίκτυο των εταιρειών μελών και/ή σε μία ή περισσότερες από τις εταιρείες μέλη, κάθε μία από τις οποίες αποτελεί μια ξεχωριστή νομική οντότητα. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.pwc.com/structure.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.