Αρχική Εκθέσεις 3ο Athens Yachting Festival: Ανοίγει πανιά για τον Απρίλιο του 2022

3ο Athens Yachting Festival: Ανοίγει πανιά για τον Απρίλιο του 2022

Την πρώτη Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 3ου Athens Yachting Festival έδωσαν στις 20 Δεκεμβρίου οι συνδιοργανωτές της μεγάλης έκθεσης του Θαλάσσιου Τουρισμού – Τουριστικών σκαφών-yachting. O  Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και η Mact Media Group, παραχώρησαν  Συνέντευξη Τύπου περιγράφοντας την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 με 10 Απριλίου στην Πλατεία Νερού, στην παραλία του Τάε Κβον Ντο στο Δήμο Καλλιθέας.

Στο πάνελ της παρουσίασης μετείχαν ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κύριος Πάρις Λουτριώτης, η Γενική Γραμματέας κυρία Φωτεινή Κιταμρτζιάν, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κύριος Δημήτρης Δεληκάρης και Διευθυντής της Mact Media Group κύριος Γιώργος Καραχρήστος.  Το Athens Yachting Festival μετά δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας λόγω πανδημίας, έρχεται φέτος για 3η διοργάνωση πιο πλούσιο και με νέες δραστηριότητες. 

Το φετινό 3ο Athens Yachting Festival θα «ταράξει τα νερά» και θα δώσει ώθηση στον θαλάσσιο τουρισμό και συγκεκριμένα στο yachting. Η δραστηριότητα του yachting, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κύριος Πάρις Λουτριώτης, γνωρίζει μεν σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια, που ανεστάλη στην διετία της πανδημίας, αλλά όπως υπογράμμισε « εκμεταλλευόμαστε λιγότερο από το ένα τέταρτο των δυνατοτήτων της χώρας». Παράλληλα συμπλήρωσε πως στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα διοργανωθεί το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Yachting με κύριο σκοπό να διερευνηθούν οι καλές πρακτικές στο εξωτερικό και να έρθουν σε επαφή οι επαγγελματίες του κλάδου ανταλλάσσοντας εμπειρίες και απόψεις, και προβάλλοντας τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για τον κλάδο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Μεσόγειο. 

Ο Διευθυντής της Mact Media Group κύριος Γιώργος Καραχρήστος τόνισε ότι στόχος φέτος είναι το  Athens Yachting Festival να είναι το μεγαλύτερο event για το yachting που έχει διοργανωθεί ποτέ στη χώρα. Σε ερωτήσεις που δέχθηκε σημείωσε πως τη φετινή χρονιά το Φεστιβάλ θα είναι πλήρως αναβαθμισμένο με πολύ υψηλής ποιότητας περίπτερα και παροχές, δίνοντας με αυτό τον τρόπο και το στίγμα για τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει το yachting στη χώρα μας. Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις παρουσίες που θα έχει το Φεστιβάλ, τονίζοντας πως οι πύλες του είναι ανοιχτές για όλους τους ανθρώπους του yachting, τους επαγγελματίες, τους προμηθευτές, τους ανθρώπους του τουρισμού, αλλά και τους ταξιδιώτες που θα μπορέσουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες για νέες μοναδικές εμπειρίες, αφού το Athens Yachting Festival θα περιλαμβάνει και την παρουσίαση προορισμών που ενδείκνυνται για Θαλάσσιο Τουρισμό. 

Παίρνοντας τον λόγο ο Έφορος Δημοσίων του ΣΙΤΕΣΑΠ και μέλος του ΔΣ κύριος Δημήτρης Δεληκάρης τόνισε ότι το Φεστιβάλ είναι κυρίαρχη δραστηριότητα του Συνδέσμου. «Είναι η γιορτή προβολής του yachting. Θέλουμε να το γνωρίσουν οι Έλληνες και οι άνθρωποι στο εξωτερικό, αλλά και να καταρρίψουμε τον μύθο ότι αφορά λίγους», υπογράμμισε, ενώ εξέφρασε δημόσια και την εμπιστοσύνη που δείχνει ο ΣΙΤΕΣΑΠ στην Mact Media Group για την άρτια διοργάνωση του Φεστιβάλ. 

Μήνυμα στήριξης του Athens Yachting Festival έστειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «Η διοργάνωση του 3ου Athens Yachting Festival , ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή γεγονότα του Yachting και του Θαλάσσιου Τουρισμού από την Μact Media Group και τον ΣΙΤΕΣΑΠ (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος), αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη των επαγγελματιών στον χώρο του Yachting και σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την επανέναρξή του. 

Τη συνέντευξη Τύπου χαιρέτισε και η πρόεδρος του ΕΟΤ κυρία Άντζελα Γκερέκου, η οποία επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το Athens Yachting Festival  αποτελεί πλέον θεσμό για τον Θαλάσσιο Τουρισμό της χώρας. Συμπλήρωσε πως φέτος ο ΕΟΤ πραγματοποίησε ειδική καμπάνια για τον Θαλάσσιο Τουρισμό και όπως τόνισε  χαρακτηριστικά για το yachting «είμαστε αποφασισμένοι να το στηρίξουμε και να το εμπλουτίσουμε», καθώς η θαλάσσια περιήγηση αποτελεί μια αυθεντική και ανεπανάληπτη εμπειρία για τους ταξιδιώτες. 

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής κύριος Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και ο κύριος Μανώλης Κωστάκης εκ μέρους του Δήμου Καλλιθέας, οι οποίοι δήλωσαν ότι την αμέριστη στήριξή τους στο Φεστιβάλ. «Είμαστε δίπλα σας για να επιτύχει τα μέγιστα αποτελέσματα το 3o Athens Yachting Festival», δήλωσαν αμφότεροι οι ομιλητές. Σημαντική λήξαν η αναφορά του κ. Κουτσογιαννόπουλου για την σημασία του γιώτιγνκ ως τουριστικής δραστηριότητας για την νησιωτική και παράκτια περιοχή της Περιφέρειας Αττικής. 

Η μεγάλη γιορτή του yachting που έρχεται τον Απρίλιο στην Αθήνα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας, του ΕΟΤ, του Ναυτικού Επιμελητηρίου, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.