Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Φορείς του Τουρισμού καλούν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αποφύγουν το χάος στις...

Φορείς του Τουρισμού καλούν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αποφύγουν το χάος στις διακοπές της εορταστικής περιόδου

Τα ευρωπαϊκά ταξίδια βρίσκονται και πάλι σε παύση λόγω των ακανόνιστων και απερίσκεπτων αποφάσεωνς των κυβερνήσεων να επαναφέρουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες παρά τα επιστημονικά στοιχεία ότι αυτά  δεν έχουν αντίκτυπο στην εξάπλωση της παραλλαγής Omicron στην Ευρώπη.

Φορείς των ταξιδίων και του τουρισμού αντιδρούν στην εκ νέου εφαρμογή ταξιδιωτικών περιορισμών για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από πολλά κράτη – μέλη ως απάντηση στη νέα παραλλαγή Omicron.  Αυτό έχει γκρεμίσει τα σχέδια για αμέτρητες χιλιάδες πολιτών που ελπίζουν να περάσουν τα σύνορα για να δουν φίλους και συγγενείς κατά τη διάρκεια των εορτών και θέτει τους τουριστικούς πράκτορες και τους tour operator σε οικονομική δυσμένεια για άλλη μια φορά. Η τροποποίηση των ταξιδιωτικών περιορισμών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αποδυναμώνει την ταξιδιωτική εμπιστοσύνη και υπονομεύει όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένου του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid της ΕΕ, για την άρση των περιορισμών μετακίνησης για τους πολίτες που είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν νοσήσει.
Προτρέπουμε τις κυβερνήσεις να ακολουθήσουν τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου «να συνεχίσουν τις συντονισμένες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις εξελίξεις που βασίζονται στα καλύτερα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία». Νέα οδηγία από το ECDC που δημοσιεύθηκε χθες υποδεικνύει ότι η παραλλαγή Omicron είναι πλέον παρούσα σε όλη την Ευρώπη και οι λοιμώξεις οφείλονται κυρίως σε μεταδόσεις στην κοινότητα και όχι σε περιπτώσεις που σχετίζονται με ταξίδια. Το ECDC συνιστά την ενίσχυση των Μη Φαρμακευτικών Παρεμβάσεων (ΜΦΠ), όπως η αποφυγή μεγάλων δημόσιων ή ιδιωτικών συγκεντρώσεων, η ενθάρρυνση της χρήσης μασκών προσώπου, η τηλεργασία κ.λπ.  Δεν υπάρχει σύσταση για επαναφορά ταξιδιωτικών περιορισμών.  Αυτό συμφωνεί με την προηγούμενη εκτίμηση ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι αναποτελεσματικοί στη μείωση της μετάδοσης του ιού, των νοσηλειών ή των θανάτων.
Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και οι χειμερινές διακοπές για σκι αντιπροσωπεύουν μια σημαντική τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat 2018/19, το 33,7% όλων των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ27 ήταν τη χειμερινή περίοδο (Νοέμβριο έως Απρίλιο). Οι διανυκτερεύσεις στην ΕΕ27 το χειμώνα 2020-2021 μειώθηκαν κατά 71% σε σύγκριση με το χειμώνα 2018-2019. Αυτή είναι επίσης μια σημαντική περίοδος για τον προγραμματισμό των επερχόμενων καλοκαιρινών διακοπών. Με ασυντόνιστους ταξιδιωτικούς περιορισμούς η Ευρώπη θα χάσει και πάλι μια σημαντική τουριστική περίοδο.


Η ECTAA είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων. Αντιπροσωπεύει έναν σύνολο περίπου 70.000 ταξιδιωτικών και τουριστικών πρακτόρων στην Ευρώπη, οι οποίοι παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και πωλούν υπηρεσίες μεταφοράς, διαμονής, αναψυχής και άλλες τουριστικές υπηρεσίες, καθώς και συνδυασμένα προϊόντα σε πελάτες αναψυχής και επαγγελματίες.

Η ETOA είναι η εμπορική ένωση για βέλτιστο τουρισμό στην Ευρώπη. Εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα δίκαιο και βιώσιμο επιχειρηματικό περιβάλλον, ώστε η Ευρώπη να παραμείνει ένας ανταγωνιστικός και ελκυστικός τόπος για να ζεις, να εργάζεσαι και να επισκέπτεσαι. Με περισσότερα από 1200 μέλη που εκπροσωπούν τους περισσότερους τομείς του κλάδου, είμαστε μια ισχυρή φωνή σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Καλωσορίζουμε μια σειρά από τουριστικούς πράκτορες και ευρωπαίους προμηθευτές από παγκόσμιες αλυσίδες έως ανεξάρτητες επιχειρήσεις.

Το HOTREC είναι η ένωση ξενοδοχείων, εστιατορίων, μπαρ και καφέ και συναφών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, η οποία συγκεντρώνει 46 Εθνικές ενώσεις σε 35 χώρες και είναι η φωνή της ευρωπαϊκής φιλοξενίας. Η αποστολή του HOTREC είναι να εκπροσωπεί και να προασπίζει τα συμφέροντά τους προς την ΕΕ και τους διεθνείς θεσμούς, να ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των μελών του για την περαιτέρω προώθηση της καινοτομίας και να λειτουργεί ως πλατφόρμα εμπειρογνωμοσύνης για τον τομέα της φιλοξενίας.

Το WTTC είναι ο φορέας που εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού παγκοσμίως. Τα μέλη αποτελούνται από Διευθύνοντες Συμβούλους παγκόσμιων εταιρειών T&T, προορισμών και βιομηχανικών οργανισμών που ασχολούνται με τα ταξίδια και τον τουρισμό. Το WTTC έχει μια ιστορία 25 ετών έρευνας για την ποσοτικοποίηση του οικονομικού αντίκτυπου του T&T σε 185 χώρες. Για περισσότερα από 25 χρόνια, το WTTC είναι η φωνή αυτής της βιομηχανίας παγκοσμίως. Μέλη είναι οι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι των κορυφαίων επιχειρήσεων ταξιδίων και τουρισμού στον ιδιωτικό τομέα διεθνώς, με εξειδικευμένες γνώσεις που μπορούν να παράσχουν συμβουλευτική στην κυβερνητική πολιτική και τη λήψη αποφάσεων και να ευαισθητοποιήσουν για τη σημασία του τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.