Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Hilton της Αθήνας αναβαθμίζεται και μετονομάζεται

Το Hilton της Αθήνας αναβαθμίζεται και μετονομάζεται

Στρατηγική συμφωνία με τη Hilton Worldwide για τη χρήση των δύο κορυφαίων luxury brands της, τα Conrad και Waldorf Astoria, συνήψε η Ιονική Ξενοδοχειακή, συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, για τη λειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου της Αθήνας αλλά και των ιδιωτικών κατοικιών που θα αναπτυχθούν στο συγκρότημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Η σχετική επένδυση της ιδιοκτήτριας εταιρείας σε κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές θα ξεπεράσει τα 130 εκατομμύρια, επιπλέον των 145 εκατομμυρίων που έχει ήδη δαπανήσει από το 2016 και μετά για την εξαγορά του ακινήτου. Συνολικά δηλαδή η επένδυση θα υπερβεί τα 275 εκατομμύρια και αναμένεται, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, να προσεγγίσει στην τελική της φάση τα 300 εκατομμύρια.

Πρόκειται για business plan ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου νέου προορισμού. «Φιλοδοξεί να εισάγει στην πρωτεύουσα ένα καινοτόμο αναπτυξιακό μοντέλο μεικτής χρήσης και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της, αλλά και για επισκέπτες, καθώς θα περιλαμβάνει –πέραν της ξενοδοχειακής χρήσης– ιδιωτικές κατοικίες, ιδιωτική λέσχη μελών, πολλαπλά εστιατόρια και θεματικούς εμπορικούς χώρους, δραστηριότητες αναψυχής και ευεξίας, με στόχο να συμβάλει περαιτέρω στην καθιέρωση της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων επιλογών στην Ευρώπη για ταξίδια ή ακόμα και για μόνιμη διαμονή», αναφέρει χαρακτηριστικά το management της Ιονικής Ξενοδοχειακής. Το νέο ξενοδοχείο Conrad, το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του το 2024, θα περιλαμβάνει περίπου 280 δωμάτια και σουίτες, καθώς και περίπου 50 ιδιωτικές κατοικίες Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences.

Αναπτύσσεται ολοκληρωμένος προορισμός με ιδιωτική λέσχη, εστιατόρια, θεματικούς και εμπορικούς χώρους, δραστηριότητες αναψυχής και ευεξίας.

«Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου προορισμού πόλης που θα συνδέσει δυναμικά την Αθήνα και τους κατοίκους της με τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να επεκτείνουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Hilton και είμαστε βέβαιοι ότι η κληρονομιά του Hilton Athens μαζί με τη διεθνή τεχνογνωσία της Hilton θα συμβάλουν σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτεύουσας», δηλώνει για τη συμφωνία ο Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος Δ.Σ. της Ιονικής Ξενοδοχειακής Α.Ε., προσθέτοντας ότι, «ύστερα από έξι δεκαετίες παρουσίας του Ηilton στην Ελλάδα και συνεργασίας με τον όμιλο που ίδρυσε ο Conrad Hilton, είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε πλέον να το αποκαλούμε με το μικρό του όνομα: Conrad».

«Με σύγχρονους και πολυτελείς εσωτερικούς χώρους, τεράστιο εύρος παρεχομένων υπηρεσιών και εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, η νέα μας παρουσία στην Αθήνα πρόκειται να αποτελέσει μοναδική προσθήκη στο αναπτυξιακό χαρτοφυλάκιο του ομίλου», σημειώνει από την πλευρά του ο Simon Vincent, Executive Vice President & President, ΕΜΕΑ της Hilton.

Η συμφωνία ενισχύει περαιτέρω τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της Hilton και της Ιονικής Ξενοδοχειακής Α.Ε. και αποτελεί νέο σημαντικό ορόσημο στην παρουσία της Hilton στην Ελλάδα. Το Hilton Athens άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1963 ως το πρώτο ξενοδοχείο διεθνούς αλυσίδας στη χώρα και έκτοτε συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη της Αθήνας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Το Hilton Athens αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πρωτεύουσας, όπως επιβεβαιώνεται και από την εκτενή έρευνα που πραγματοποίησε πριν από έναν χρόνο η Ιονική Ξενοδοχειακή, στο πλαίσιο διαλόγου και συζητήσεων με φορείς της πόλης, η οποία ανέδειξε το Hilton ως βασικό στοιχείο για την ταυτότητα του νέου προορισμού.

Η Hilton διαθέτει χαρτοφυλάκιο 18 εταιρειών-brands παγκοσμίου φήμης, που περιλαμβάνει περισσότερα από 6.700 ξενοδοχεία και resort με σχεδόν ένα εκατομμύριο δωμάτια σε 122 χώρες και περιοχές. Η θυγατρική της Conrad Hotels & Resorts, που φέρει το όνομα του ιδρυτή του ομίλου Conrad Hilton, έχει δραστηριότητες σε πέντε ηπείρους και 40 ακίνητα, ενώ η άλλη θυγατρική, η Waldorf Astoria εκτός από κορυφαία ξενοδοχεία, διαθέτει σημαντικότατο χαρτοφυλάκιο υπερπολυτελών κατοικιών διεθνώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.