Αρχική Δήμοι Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέλος του Βαλκανικού Δικτύου Πόλεων Β40

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέλος του Βαλκανικού Δικτύου Πόλεων Β40

Ο Κ. Ζέρβας υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη στη Σύνοδο της Κωνσταντινούπολης

Στο Βαλκανικό Δίκτυο Πόλεων – Β40 Balkan Cities Network εντάσσεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Χθες (30/11) το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υπέγραψε μαζί με ομολόγους του βαλκανικών πόλεων την ιδρυτική διακήρυξη του B40, το οποίο συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Δημάρχων που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη με οικοδεσπότη τον Δήμαρχό της Εκρέμ Ιμάμογλου.

Μιλώντας από το βήμα της Συνόδου των Δημάρχων Βαλκανικών Πόλεων, ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για μια “ιστορική ευκαιρία, ώστε από την εποχή των προβλημάτων να περάσουμε σε μια εποχή λύσεων στα Βαλκάνια μέσα από συνεργασία, ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, μέσα από συναντίληψη”.

Οι Δήμαρχοι που συνυπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη δεσμεύονται μεταξύ άλλων ότι θα συνεργαστούν πάνω στους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού, της καινοτομίας, της βιωσιμότητας και της αλληλεγγύης και ότι θα δημιουργήσουν νέους τομείς συνεργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιστροφή των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και στην ενδυνάμωση των τοπικών δημοκρατιών και των καλών σχέσεων γειτνίασης στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.