Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σύσφιξη πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας – Νιγηρίας

Σύσφιξη πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας – Νιγηρίας

Σύσφιξη πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας – Νιγηρίας

 

Την οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Νιγηρίας και στον τομέα του Πολιτισμού συζήτησαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και η Πρέσβης της Νιγηρίας στη Αθήνα Opunimi Akinkugbe, κατά τη χθεσινή συνάντηση εργασίας. 

Με δεδομένη την βούληση της κυβέρνησης να ενισχυθεί η παρουσία της Ελλάδας στην υποσαχάρια Αφρική, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον τους να ενισχυθούν οι πολιτιστικές σχέσεις των δυο χωρών. Στο επίκεντρο της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη συνεργειών στη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία και στην χειροτεχνία, στην οποία και οι δύο χώρες έχουν μακρά παράδοση. Όσον αφορά το σκέλος της πολιτιστικής κληρονομιάς, υψηλή προτεραιότητα και για τις δύο χώρες αποτελεί η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πολιτισμικών αγαθών. 

Ως ένα πρώτο, σημαντικό βήμα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας για τις ανωτέρω θεματικές. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.