Αρχική Μουσική Συναυλία Βυζαντινών Ύμνων «προσευχές από χώμα κι ανθό…»

Συναυλία Βυζαντινών Ύμνων «προσευχές από χώμα κι ανθό…»

Celestyal Cruises

Διοργάνωση: 
ΠΔΕ- ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

Συμμετέχουν:

το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κ.Ε.Δ. Αγρινίου Μουσικό Σύνολο «Ηχώ» (υπ. Γεώργιος Αθανασόπουλος) Χορωδία «Ιάμβη» & Χορωδία Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Αιτωλοακαρνανίας (υπ. Ευσταθία Γρέντζελου)
Χορός Ιεροψαλτών (υπ. Γεώργιος Λιούλιος)

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΘΕΑΤΡΟ 

27 Δεκεμβρίου 2021

Στις 14.00

Η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων και της εγκαθίδρυσης νέων συνεργασιών με φορείς Τέχνης, διοργανώνει σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη  συναυλία Βυζαντινών Ύμνων «προσευχές από χώμα κι ανθό…». Μια συνομιλία μεταξύ των ηρώων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά παινέματα και τραγούδια, με αναφορές σε μνήμες, ήθη και έθιμα της περιόδου των Χριστουγέννων. 

Άνθρωποι ακουμπούν προσευχές στα χέρια των συνανθρώπων τους, ενώ ψάχνουν απάντηση για ‘κείνο το μεμακρυσμένο φως που κάποιος μπορεί να ανακαλύψει κοιτάζοντας μέσα του.

Σκοπός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Τομέα Πολιτισμού, είναι η εκδήλωση να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τα πολιτιστικά κύτταρα του τόπου μας, ώστε να προκύψει η πολιτισμική εξωστρέφεια, η οποία σήμερα αποτελεί προτεραιότητα για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. 

Η ανταλλαγή πολιτισμικών προϊόντων μπορεί να πυροδοτήσει την έμπνευση και τη δημιουργία, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας που προσφέρει η εποχή μας.  

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, «με ποιοτικές συνεργασίες σκοπεύουμε να αναδείξουμε κάθε πολιτιστική πτυχή της ΠΔΕ. Η  συνεργασία με το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης είναι η αρχή για μία νέα τροχιά αντίληψης και υλοποίησης δράσεων από την Περιφέρεια»

Η Περιφέρεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, επιθυμεί να  στηρίξει τον πολιτισμού μέσω της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων ώστε να διαχέεται το αίσθημα της αισιοδοξίας και της ψυχικής ανάτασης των πολιτών μας μέσα σε σημαντικούς  χώρους πολιτισμού. Η εκδήλωση αφιερώνεται στον αδύναμο άνθρωπο ως ένδειξη συναισθηματικής αλληλεγγύης και γίνεται ανοιχτή πρόσκληση σε δομές της Αττικής ύστερα από συνεννόηση ώστε να παραβρεθούν ομάδες ανθρώπων από θεραπευτικά πλαίσια και να ανταλλαχτούν  ευχές.     

Συναυλία Βυζαντινών Ύμνων 
«προσευχές από χώμα κι ανθό…»:

Είσοδος Ελεύθερη
Κράτηση θέσεων: 210 3418579

Διοργάνωση 
ΠΔΕ- ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

Συμμετέχουν:
το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κ.Ε.Δ. Αγρινίου 
Μουσικό Σύνολο «Ηχώ» (υπ. Γεώργιος Αθανασόπουλος)
Χορωδία «Ιάμβη» & Χορωδία Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Αιτωλοακαρνανίας (υπ. Ευσταθία Γρέντζελου)
Χορός Ιεροψαλτών (υπ. Γεώργιος Λιούλιος)
Εικαστικό περιβάλλον & δημιουργία αφίσας : Μιχάλης Κότσαρης
Σύνθεση κειμένων-σκηνοθεσία : Ευσταθία Γρέντζελου

Οι θεατές, συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων από δώδεκα (12) ετών και άνω, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:

[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ 1

σχετικού, ή

[β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ.αριθμ. 1 σχετικού συνδυαστικά προς:

[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].

Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή (εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR. 

Εναλλακτικά, αλλοδαπός που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.

Οι ανήλικοι θεατές ηλικίας από τεσσάρων (4) έως και έντεκα (11) ετών, προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10 του υπ. αριθμ. 1 σχετικού. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
Εθνική Τράπεζα
 
ΧΟΡΗΓΟΣ MCF
ΔΕΠΑ
 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ MCF
PricewaterhouseCoopers
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

AthensHeart
ΔΩΡΗΤΕΣ MCF
KARANTZAS AND PARTNERS LAW FIRM 

GRUPPO GEMELLO
 
ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ MCF
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Σπίτι της Κύπρου -Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας
Δήμος Αθηναίων
EFFE-Europe for Festivals, Festivals for Europe
LIKE- European Regions and Cities for Culture
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.