Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, μαζί με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Κα Αλεξάνδρα Σδούκου συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισκέφθηκαν τη Δράμα και το Λεκανοπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου κατόπιν προσκλήσεως του βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου.
Η παρουσία των κυβερνητικών στελεχών είχε ως στόχο, αφενός την εξέταση των χρόνιων προβλημάτων λειτουργίας των δασικών υπηρεσιών μας, αφετέρου την ανάδειξη ζητημάτων της λατομικής εξόρυξης μέσα από το κοινό πρίσμα κοινωνικής, οικονομικής, αναπτυξιακής και περιβαλλοντικής προοπτικής.
Για το λόγο αυτό, και με τη συνοδεία του κ. Μπλούχου, οι επισκέπτες μας πραγματοποίησαν σειρά επαφών: Αρχικά στο Δασαρχείο Δράμας, συναντήθηκαν με τον Δασάρχη κ. Νικόλαο Κόντο και τη Διευθύντρια Δασών Κα Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Με δεδομένο ότι η περιοχή μας δασικά είναι από τις πλέον παραγωγικές σε πανελλαδικό επίπεδο, η συζήτηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατόπιν, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, συναντήθηκαν με φορείς του Νευροκοπίου, τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Κυριακίδη, τον Δασάρχη κ. Μιχαήλ Μαναρίδη, με το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας του Βώλακα όπως και με μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης και την πρόεδρό του Κα Ιουλία Χαϊδά προκειμένου να ενημερωθούν για το γεωγραφικό και περιβαλλοντικό ανάγλυφο της περιοχής.
Στη συνάντηση παρέστη και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελος Καλλίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας σύνδεσης του τουρισμού με τον κόσμο του Μαρμάρου. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τους συγκεκριμένους κλάδους.
Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου: «Η παρουσία, για πρώτη φορά Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στον τόπο μας, δηλαδή του Κου Αμυρά και της Κας Σδούκου, σε μια περιοχή η οποία συνιστά την καρδιά του Μαρμάρου για την Αν. Μακεδονία, υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική.
Αναδείχτηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο την τοπική κοινωνία όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο, ζητήματα που απορρέουν από την δραστηριότητα των λατομείων της περιοχής και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Το μάρμαρο αποτελεί εθνικό πλούτο και σημαντική πηγή οικονομικής ανάπτυξης για τον τόπο. Ωστόσο οι προεκτάσεις και οι επιπτώσεις από τον τρόπο εκμετάλλευσής του οφείλουν να βρίσκονται σε ισόρροπη σχέση με το περιβάλλον, διασφαλίζοντας την προστασία του. Η κυβέρνηση με ευαισθησία πάντα για το περιβάλλον, δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της, με στόχο μια βιώσιμη αναπτυξιακή πολιτική, καθώς τα δάση και ορυκτός μας πλούτος, αποτελούν σημαντικούς πυλώνες στήριξης της οικονομίας μας».