Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δυναμική η συμβολή της 8ης Athens International Tourism και Culture Expo 2021...

Δυναμική η συμβολή της 8ης Athens International Tourism και Culture Expo 2021 στον εισερχόμενο τουρισμό

Η 8η ATHENS INTERNATIONAL TOURISM & CULTURE EXPO 2021 που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία 25-27 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, επιβεβαίωσε ότι αποτελεί ένα μοναδικό όχημα για πετυχημένες εμπορικές συνεργασίες στο κλάδο του εισερχόμενου τουρισμού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, το γ. γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δ. Φραγκάκη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδος κ. Φ. Σπανό και τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη οι οποίοι συνεχάρησαν τους Οργανωτές της Έκθεσης για την άρτια διοργάνωση και την επιτυχία της μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον covid free και έδωσαν έμφαση στη σύνδεση τουρισμού και πολιτισμού.

Επίσης ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος επισκέφθηκε την έκθεση και στην συνέντευξη τύπου που έδωσε τόνισε ότι, “Σήμερα επισκέφθηκα μία έκθεση που διαφέρει από όλες τις άλλες διότι φέρνει σε άμεση επαφή τον εκθέτη με άλλους επαγγελματίες του κλάδου για να επιτύχουν τον στόχο τους.”

Ο εισερχόμενος τουρισμός, κύριος στόχος της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 110 Hosted Buyers από 38 χώρες που συμμετείχαν σε 2.850 πολύ επιτυχημένα B2B meetings με τους εκθέτες.

Πολλοί Buyers ήρθαν στην έκθεση με έτοιμα πολλά και σημαντικά προγράμματα τουρισμού για την Ελλάδα για το 2022 και στις συναντήσεις τους με τους εκθέτες κλείστηκαν άμεσα πολλές νέες συνεργασίες ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.

Μεγάλο επίσης ήταν το ενδιαφέρον από τους 3.000 επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης που συναντήθηκαν με τους εκθέτες για νέες συνεργασίες. Μέσα στα μεγάλα προβλήματα της πανδημίας η έκθεση με όλους τους συμμετέχοντες εκθέτες, hosted buyers και επισκέπτες απέδειξε ότι είναι η μεγαλύτερη και πλέον επιτυχημένη διεθνής έκθεση τουρισμού στην Αθήνα και γενικότερα στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή εκθετών, εταιρειών από όλους τους κλάδους τουρισμού, Περιφερειών και Δήμων που ανέδειξαν τους τουριστικούς προορισμούς τους, η γεωγραφική διασπορά των εκθετών και η υψηλή ποιότητα των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών τους, ενθουσίασαν τους Hosted Buyers αφού μπόρεσαν, μέσω της Έκθεσης, να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες των ζητήσεων του πελατολογίου τους.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Χορηγός της Έκθεσης τα τελευταία χρόνια, με τους σπουδαστές του προσέφερε της υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του. Εξαιρετική ήταν, για ακόμα μία χρονιά, η συμβολή των σπουδαστών του, που με την καθοδήγηση του Σεφ κ. Γιώργου Καζαντζή, επιμελήθηκαν τα γεύματα των Hosted Buyers προβάλλοντας με άριστο τρόπο την Ελληνική Γαστρονομία καθώς και των σπουδαστών που στελέχωσαν τα διάφορα τμήματα της Έκθεσης.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες εκθέτες, Hosted Buyers και τους επισκέπτες που συμμετείχαν και συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία  της έκθεσης.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την Περιφέρεια Αττικής, τον ΣΕΤΕ και την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» που έθεσαν την Έκθεση υπό την Αιγίδα τους και φυσικά τον ΕΟΤ που στήριξε την Έκθεση για μια ακόμη χρονιά.

Τους Χορηγούς μας: ΑΙΑ – ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT, ATHENS INSIDERS, ATHENS WALKING TOURS, IEK DELTA, KLEESTO, MAZI TRAVEL, CAPITAL H, DOMOTEL KASTRI, ELITE SUITES RHODES BAY, ILISIA HOTEL, RHODES BAY HOTEL & SPA, ROYAL OLYMPIC, TITANIA HOTEL, TRUE VOYAGERS, και UNIQUE TRANSFERS & TOURS για την υψηλού επιπέδου φιλοξενία και παροχή υπηρεσιών που πρόσφεραν στους Hosted Buyers και απέσπασαν τα συγχαρητήρια τους.

Τέλος το Χρυσό Χορηγό Επικοινωνίας: TORNOS NEWS και τους Χορηγούς επικοινωνίας : GTP, TRAVEL DAILY NEWS, MICE & TOURISM AROUND THE WORLD, IMPRESSIVE, PROFI TRAVEL, SKYWALKER & STENTORAS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.