Αρχική General Συνεδριάζει αύριο, με την παρουσία του Υπουργού Υγείας, η Επιτροπή Περιφερειών της...

Συνεδριάζει αύριο, με την παρουσία του Υπουργού Υγείας, η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για τα προβλήματα υποστελέχωσης των δομών υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές

Τα προβλήματα υποστελέχωσης των δομών δημόσιας υγείας στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές, αποτελούν το αντικείμενο της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, υπό την προεδρία του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής έχει προσδιοριστεί για αύριο Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 13:00, ενώ θα παραστεί και ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που ανέλαβε και τη σχετική πρωτοβουλία: «έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ανάληψη μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας, που θα θεσπίζει μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στα νησιά, αφού προηγούμενες ρυθμίσεις και παρεμβάσεις, εκ του αποτελέσματος πλέον, κρίθηκαν αναποτελεσματικές».

Μάλιστα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου θα καταθέσει στον Υπουργό Υγείας συνολική πρόταση για τη θεσμοθέτηση νέων κινήτρων σε γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε δομές υγείας στα νησιά, ενώ θα θέσει και ιδιαίτερα προβλήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία στις νησιωτικές περιοχές.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής έχουν κληθεί οι Περιφερειάρχες των νησιωτικών περιοχών, φορείς της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, επιστημονικές ενώσεις και ιατρικοί σύλλογοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.