Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση...

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WorldTravelMarket (WTM) Λονδίνου 2021»

 Γ. Πατούλης: «Με σταθερά βήματα και στρατηγικό σχεδιασμό αναδεικνύουμε τον πραγματικό χαρακτήρα και την ταυτότητα της Αττικής, η οποία μπορεί να αποτελέσει ελκυστικό τουριστικό προορισμό, δώδεκα μήνες το χρόνο»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη σημαντική για την παγκόσμια τουριστική αγορά και την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “WTM London 2021”. Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υβριδικά, δηλαδή με φυσική παρουσία στο Λονδίνο κατά τη χρονική περίοδο από 01-03/11/2021 και εν συνεχεία με ψηφιακή παρουσία τη χρονική περίοδο από 8-9/11/2021.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής: 

«Με τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις διεθνούς κύρους, όπως η συγκεκριμένη που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, επιτυγχάνουμε το στόχο μας να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής μας. Η Αττική μπορεί να αποτελέσει ένα 12μηνο προορισμό με αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες και επιλογές.  Με συγκεκριμένα βήματα και στρατηγικό σχεδιασμό αναδεικνύουμε τον πραγματικό χαρακτήρα και την ταυτότητα της Αττικής, η οποία αποτελεί μια αιώνια μητρόπολη του κόσμου, με σημαντική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Ταυτόχρονα είναι ένας σύγχρονος, κοσμοπολίτικος προορισμός, που μπορεί να καλύψει τις επιθυμίες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη προσφέροντάς του ασφάλεια και ποιοτικές επιλογές. Στο πλαίσιο αυτό συμπεριλαμβάνεται ο γαστρονομικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός και ο τουρισμός υγείας.  Στην Περιφέρεια Αττικής πιστεύουμε ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό  εργαλείο μόνιμης οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ένα εργαλείο πολλαπλασιαστής ισχύος, που μπορεί να συμβάλει στην προβολή  με τον καλύτερο τρόπο της θετικής εικόνας μας σε παγκόσμιο επίπεδο και να δημιουργήσει συνθήκες προόδου και ευημερίας στους κατοίκους της Αττικής».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών της έκθεσης, κατά τη διάρκειά της, προβλήθηκαν  περίπου 1.600 εκθέτες πάνω από 200 χώρες και περιοχές με περισσότερους από 50.000 συμμετέχοντες.

Η Περιφέρεια Αττικής υποδέχτηκε στο περίπτερο της πλήθος επισκεπτών και επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη, το ταξίδι στην Αττική μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό.

Κεντρικός στόχος της Περιφέρειας Αττικής, ήταν η δυναμική και στοχευμένη τουριστική προβολή της Αττικής και η ενημέρωση της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και του διεθνούς κοινού, σχετικά με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής που την καθιστούν ασφαλή και ιδιαίτερα ελκυστικό πολυδιάστατο προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι ξεχωριστοί προορισμοί της, οι διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός, κ.ά., όπως και η κάθε μορφής δραστηριότητα, που μπορεί να περιλαμβάνεται σε ένα ασφαλές και αξέχαστο ταξίδι διακοπών στην Αττική, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, απευθυνόμενη σε κάθε τύπο επισκέπτη και σε κάθε οικονομική δυνατότητα.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού “WTM London 2021”, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 20 Β2Β συναντήσεις, με επαγγελματίες του τουρισμού. Ενδεικτικά αναφέρονται οι SecretEscapes, FlyToTv.co.il, CT4NTravel, ZancTravelGroup, κ.ά. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επαφή με το Πανεπιστήμιο του Birmingham στο πλαίσιο προσέλκυσης εκπαιδευτικού τουρισμού στην Αττική.

Ιδιαίτερης σημασίας για την Αττική ήταν η συνάντηση με υψηλόβαθμο στέλεχος του touroperator “Jet2 Holidays” η οποία προγραμματίζει αύξηση των δρομολογίων της προς το αεροδρόμιο των Αθηνών, ξεκινώντας περί τις αρχές Απριλίου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2022, με 4 πτήσεις την εβδομάδα, και με μία πρώτη εκτίμηση αύξησης των επισκεπτών κατά 22.000.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Τουρισμό της Περιφέρειας κος Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Αθηνά Κολυβά.

Παράλληλα, τον Δήμο Πόρου που συμμετείχε στην έκθεση ως συνεκθέτης της Περιφέρειας Αττικής, εκπροσώπησε το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, κος Αναστάσιος Φιακάς.

Εν συνεχεία, κατά τη ψηφιακή διεξαγωγή της έκθεσης, προγραμματίστηκαν περί τις 30 συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες, bloggers, touroperators, τουριστικούς δημοσιογράφους και άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο από όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των 20λεπτων συναντήσεων παρουσιάστηκε από την Προϊσταμένη του Τμήματος Τουριστικής Προβολής της Δ/νσης Τουρισμού της Π.Α., το πλούσιο γεωγραφικό και θεματικό χαρτοφυλάκιο της Αττικής, που την καθιστούν ασφαλή κι ελκυστικό πολυδιάστατο προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι εταιρίες: TravelZoo, WanderlustMarriageTravel, MIKITravel, NKMMedia, OasisTravel, Trivago, κ.ά. Ενώ, στην ψηφιακή διεξαγωγή της έκθεσης, συμμετείχαν επίσης ως συνεκθέτες της Π.Α. με εκπροσώπους τους, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δ. Πειραιά «DestinationPiraeus» και η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δ. Αθηναίων «ThisisAthens – Convention&VisitorsBureau».

Η Περιφέρεια Αττικής εκφράζει τις ευχαριστίες της, για τη συνεργασία και τη συνδρομή τους στην επιτυχημένη παρουσία της στην έκθεση, σε όλους τους συμμετέχοντες και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ε.Ο.Τ. στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.