Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενισχύει την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας, θέλοντας  να στηρίξει την ελληνική ναυτική παράδοση, να δώσει περαιτέρω ώθηση στο ανθρώπινο δυναμικό της ελληνικής, εμπορικής ναυτιλίας και, ταυτόχρονα, να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του το ιδιαίτερα σημαντικό, ιστορικά, νησί της Ύδρας. Η δωρεά του ΙΣΝ περιλαμβάνει έργα συντήρησης και αναβάθμισης του ιστορικού κτιρίου που στεγάζει τη σχολή, τεχνολογικό εξοπλισμό για τις αίθουσες διδασκαλίας, την παροχή προσομοιωτή γέφυρας τελευταίας τεχνολογίας που ανταποκρίνεται στα παγκόσμια πρότυπα εκπαίδευσης, καθώς και υποτροφίες σε αποφοίτους της σχολής σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στηρίζει την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού ΎδραςΗ Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας ιδρύθηκε το 1749 και αποτελεί την παλαιότερη εν λειτουργία Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, καθώς διαθέτει μακρά ιστορία στη ναυτιλία της χώρας, ήδη από τα χρόνια πριν την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα. Αποτελεί ένα ζωντανό ναυτικό μνημείο και μια χειροπιαστή έκφραση της ελληνικής ναυτικής παράδοσης και συνέχειας.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέας Δρακόπουλος, είπε σχετικά με τη δωρεά: «Η ποντοπόρος ναυτιλία είναι στενά συνδεδεμένη τόσο με την ιστορία της χώρας μας, όσο και με την πορεία του Ιδρυτή μας, Σταύρου Νιάρχου. Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας αποτελεί σημείο αναφοράς για τη ναυτική ιστορία της Ελλάδας, επιτελώντας έναν διπλό ρόλο: Από τη μία πλευρά, δημιουργώντας τους αξιωματικούς του εμπορικού μας ναυτικού που με επαγγελματισμό και αφοσίωση ταξιδεύουν στις θάλασσες όλου του κόσμου, κρατώντας την ελληνική ναυτιλία στην κορυφή, και από την άλλη, κρατώντας ζωντανό και παραγωγικό το ιστορικό νησί της Ύδρας. Είναι τιμή μας να μπορούμε να στηρίξουμε το έργο και τους αποφοίτους της Ακαδημίας, συμβάλλοντας, στο μέτρο του δυνατού, στην ιστορία και στο μέλλον της εμπορικής ναυτιλίας μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.