Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ενέργειες από μέρους του ΥΠΠΟΑ για να χαρακτηριστεί Νεώτερο Μνημείο η συλλογή...

Ενέργειες από μέρους του ΥΠΠΟΑ για να χαρακτηριστεί Νεώτερο Μνημείο η συλλογή της πρώην ΑΕΠΙ

ΥΠΠΟΑ

Πρωτοβουλία για την άμεση εκκίνηση των ενεργειών από μέρους των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προκειμένου να χαρακτηριστεί Νεώτερο Μνημείο η συλλογή της πρώην ΑΕΠΙ, αναλαμβάνει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Συγκεκριμένα, με έγγραφό της προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, ζητά να εξεταστεί άμεσα, με την αρμόδια Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙΝΕΠΟΚ), κατά πόσο πληρούνται τα κριτήρια του Ν. 3028/2002 «Περί προστασίας των Αρχαιοτήτων ως εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» προκειμένου το σύνολο της συλλογής να χαρακτηριστεί Νεώτερο Μνημείο. Η συλλογή, που απαρτίζεται από δίσκους, μήτρες ηχογραφήσεων, παρτιτούρες, cd, dvd, στεγάζονταν στο υπόγειο του κτιρίου στο Μαρούσι, σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο εν είδει «Μουσείου».

Δεδομένου ότι η εταιρία ΑΕΠΙ ΑΕ έχει πτωχεύσει και ο σύνδικος της πτώχευσης ζητά να της επιτραπεί η εκποίηση των αντικειμένων της συγκεκριμένης συλλογής, η Υπουργός καλεί τη ΔΙΝΕΠΟΚ, να ενημερώσει άμεσα την σύνδικο για την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να θέσει υπό την προστασία των διατάξεων του Ν. 3028/2002 το σύνολο της συλλογής της πρώην ΑΕΠΙ Α.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.