Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Β. Κικίλιας από τη Ρόδο: Στόχος μας να μετατραπεί όλη η Ελλάδα...

Β. Κικίλιας από τη Ρόδο: Στόχος μας να μετατραπεί όλη η Ελλάδα σε τουριστικό προορισμό 12 μηνών

Με σύσκεψη εργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ξεκίνησε η επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στη Ρόδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Ο Υπουργός Τουρισμού ανάφερε στις δηλώσεις του ότι «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ρόδος, ως ο προορισμός με τις μεγαλύτερες δυνατότητες – μαζί με όλη την υπόλοιπη χώρα – συντελούν στην πράξη, με μετρήσιμα μεγέθη, στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, και στη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας».

«Όλοι αυτό υπηρετούμε: τους Έλληνες και την προσπάθειά μας να τους στηρίξουμε, να τους βοηθήσουμε, προσδοκώντας ότι η επόμενη γενιά θα ζήσει μια καλύτερη ζωή από εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας κάτι που αποδεικνύεται και φέτος, εν μέσω πανδημίας, και φέρνει νέες θέσεις εργασίας που φιλοδοξούμε να είναι πιο ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες, δίνει τη δυνατότητα μέσα από τα 320 εκ. ευρώ του RRF του Υπουργείου Τουρισμού για υποδομές, λιμάνια, μαρίνες, αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων, για ψηφιοποίηση, πράσινη ανάπτυξη και ένα αειφόρο σύστημα βιώσιμου τουριστικού προϊόντος», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ως την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα στο εξωτερικό τον τρόπο που αντιμετώπισαν την πανδημία η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι. «Το πιστωθήκαμε και το 2020 και πολύ περισσότερο το 2021. Και δεν αφορά μόνο το καλοκαίρι», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού δίνοντας στοιχεία για τις αφίξεις σε Ρόδο και Κω το διάστημα 1-17/10.

«Από τις 13/5 έως τις 17/10, είχαμε με απ’ ευθείας πτήσεις 1.339.218 επισκέπτες στη Ρόδο. Το διάστημα 1-17 Οκτωβρίου, πέρυσι είχαμε 54.000 επισκέπτες. Φέτος, στο ίδιο διάστημα είχαμε 163.997 επισκέπτες. Στην Κω, για το ίδιο διάστημα (1-17/10), είχαμε πέρυσι 28.907 επισκέπτες και φέτος 78.358. Είναι εντυπωσιακό αυτό που γίνεται σε ό,τι έχει να κάνει με τη στρατηγική της Περιφέρειας και της Ρόδου και την πολύ καλή δουλειά που έγινε και συνεχίζει να γίνεται για την προσέλκυση επισκεπτών σε διάρκεια».

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε επίσης ότι «το Υπουργείο Τουρισμού είναι ένα Υπουργείο οικονομικό, αναπτυξιακό, επενδυτικό. Είναι ένα εργαλείο προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε ακόμα πιο ποιοτικές υπηρεσίες, ανώτερη τουριστική εμπειρία και περισσότερους επισκέπτες στη διάρκεια του χρόνου». Γι’ αυτό, όπως επισήμανε, «η Ρόδος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όλη η Ελλάδα, θα μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό 12 μηνών. Αυτές τις συνθήκες θέλουμε να δημιουργήσουμε, αυτή είναι η εντολή που μου έχει δώσει ο Πρωθυπουργός. Εντολή συνεχούς συνεργασίας, σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, έτσι ώστε να πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ευχαρίστησε τον Υπουργό Τουρισμού για την επίσκεψη και επισήμανε στις δηλώσεις του ότι «οι επιδόσεις που πετύχαμε το 2020, με την πολύτιμη συμπαράσταση και το υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού που πέτυχε ο Βασίλης Κικίλιας, στήριξαν το οικοδόμημα της επιτυχίας του 2021. Και τις δύο χρονιές μαζί, κερδίσαμε με τη δουλειά μας και την αξία μας το πολυτιμότερο πλεονέκτημα για έναν τουριστικό προορισμό: την εμπιστοσύνη του κόσμου».

«Έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε υπερήφανοι στο Νότιο Αιγαίο. Τα νησιά μας πέτυχαν το υψηλότερο ποσοστό τουριστικής ανάκαμψης που έχει επιτευχθεί στην Ευρώπη. Δεν ήταν έκπληξη. Ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, με σχέδιο, έγκαιρη και στοχευμένη προβολή, συνεργασία και υπεύθυνη δουλειά σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Οι νησιώτες απέδειξαν ότι έχουν DNA φιλοξενίας, αλλά και DNA νικητών», τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

Ο Δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε αρχικά στην οργάνωση του εμβολιαστικού προγράμματος, στο Mega εμβολιαστικό κέντρο του νησιού και στις υπηρεσίες που προσέφερε στους Ροδίτες. «Τα εμβολιαστικά κέντρα που έφτιαξε ο Βασίλης Κικίλιας ως Υπουργός Υγείας, προσέφεραν υπηρεσίες υγείας, αλλά και υπηρεσίες σοβαρότητας και αξιοπρέπειας».

Ο κ. Καμπουράκης συμπλήρωσε ότι «στη Ρόδο και στο Νότιο Αιγαίο, το 95% του εισοδήματός μας προέρχεται από τον τουρισμό. Εδώ χτυπά η καρδιά του ελληνικού τουρισμού και από τον τουρισμό περνάει η ανάκαμψη της πατρίδας μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.