Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά “The Spirit of Democracy Weekend” στην Costa Navarino

“The Spirit of Democracy Weekend” στην Costa Navarino

Celestyal Cruises

“The Spirit of Democracy Weekend” στην Costa Navarino

στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum

Ο Ai Weiwei, η Bettany Hughes, η Elif Shafak, η Maria Ressa και η Irina Bokova συζητούν για το πνεύμα της Δημοκρατίας

Το Athens Democracy Forum και η Costa Navarino συνδιοργανώνουν για 6η χρονιά ένα τριήμερο από την 1η έως τις 3 Οκτωβρίου, γεμάτο ενδιαφέρουσες συζητήσεις και αυθεντικές πολιτιστικές εμπειρίες, με θέμα το πνεύμα της Δημοκρατίας.

 Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν -με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά- διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές, όπως ο καλλιτέχνης Ai Weiwei, η ιστορικός Bettany Hughes, οι συγγραφείς Elif Shafak και Maria Ressa, καθώς και η πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO Irina Bokova. Τις συζητήσεις θα συντονίσουν ο Patrick Healy, Deputy Opinion Editor και ο Steven Erlanger, Chief European Diplomatic Correspondent των New York Times.

Οι ομιλητές καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως αν η διερεύνηση των διαφορετικών προσεγγίσεων της Δύσης και της Ανατολής ως προς την πνευματικότητα, η αντίληψη των κοινών χαρακτηριστικών και η κατανόηση των διαφορών τους, μπορούν να ανανεώσουν ή ακόμη και να θεραπεύσουν τη Δημοκρατία, καθώς και πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε πιο ανθεκτικές δημοκρατίες κοινωνίες, ανατρέχοντας στους αρχαίους φιλόσοφους και των δύο πολιτισμών.

Οι συζητήσεις πλαισιώνονται από αναγνώσεις βιβλίων, φιλοσοφικούς περιπάτους και μαθήματα γιόγκα, με φόντο το μοναδικό Μεσσηνιακό τοπίο, στο ξενοδοχείο The Romanos, a Luxury Collection Resort.

Το τριήμερο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum το οποίο διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους New York Times για 9η χρονιά, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στην Αθήνα. Το φόρουμ τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και με τη στήριξη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών. Το Athens Democracy Forum θα συγκεντρώσει διεθνείς προσωπικότητες της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των ΜΚΟ και εκπρόσωπους της κοινωνίας των πολιτών, για να αναζητήσουν πραγματικές λύσεις στα πιο καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η δημοκρατία.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του ‘The Spirit of Democracy Weekend’ μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.