Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΦΕΙΡΗ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ...

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΦΕΙΡΗ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΦΕΙΡΗ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2021

«Ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς» το φετινό μήνυμα

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι φέτος αφιερωμένη στην χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη και ανάπτυξη («Tourism for Inclusive Growth»).

Με αυτό το μήνυμα υποδέχτηκε την Παγκόσμια Ημέρα ο Γεν. Γραμματέας του UNWTO – Παγκόσμιου Τουρισμού, Zurab Pololikashvili, ως μια υπενθύμιση για τον ευεργετικό ρόλο του τουρισμού, πέρα από στατιστικές και αριθμούς και μέσα από την κοινωνική ένταξη και την παροχή φιλοξενίας, στη μείωση των ανισοτήτων και των αποκλεισμών. Μια υπενθύμιση ότι πίσω από κάθε αριθμό, βρίσκεται ένας άνθρωπος, μια οικογένεια, μια περιοχή.

Σε ότι αφορά τη δική μας περιοχή, τη Μαγνησία και ευρύτερα τη Θεσσαλία, από την αρχή υποστηρίξαμε ότι προτεραιότητα μας είναι να γίνει ο τουρισμός μια υπόθεση που αφορά όλους χωρίς διακρίσεις, καθώς όλοι απολαμβάνουμε τα οφέλη του και γι’ αυτό το λόγο εργαζόμαστε αδιάλειπτα για τη βιωσιμότητα και επέκταση της τουριστικής περιόδου όλο το χρόνο και όχι μόνον στους εποχικούς προορισμούς, αλλά και στους ορεινούς και ημιορεινούς όγκους μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού και άλλες συνέργειες.

Ο τουρισμός συνεχίζει να υποφέρει ακόμη λόγω της πανδημίας του COVID-19 αλλά και της κλιματικής αλλαγής και πολλές θέσεις εργασίας χάθηκαν ή είναι σε κίνδυνο. Το μάθημα της πανδημίας, ότι είμαστε όλοι μέρη μιας αλυσίδας, πρέπει να εφαρμοστεί από όλους τους φορείς. Κοινή στρατηγική για το κοινό καλό. Θα πρέπει να συνεργαστούμε, όλοι μαζί, για να μπορέσουμε να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια που φέρνουν τους αποκλεισμούς σε περιοχές ή σε ανθρώπους του τουρισμού, ώστε να έχουν πρόσβαση στη βιώσιμη και ψηφιακή μετάβαση ο κάθε μικρός και μικρομεσαίος επιχειρηματίας και υπάλληλος του τουρισμού. Στο τουριστικό οικοσύστημα κάθε μέλος του είναι σημαντικό για να παραμείνει ζωντανή η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Με υψηλούς στόχους αλλά σταθερά βήματα, δεν εφησυχαζόμαστε με τις μικρές νίκες. Συνεχίζουμε με θάρρος και όραμα. Η πηγή της επιτυχίας μας θα είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων.

Γιώργος Ζαφείρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.