Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξεκινά το 5ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»

Ξεκινά το 5ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»

Το 5ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους φίλους της λαϊκής μουσικής μας παράδοσης στο νησί της Σύρου από τις 25 έως τις 28 Αυγούστου 2021.

Το φεστιβάλ που αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού θα λάβει φέτος χώρα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του νησιού ακολουθώντας τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα για την προστασία από την Covid-19.

Στην έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία ο Πέτρος Κουλουμής από την Κύπρο και οι συνεργάτες του θα ανοίξουν το τετραήμερο των εκδηλώσεων ερμηνεύοντας τραγούδια μερικών από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της «Σμυρνέικης Σχολής», όπως ο Παναγιώτης Τούντας, ο Δημήτρης Σέμσης (Σαλονικιός), ο Γιάννης Δραγάτσης, κ.ά.

Οι Δέσποινα Ψαθά-Βαγγέλης Πετρινιώτης και οι Γιαρέμ θα μας μυήσουν στο ρεμπέτικο της περιόδου 1920-1950, στο παλιό βυρσοδεψείο της Ερμούπολης, το κτήριο Κορνηλάκη, τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ.

Την τρίτη ημέρα οι Σερσέ λα Φαμ, το μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη με ρεπερτόριο που βασίζεται στο ρεμπέτικο και σμυρνέικο τραγούδι, και ο Στέλιος Γαλανός, μια καθαρά λαϊκή φωνή με αναγνωρίσιμη ερμηνευτική έκφραση, θα δώσουν με την παρουσία τους έναν αέρα δροσιάς και αισιοδοξίας στη φετινή διοργάνωση στο Ενυδρείο στο Κίνι.

Η αυλαία θα κλείσει με μια γνήσια λαϊκή βραδιά στον εμβληματικό χώρο του Ταρσανά της Σύρου με τη σύμπραξη των Γιάννη Παπαβασιλείου, Γιάννη Νιάρχου και Σεμέλης Παπαβασιλείου.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, φέτος θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή διάλεξη-σεμινάριο με θέμα «Δρόμος – Ήχος – Μακάμ στο Ρεμπέτικο, σχέσεις και διαφορές», από τον Κυριάκο Γκουβέντα, με ζωντανή παρουσίαση παραδειγμάτων από τραγούδια του ρεμπέτικου.

Περισσότερες πληροφορίες στα συνημμένα αρχεία και στη σελίδα μας στο facebook: Φεστιβάλ Ρεμπέτικου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Οι θεατές θα πρέπει να είναι καθήμενοι και να τηρούν τις οδηγίες ασφαλούς παραμονής τους στους χώρους των εκδηλώσεων, που θα τους δίδονται κατά την είσοδό τους σε αυτούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.