Αρχική Αεροπορικά Νέα Η SWISS εισάγει υποχρεωτικό εμβολιασμό για COVID-19 για τα πληρώματα

Η SWISS εισάγει υποχρεωτικό εμβολιασμό για COVID-19 για τα πληρώματα

Η SWISS καθιστά τον εμβολιασμό COVID-19 υποχρεωτικό για ολόκληρο το ιπτάμενο προσωπικό του από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά, για επιχειρησιακούς λόγους και υπό την υποχρέωση της φροντίδας απέναντι στους υπαλλήλους του.

Η Swiss International Air Lines (SWISS) καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 για όλο το ιπτάμενο προσωπικό της από τις 15 Νοεμβρίου και μετά. Η δράση έχει ληφθεί ως απάντηση στους εθνικούς περιορισμούς εισόδου παγκοσμίως, οι οποίοι βλέπουν μια αυξανόμενη επιμονή στην απόδειξη τέτοιου εμβολιασμού και για τα αεροσκάφη. Το Χονγκ Κονγκ έγινε πρόσφατα ο πρώτος προορισμός SWISS που ζήτησε-με άμεση ισχύ-απόδειξη του εμβολιασμού COVID-19 για πληρώματα που έφταναν από ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας.

Μια ξεχωριστή οργανωτική διαχείριση των εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων μελών του πληρώματος και η επακόλουθη αυξημένη πολυπλοκότητα του ρόστερ που εμπλέκεται θα καθιστούσε αδύνατη τη διασφάλιση συνεχιζόμενων ισχυρών και αξιόπιστων πτήσεων μακροπρόθεσμα. Ορισμένοι προορισμοί και περιοχές δεν μπορούσαν πλέον να εξυπηρετηθούν, και αυτό με τη σειρά του θα μείωνε σοβαρά την αποτελεσματικότητα του SWISS hub system. Ο ξεχωριστός χειρισμός των δύο κατηγοριών πληρώματος θα συνεπαγόταν επίσης την άνιση μεταχείρισή τους σε όρους καταλόγου. Επιπλέον, ως παγκόσμια αεροπορική εταιρεία, και δεδομένης της επαρκούς διαθεσιμότητας αποτελεσματικών εμβολίων COVID, η SWISS επιθυμεί επίσης να επιτελέσει πλήρως το καθήκον της φροντίδας απέναντι στο προσωπικό του πιλοτηρίου και της καμπίνας.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε αυτήν τη δράση τώρα», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της SWISS Dieter Vranckx, «εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε το παγκόσμιο δίκτυο διαδρομών μας και να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις φροντίδας μας απέναντι στους υπαλλήλους μας».

Υιοθετώντας τη νέα απαίτηση εμβολιασμού, το SWISS υποστηρίζεται από αντίστοιχες διατάξεις των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το πιλοτήριο και το προσωπικό της καμπίνας του, οι οποίες προβλέπουν τέτοια ενέργεια υπό τέτοιες συνθήκες. Η SWISS διεξάγει επίσης έναν ανοιχτό και διαφανή διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους της σχετικά με την προγραμματισμένη εντολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.