Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ράλι Ιονίου 2021

Ράλι Ιονίου 2021

Ράλι Ιονίου 2021

Με 15 περίπου συμμετοχές, ξεκινάει την Πέμπτη 5/8, η πρώτη ιστιοδρομία του Ράλι Ιονίου (31η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου 2021) και με πολλές αλλαγές στο πρόγραμμα, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν για τους αγώνες της ανοικτής θάλασσας, φέτος. 

Τα πληρώματα θα υποβληθούν σε rapid test, όπως ορίζει το πρωτόκολλο και στη συνέχεια, την Πέμπτη θα εκκινήσουν προς το Μεσολόγγι που είναι και ο πρώτος σταθμός.

Την Παρασκευή 6/8, θα ταξιδέψουν προς τη Ζάκυνθο, όπου και θα ολοκληρώσουν τη φετινή διοργάνωση.

Το φετινό πρόγραμμα έχει τροποποιηθεί, έχει μικρότερη διάρκεια αγώνα, δεν υπάρχουν τελετές απονομών, ούτε οι συνήθεις εκδηλώσεις που έδιναν χρώμα στη διοργάνωση, με σκοπό να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και πρόληψης που τα πρωτόκολλα των διοργανώσεων απαιτούν.

Μια καινοτομία, ένεκα των μέτρων, θα είναι η επικοινωνία των πληρωμάτων με τις επιτροπές και με τη γραμματεία μέσω ηλεκτρονικών μέσων, όπου θα λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τις ανακοινώσεις, τα αποτελέσματα και γενικά ό,τι χρειάζονται.

Οι διοργανωτές είναι ικανοποιημένοι με τις συμμετοχές, αφού η εμβληματική αυτή διοργάνωση είχε να αντιμετωπίσει, εκτός των περιοριστικών μέτρων του COVID, και απρόοπτα και αντιξοότητες, με πιο σημαντική εκείνη του κλεισίματος της Διώρυγας Κορίνθου, που στερεί τον ερχομό των σκαφών του κέντρου για τα οποία το Ιόνιο ήταν πάντα αγαπημένος προορισμός. Παρόλα αυτά, υπάρχει συμμετοχή αθηναϊκού σκάφους (σκάφος Χαρά-κυβερνήτης Σπύρος Τζίτζης), το οποίο έφθασε κάνοντας τον γύρο της Πελοποννήσου προκειμένου να συμμετάσχει στη διοργάνωση. 

Επιπλέον, φέτος, η δημοσιοποίηση του αγώνα αντικειμενικά ήρθε αργά και αυτό δεν έδωσε τη δυνατότητα στα ξένα σκάφη να προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους. Έτσι το βάρος της διοργάνωσης έπεσε στα πληρώματα της δυτικής Ελλάδας τα οποία δήλωσαν συμμετοχή δείχνοντας την επιθυμία να κρατήσουν τον θεσμό ζωντανό, σε μια χρονιά δύσκολη, που χαρακτηρίζεται από μείωση των συμμετοχών και των πληρωμάτων πανελλαδικά.  

Χορηγός του αγώνα είναι ο μεγάλος χορηγός του ομίλου μας SUPER CARGO που στηρίζει σε δύσκολους καιρούς έναν εμβληματικό αγώνα όπως είναι το Ράλι Ιονίου για την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης και το γιότινγκ στην περιοχή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.