Αρχική FedHATTA ΗΑΤΤΑ – Ετήσια Γενική Συνέλευση: «Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά»

ΗΑΤΤΑ – Ετήσια Γενική Συνέλευση: «Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, διαδικτυακά η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) για το 2020-2021, στην οποία αναδείχθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο ελληνικός τουρισμός αλλά και ειδικότερα ο κλάδος των ελληνικών τουριστικών γραφείων εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας.
 
Στη γενική συνέλευση συμμετείχε το Δ/Σ του ΗΑΤΤΑ, μέλη του Συνδέσμου καθώς και ο πρόεδρος της FedHATTΑ. Οι συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, ενημερώθηκαν για τον απολογισμό των ενεργειών και των διεκδικήσεων του ΗΑΤΤΑ αλλά και των αιτημάτων που δικαιώθηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο.
 
Στην τοποθέτησή του πριν το άνοιγμα των εργασιών της γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαιδίτης επισήμανε ότι το Δ/Σ του Συνδέσμου κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που συναντούν, από το ξέσπασμα της πανδημίας, οι επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων στη χώρα μας.
 
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, από τις 20 Φεβρουαρίου 2020, όταν δηλαδή ξέσπασε η υγειονομική κρίση και όλες οι εκδρομές (εντός και εκτός Ελλάδας, σχολικές, κλπ) ήταν σε προγραμματισμό και εξέλιξη    μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία FedHATTA έχουν αποσταλεί πολυάριθμες επιστολές προς τα συναρμόδια υπουργεία και έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες διαδικτυακές και προσωπικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Πολιτείας, με σκοπό να δοθούν λύσεις σε προβλήματα του κλάδου.
 
Ο κ. Κελαϊδίτης τόνισε: «Έχουμε καταφέρει πολλά μέσα σε αυτό το θολό τοπίο που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός. Πρόκειται για τη δυσχερέστερη κατάσταση στον τουριστικό κλάδο των τελευταίων 30 ετών τουλάχιστον. Οι προσπάθειές μας για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να επανέλθουμε στην κανονικότητα». 
 
Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα και προτεραιότητα είναι η επιβίωση των επιχειρήσεων τουριστικών γραφείων, πρόσθεσε και, όπως είπε, ο Σύνδεσμος προχωρά με σχεδιασμό κινήσεων με σκοπό να προτείνει λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης  για την επόμενη ημέρα των τουριστικών γραφείων. 
 
 
Λ. Τσιλίδης: Να ενδυναμώσουμε τον κλάδο κάτω από έναν κοινό φορέα συνεργασίας
 
Μηνύματα ενότητας θέλησε να μεταδώσει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης. Ο κ. Τσιλίδης υπογράμμισε ότι ο κλάδος θα πρέπει να ενδυναμωθεί περαιτέρω με ομοφωνία κάτω από έναν κοινό φορέα συνεργασίας.
 
Θα πρέπει, επισήμανε, να επαναφέρουμε τις μεγάλες εκδηλώσεις, τα συνέδρια κλπ., που θα βοηθήσουν τον κλάδο των ελληνικών τουριστικών γραφείων να επαναφέρει το δυναμικό του ρόλο στον τουρισμό σε αντιδιαστολή με τα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού. Αναφέρθηκε επίσης στη διαρκή επικοινωνία του φορέα με τα μέλη του για κάθε ζήτημα αλλά και για λόγους ενημέρωσης.

Λαμβάνοντας το λόγο, μέλη του ΗΑΤΤΑ, εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το χειρισμό των επιπτώσεων της πανδημίας, από τον ΗΑΤΤΑ και τη FedHATTA και μίλησαν για ζητήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία καθώς και για τα ζητήματα που κρίνονται σοβαρά, όπως  η ανάδειξη και αναγνώριση του έργου και του ρόλου του τουριστικού γραφείου, η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, η προστασία του επαγγέλματος και η περαιτέρω ανάπτυξή του, η ένταξη του κλάδου στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Τουρισμού, κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.