Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οι πυρκαγιές στο GIS Crete της Περιφέρειας Κρήτης»

Οι πυρκαγιές στο GIS Crete της Περιφέρειας Κρήτης»

Celestyal Cruises

Στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, εντοπίστηκαν τουλάχιστον 5 σημαντικά συμβάντα πυρκαγιών στην επικράτεια του νησιού.

Η Περιφέρεια Κρήτης, μέσω των ψηφιακών εργαλείων που πλέον διαθέτει, εκτός από τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς που ανακοίνωσε για την αντιπυρική περίοδο 2021, απεικονίζει πλέον σε χάρτες, το μέγεθος και το είδος των καμένων εκτάσεων (δασικές, χορτολιβαδικές, κατά Corine χρήσεις γης, κλπ).

Μέσω των αναφορών αυτών, η Περιφέρεια  έχει σαφή εικόνα σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, για το μέγεθος της ζημιάς, αποτιμώντας έτσι με ακρίβεια την έκταση και το είδος της πληγείσας περιοχής.

Ο εντοπισμός και η ψηφιοποίηση των αποτεφρωμένων εκτάσεων, βασίστηκε στις δυνατότητες της υποδομής GIS Crete, η οποία συμβάλλει έτσι με κάθε τρόπο στην επιχειρησιακή δράση και συντονισμό Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας.

Τα ανωτέρω στοιχεία, είναι ελεύθερα προσβάσιμα, στο link:

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public    

Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε ετοιμότητα, παρακολουθεί δυναμικά και εντοπίζει τα γεγονότα, με σκοπό να συμβάλλει στην πρόληψη και προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Έως και το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, καλούμε τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα και σεβασμό στο περιβάλλον, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά όπως αυτά των τελευταίων ημερών.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.