Αρχική Ελλάδα Η Βρετανία συνεχίζει να υμνεί την Ελλάδα – Εντυπωσιακά αφιερώματα σε νησιωτικούς...

Η Βρετανία συνεχίζει να υμνεί την Ελλάδα – Εντυπωσιακά αφιερώματα σε νησιωτικούς και ηπειρώτικους προορισμούς

Με ένα τεύχος γεμάτο Ελλάδα, κυκλοφόρησε το αρχαιότερο  βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Ιουλίου /Αυγούστου2021, Wanderlust.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η εντυπωσιακή  προβολή της Ελλάδας σε σειρά βρετανικών έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, με την συνδρομή της Υπηρεσίας  ΕΟΤ Εξωτερικού Μεγάλης Βρετανίας/ Ιρλανδίας και παρά τα περιοριστικά μέτρα στις διεθνείς μετακινήσεις, που λαμβάνει ανά διαστήματα η βρετανική κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα:

Το  καταξιωμένο περιοδικό Wanderlust, αφιερώνει, το εξώφυλλο, το Editorial του αρχισυντάκτη, αλλά και  24 εσωτερικές σελίδες στα ελληνικά νησιά και την Πελοπόννησο, προτρέποντας τους 100,000 αναγνώστες του, να ανακαλύψουν, μεταξύ άλλων και  τα λιγότερο γνωστά -στο Βρετανικό κοινό- διαμάντια της Ελλάδας, από τη Σύμη και τη Τήλο ως την Αλόννησο, την Ικαρία και τη Σάμο.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συνεργασίας και συνδρομής του Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας με το φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό,  το τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 2021 του Wanderlust, κυκλοφόρησε πρόσφατα με  :

  • Εξώφυλλο αφιερωμένο στην Ελλάδα υπό τον τίτλο “Escaping the crowds in the  Greek Islands”,
  •  20σέλιδο αφιέρωμα σε μικρότερα νησιά της χώρας μας  και συγκεκριμένα: Σάμος, Χίος, Ικαρία, Πάτμος, Σύμη, Τήλος, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Άνδρος, Τήνος, Σύρος, Πάρος, Αμοργός, Σκόπελος, Σκύρος, Αλόννησος, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Κύθηρα και Σαμοθράκη,  

  •  4σελιδο εμπειρικό οδοιπορικό στη Νότια Πελοπόννησο, που διατρέχει την ιστορία, τις τοποθεσίες απαράμιλλης ομορφιάς, τη γαστρονομία και τα σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, προωθώντας τη Λακωνική και Μεσσηνιακή Μάνη ως ιδανικούς προορισμούς διακοπών για τη βρετανική αγορά, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Editorial– ύμνος στις ομορφιές και την φιλοξενία της Ελλάδας από τον Αρχισυντάκτη του τεύχους κ. Γιώργο Κηπουρό

Σύμφωνα με τον άρθρο του κ. Κηπουρού: «Η Ελλάδα είναι από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για το βρετανικό κοινό, που κάθε χρόνο ονειρεύεται τις διακοπές στην Ελλάδα! Παρά τα σημαντικά εμπόδια της βρετανικής κυβέρνησης στα διεθνή ταξίδια- που ακόμη βρίσκονται σε ισχύ- οι αναγνώστες μας συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον να αναζητούν περιεχόμενο για την Ελλάδα στις ιστοσελίδες και στα τεύχη του περιοδικού. Στις 20 σελίδες που αφιερώνουμε στα ελληνικά νησιά, επικεντρώνουμε μόνο σε όσα δεν έχουν απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία και αποφεύγουμε τη “παραδοσιακή” αναζήτηση ήλιου/θάλασσας. Ο σκοπός μας είναι να επιβεβαιώσουμε  ότι η Ελλάδα προσφέρει πολλές, όμορφες εκπλήξεις ακόμα και στο πιο έμπειρο ταξιδιώτη. Οι προτάσεις μας αφορούν δραστηριότητες στο πολιτισμό, τις παραδόσεις κ τη φύση ενώ προτρέπουμε το αναγνωστικό κοινό να επισκεφτεί την Ελλάδα όλο το χρόνο. Άλλωστε, η φιλόξενη ζεστασιά του ελληνικού καλοκαιριού παραμένει 365 μέρες το χρόνο!

Γιώργος Κηπουρός, Αρχισυντάκτης, Wanderlust»

Σειρά νέων εντυπωσιακών δημοσιευμάτων

Την τιμητική της όμως, έχει φέτος το καλοκαίρι η Ελλάδα και σε πλήθος άλλων μέσων της πρώτης μεγαλύτερης σε αφίξεις τουριστικής αγοράς για την Ελλάδα που το 2019 απέδωσε 2, 556 δισ. ευρώ έσοδα από ταξιδιωτικές δαπάνες στην εθνική μας οικονομία.: 

  • Condé Nast Traveller: Διαδικτυακό άρθρο αφιέρωμα στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα σε Σίφνο, Σέριφο, Ίο, Νάξο και Άνδρο, προβάλλοντας τα εν λόγω ελληνικά νησιά τόσο ως ιδανικούς προορισμούς για θερινές διακοπές, όσο και για θεματικές μορφές τουρισμού τους φθινοπωρινούς μήνες.

https://www.cntraveller.com/article/cyclades-islands-greece

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.