Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Άγιο Όρος – Πεζοπορική Εκδρομή

Άγιο Όρος – Πεζοπορική Εκδρομή

Άγιο Όρος - Πεζοπορική Εκδρομή

Οκτώβριος 2021
(10 Μοναστήρια & Καρυές)

Πεζοπορική Εκδρομή
14 – 17 Οκτωβρίου 2021

*Σημ: Το Άγιο Όρος ξανάνοιξε την λειτουργία του, στην νεα εποχή του κορονοιού, του με πολύ αυστηρούς όρους εισόδου για τους επισκέπτες και περιορισμούς όσον αφορά τον χρόνο και τόπο διαμονής, τον αριθμό προσκυνητών (είναι ουσιαστικά πολύ μικρός και αυτός υπό προϋποθέσεις). Επίσης άλλαξαν και οι διαδικασίες έκδοσης διαμονητηρίων που έγιναν περίπλοκες και χρονοβόρες και απαιτείται πλέον διαμονητήριο ειδικού σκοπού. Για αυτό τον λόγο οι δηλώσεις συμμετοχών θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι τις 10 Αυγούστου 2021 χωρίς προκαταβολή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Ημέρα 1η (14/10): Αναχώρηση νωρίς το πρωί (06:30) με το πλοίο για την Ιερά Μονή Γρηγορίου. Επίσκεψη στην Ιερά μονή και πεζοπορία ανηφορική (2 ώρες) στην πιο εντυπωσιακή μονή του Αγίου Όρους, την Σιμωνόπετρα που δεσπόζει πάνω στον βράχο σε υψόμετρο 300 μέτρων. Από εκεί μεταφορά με ιδιωτικό βανάκι στις Καρυές, την διοικητική πρωτεύουσα του Αγίου Όρους. Επίσκεψη στο Πρωτάτο (την πρώτη εκκλησία του Αγίου Όρους) με την εικόνα της Παναγίας (Άξιον Εστί). Διανυκτέρευση στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέα.

Ημέρα 2η (15/10): Πρωινή επίσκεψη στην Ι.Μ. Κουτλουμουσίου και πεζοπορία κατηφορική (2 ώρες) μεχρί την Ι.Μ. Ιβήρων στην βόρεια πλευρά του Αγίου Όρους. Κατά την διάρκεια της δισδρομής μας θα περάσουμε και από το κελί που ασκήτεψε ο Άγιος Παίσιος στην Παναγούδα. Μετά την επίσκεψη μας στην Ιερά Μονή θα συνεχίσουμε με για 1 ώρα με τα πόδια μέχρι την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα και στην συνέχεια για 1,5 ώρα ακόμα μέχρι την Ιερά Μονή Παντοκράτορος. Επιστροφή με ιδιωτικό βανάκι στις Καρυές. Διανυκτέρευση στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέα.

Ημέρα 3η (16/10): Προώθηση με το λεωφορείο στην Ι.Μ. Ξηροποτάμου και μετά με τα πόδια (45 λεπτά κατηφόρα) στην Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος (Ρωσικό) με κατάληξη στην Ι.Μ. Ξενοφώντος (1,5 ώρα χωματόδρομος ευθεία). Στην συνέχεια επίσκεψη στην Ι.Μ. Δοχειαρίου (20λεπτά). Επιστροφή με ιδιωτικό βανάκι στις Καρυές. Διανυκτέρευση στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέα.

 
Ημέρα 3η (17/10): Μεταφορά με το λεωφορείο στις Καρυές στην συνέχεια προς Δάφνη. Από εκεί έξοδος με το πλοίο προς Ουρανούπολη. Άφιξη στην Ουρανούπολη.

Κόστος: 410€ /άτομο

Ελάχιστη-Μέγιστη συμμετοχή: 5 άτομα
Δηλώσεις συμμετοχών μέχρι τις 10 Αυγούστου με την ταυτότητα σας και χωρίς προκαταβολή

Περιλαμβάνεται: το διαµονητήριο, ξεναγήσεις, διαδικασίες εισόδου, πορείες στα μονοπάτια, μεταφορές μέσα στο Όρος όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Το πλοίο ή ταχύπλοο κατά την είσοδο και έξοδο στο Άγιο Όρος. Διανυκτέρευση σε ξενώνα στην Ουρανούπολη (13/10) χωρίς πρωινό

Δεν περιλαμβάνεται: Η μετάβαση στην Ουρανούπολη. Επιπλέον έξοδα σε περίπτωση απαγορευτικού απόπλου των πλοιαρίων λόγω θαλασσοταραχής.

Νίκος Τόδουλος

Αρχηγός Αναβάσεων της ΕΟΟΑ
τηλ: +30 6972926910
ntodoulo@yahoo.gr
www.agionorostrekking.gr
www.nikostodoulos.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.