Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πεζοπορική Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια Iούλιος 2021

Πεζοπορική Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια Iούλιος 2021

Πεζοπορική Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια

9 – 11 Ιουλίου 2021
Κουκούλι – Μπελόη – Σκάλα Βραδέτου – Καπέσοβο
Φαράγγι Βίκου – Βίκος – Κήποι – Τοξωτά Γεφύρια

Ένα πεζοπορικό τριήμερο, στην καρδιά της Ηπείρου, όπου ξεπροβάλλει το Ζαγόρι, Το όνομα Ζαγόρι πρωτοεμφανίστηκε σε έγγραφο το 1321 και έχει σλάβικη προέλευση. και σημαίνει ο «τόπος πίσω από το βουνό». Το Ζαγόρι χωρίζεται σε τρία γεωγραφικά τμήματα: στο ανατολικό, κεντρικό και δυτικό τμήμα. Κάθε ένα με την δική του ιστορία, ομορφιά και φυσικά με τα δικά του μοναδικά χωριά. Τα φημισμένα Ζαγοροχώρια με τους παραδοσιακούς οικισμούς είναι σκορπισμένα ανάμεσα σε καταπράσινα βουνά. Εκεί ανάμεσα του ποταμού Αώου και του Βοϊδομάτη, δεσπόζει και ο αλπικός ορεινός όγκος της Τύμφης απόκρημνος ιδίως στις βόρειες πλευρές του, με την ψηλότερη κορυφή Γκαμήλα με υψόμετρο 2497 μ. Στην σκιά της βρίσκεται και ένα από τα πιο μαγικά μέρη της Ελλάδας. Είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους ορεινούς προορισμούς της χώρας μας ένα ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής πρακτικών και παραδόσεων και ταυτόχρονα ένας θησαυρός φυσικών τοπίων και βιοποικιλότητας. Το τοπίο και η άγρια ζωή προστατεύονται ήδη εδώ και δεκαετίες κάτω από το καθεστώς του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου.

Πεζοπορική Εκδρομή στα ΖαγοροχώριαΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
9 – 11 Ιουλίου 2021
 
Συνάντηση στο Κουκούλι Ιωαννίνων στις 9-7-2021 στις 12:30 ώρα
 
Ημέρα 1η (9/7): Αναχώρηση με ιδία μέσα για το χωριό Κουκούλι Ιωαννίνων. Άφιξη και τακτοποίηση στον ξενώνα. Μεταφόρά στο χωριό Βραδέτο στο κεντρικό Ζαγόρι με υψόμετρο 1340 μ. Πεζοπορία μέχρι την θέση Μπελόη, το λεγόμενο και μπαλκόνι, με καταπληκτική θέα στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε την ξακουστή περίτεχνη “Σκάλα του Βραδέτου” (πετρόχτιστο μονοπάτι) που συνδέει το χωριό με το Καπέσοβο. Μια πέτρινη κατασκευή με χρήση της «αυτόχθονης» πέτρας που ξακουστοί μαστόροι έχτισαν και συνέδεσαν τα δύο χωριά. Ώρες Πορείας: 2-3
 
Ημέρα 2η (10/7): Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την διάσχιση του εντυπωσιακού φαργγιού του Βίκου. Είναι ένα από τα πιο ξακουστά φαράγγια στην Ελλάδα και είναι το βαθύτερο φαράγγι, σε αναλογία μήκους-πλάτους-ύψους παγκοσμίως, Αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, και έχει μήκος περίπου 11 χλμ και σε πολλά σημεία του το βάθος ξεπερνάει τα 1000 μ. Αφετηρία μας το τοξωτό γεφύρι του Μίσιου και προορισμός μας το χωριό Βίκος. Μεταφορά πίσω στον ξενώνα στο Κουκούλι.
Ώρες Πορείας: 6-7
 
Ημέρα 3η (11/7): Περιήγηση και πεζοπορία στα ξακουστά πετρόχτιστα τοξωτά γεφύρια του Ζαγορίου (Λαζαρίδη, Πλακίδα, Καπετάν Αρκούδα και Κόκκορου). Επιστροφή στην Αθήνα. Ώρες Πορείας: 3-4
Πεζοπορική Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια
Κόστος 290€ /άτομο
Μονόκλινο +50 ευρώ
Ελάχιστη συμμετοχή: 5 άτομα
Δηλώσεις Συμμετοχών μέχρι τις 23 Ιουνίου 2021
 
Περιλαμβάνεται: Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενώνα στο Κουκούλι με πρωινό. Μεταφορά από τον Βίκο στο Κουκούλι.

Δεν Περιλαμβάνεται: Αναψυκτικά και ποτά

Πεζοπορική Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια
Νίκος Τόδουλος

Αρχηγός Αναβάσεων της ΕΟΟΑ
τηλ: +30 6972926910

www.nikostodoulos.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.