Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Εβδομάδα 28/6 – 4/7 στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Η Εβδομάδα 28/6 – 4/7 στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

S…M…L… - HAENDEL Philarmonie de Paris, 08.04.2019 Monteverdi Choir English Baroque Soloists Sir John Eliot Gardiner, direction Louise Alder, soprano, Semele Hugo Hymas, tÈnor, Jupiter Lucile Richardot, mezzo-soprano, Ino/Juno Carlo Vistoli, contre-tÈnor, Athamas Gianluca Buratto, basse, Cadmus/Somnus

Την εβδομάδα 28 Ιουνίου –4 Ιουλίου, θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου:

 

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

Ομάδα ΖΗΤΑ – Ίρις Καραγιάν

A dance as a dance

Πειραιώς 260 – Αίθουσα Ε

28 – 30 Ιουνίου, 21:00

Πώς βιώνουμε τη χορευτική εμπειρία; Τι συμβαίνει στις αισθήσεις μας όταν χορεύουμε και πως αλλάζουν; Πώς νοείται η ενσώματη εμπειρία του χορού ως μια πρακτική επαναπροσδιορισμού της ύπαρξής μας, και ως επιθυμία υπέρβασης αυτής; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που απασχολούν τη χορογράφο Ίρις Καραγιάν στη νέα της παραγωγή με τίτλο A dance as a dance.

Ανατρέχοντας σε αρχειακό υλικό που μελετά το κινητικό λεξιλόγιο και τους χορούς διαφορετικών πολιτισμών, η χορογράφος εστιάζει στον πυρήνα της κίνησης, στους παλμούς και τις ανάσες, δημιουργώντας μια παράσταση με άξονα τον ίδιο χορό, την εμπειρία ως κιναίσθηση και την ζωντανή παρουσία ως συνθήκη σχέσης με τον κόσμο. 

Η Ίρις Καραγιάν γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Παραστατικών Τεχνών και του Πολιτισμού στην Βρετανία. Είναι ιδρυτικό μέλος και χορογράφος της ομάδας χορού ΖΗΤΑ (2002). Τα έργα της Το δάσος (2003), Self portrait (2005-09), Domestic animals (2008), A time to mourn (2009), LEG ACY (2010), CRACK (2010), Mothers (2012), Tracing (2014) έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ χορού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βουκουρέστι, Λονδίνο, Πολωνία, Σερβία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Δανία, Σουηδία. Διδάσκει χορογραφία στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.Το 2010 απέσπασε το 1ο βραβείο χορογραφίας JARMILA JEBRÁBKOVÁ AWARD στο NEW EUROPE FESTIVAL 2010, με τα έργα A time to mourn και LEG ACY.

Ομάδα ΖΗΤΑΊρις Καραγιάν

A dance as a dance

Πειραιώς 260 – Αίθουσα Ε

28 – 29 – 30 Ιουνίου, 21:00

Εισιτήρια ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 15€ • ΖΩΝΗ Α΄ 10€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 8€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

Ιδέα – Χορογραφία Ίρις Καραγιάν

Ερμηνεία – Δημιουργία και επεξεργασία βίντεο Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μάρθα Πασακοπούλου, Νεφέλη Αστερίου, Μαρία Βούρου

Μουσική Νίκος Βελιώτης

Σχεδιασμός χώρου Γιώργος Μαραζιώτης

Σχεδιασμός φωτισμού Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Καλλιτεχνική συνεργάτιδα Μπετίνα Παναγιωτάρα

Επιμέλεια προβολής Όλγα Σφέτσα

Οργάνωση – Εκτέλεση παραγωγής Ομάδα χορού ΖΗΤΑ

Συμπαραγωγή με Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Με την υποστήριξη του Bogliasco Foundation Fellowship και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου

(Φωτογραφίες παράστασης)

 

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΜΟΥΣΙΚΗ

Χριστίνα Μαξούρη – Δημήτρης Χαλιώτης

Τα τραγούδια της Σωτηρίας

Tο Στέκι του Ηλία.

28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου, 21:00

Ένα ταξίδι στη ζωή και στα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Μια αυλή στη γειτονιά του Θησείου. Ένα ξύλινο πάλκο, τέσσερις μουσικοί – δύο μπουζούκια, μια κιθάρα, ένα ακορντεόν –, μια δωρική ερμηνεία. Με τρόπο λιτό, αυθεντικά λαϊκό, η Χριστίνα Μαξούρη ζωντανεύει τραγούδια του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Καλδάρα, του Σαββόπουλου, κ.ά., που η Σωτηρία Μπέλλου σφράγισε με τη μεταλλική, τραχιά φωνή της.

Ανάμεσα στα τραγούδια, ξεπηδούν μικρές ιστορίες, αστεία και ακραία περιστατικά βγαλμένα από την τρικυμιώδη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου. Της «αρχόντισσας του ρεμπέτικου» που σημάδεψε την μουσική ιστορία του τόπου μας ως καλλιτέχνης αλλά και ως σύμβολο της αδάμαστης, εξεγερμένης γυναίκας που πάλεψε με τις προκαταλήψεις και τους περιορισμούς της εποχής της, για να ζήσει μια μυθική ζωή δημιουργίας, υπερβάσεων, δόξας και καταχρήσεων.

Ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και λαϊκό μουσικό παρελθόν μας που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να εμπνέει και να μας ενώνει.

Χριστίνα Μαξούρη – Δημήτρης Χαλιώτης

Τα τραγούδια της Σωτηρίας

Tο Στέκι του Ηλία.

28 Ιουνίου – 1 Ιουλίου, 21:00

Εισιτήρια  ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ 5€

Ιδέα – Επιμέλεια κειμένων Δημήτρης Χαλιώτης

Καλλιτεχνική επιμέλεια Δημήτρης Χαλιώτης, Χριστίνα Μαξούρη

Σκηνογραφία Σωτήρης Μελανός

Φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος

Ηχοληψία Γιάννης Παξεβάνης

Φωτογραφίες Μαρίλη Ζάρκου

Τραγουδά η Χριστίνα Μαξούρη

Μουσικοί Βασίλης Κορακάκης μπουζούκι, φωνή, Δημήτρης Κουφογιώργος μπουζούκι, Βασίλης Προδρόμου κιθάρα, φωνή, Δημήτρης Κούστας ακορντεόν

Οργάνωση παραγωγής Πάνος Σβολάκης

Εκτέλεση παραγωγής Κατερίνα Μπερδέκα – Θεατρικός Οργανισμός MeWe

(Φωτογραφίες παράστασης)

 

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΜΟΥΣΙΚΗ

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Δύο Σταθμοί

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

29 Ιουνίου 21:00

Μαζί της οι μουσικοί της Καμεράτας Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

Συμμετέχει ο Νίκος Ξυδάκης

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ερμηνεύει τα τραγούδια δύο άλμπουμ – σταθμών της προσωπικής της δισκογραφίας: “Τραγούδια για τους μήνες” σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου & “Γρήγορα η ώρα πέρασε” σε μουσική Νίκου Ξυδάκη.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη κατά τη διάρκεια της σπουδαίας πορείας της, έχει ερμηνεύσει τραγούδια μεγάλων Ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών, έχει μαγέψει με τη μουσική της δεκάδες χώρες του εξωτερικού και έχει σημαδέψει με τη μοναδική χροιά της τις ομορφότερες αναμνήσεις μας.

Φέτος, είναι μια ευτυχής και ιστορική συγκυρία η παρουσία της στο Ηρώδειο, με το αφιέρωμα σε δύο αγαπημένους από κοινό και δημιουργούς δίσκους που θεωρούνται πια, κλασσικοί. Οι δύο πολύτιμοι αυτοί δίσκοι, υπογράμμισαν με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο των καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα μας υπενθύμισαν την αξία του ποιητικού λόγου: Τα “Τραγούδια για τους μήνες” σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου  (έτος κυκλοφορίας 1996)  και “Γρήγορα η ώρα πέρασε” σε μουσική Νίκου Ξυδάκη (έτος κυκλοφορίας 2006).

Τα “Τραγούδια για τους μήνες” είναι ένας κύκλος μελοποιημένων ποιημάτων των Οδυσσέα Ελύτη, Σαπφούς, Μαρίας Πολυδούρη, Κώστα Καρυωτάκη και Μιχάλη Γκανά αλλά και δημοτικών διστίχων σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ο δίσκος “Γρήγορα η ώρα πέρασε” κυκλοφόρησε δέκα χρόνια μετά τα “Τραγούδια για τους μήνες”. Ο Νίκος Ξυδάκης μελοποίησε ποιήματα της Σαπφούς σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη, αλλά και ποίηση των Κώστα Καρυωτάκη,  Κ.Χ. Μύρη και Διονύση Καψάλη, ενώ συμμετέχει και ερμηνευτικά στον δίσκο.

Για πρώτη φορά, οι δύο αυτοί κορυφαίοι δίσκοι – σταθμοί θα παρουσιαστούν με τη συνοδεία της διεθνούς  αναγνωρισμένης  Καμεράτας,( με την οποία η Ελευθερία Αρβανιτάκη συναντιέται για πρώτη φορά επί σκηνής),  σε μουσική διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου, υποψήφιου για Grammy, Γιώργου Πέτρου. Δύο από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, μας ξαναχαρίζουν τη μουσική τους και τιμούν τη στενή συνεργασία και πολύχρονη σχέση με την ερμηνεύτρια.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί ο δίσκος “Γρήγορα η ώρα πέρασε” με την συμμετοχή επί σκηνής του Νίκου Ξυδάκη, ενώ το δεύτερο μέρος ανήκει στα “Τραγούδια για τους μήνες” του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Στην παράσταση τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε νέα διασκευή – ενορχήστρωση ειδικά διαμορφωμένη για μεγάλο σύνολο από τον ίδιο τον συνθέτη.

Η Καμεράτα θα συνοδεύσει ιδανικά τη φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη,  χαρίζοντας στο κοινό μια παντοτινή ανάμνηση.

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Δύο Σταθμοί

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

29 Ιουνίου 21:00

Μαζί της οι μουσικοί της Καμεράτας Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

Συμμετέχει ο Νίκος Ξυδάκης

Εισιτήρια: ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 60€ • ΖΩΝΗ Α΄ 50€ | ΖΩΝΗ Β΄ 40€ | ΖΩΝΗ Γ΄ 30€ • ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 25/20/15€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 16/12€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

Ενορχηστρώσεις:

Δημήτρης Παπαδημητρίου, “Τραγούδια για τους μήνες”

Νίκος Πλατύραχος, “Γρήγορα η ώρα πέρασε”

Σολίστες:

Θωμάς Κωνσταντίνου, λαϊκά έγχορδα

Γιάννης Κυριμκυρίδης, πιάνο

Κώστας Μερετάκης, λαϊκά κρουστά

Σχεδιασμός ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Γιάννης Πετρόλιας

Σχεδιασμός φώτων: Μαρία Βενετάκη

 

(Φωτογραφία παράστασης)

 

 

 

 

 

 

 

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΜΟΥΣΙΚΗ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ

 Monteverdi ChoirEnglish Baroque SoloistsJohn Eliot Gardiner

Τα κατά Ιωάννην Πάθη
του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ

 Ωδείο Ηρώδου Αττικού

4 Ιουλίου, 21:00

Από τους πιο εφευρετικούς και δυναμικούς αρχιμουσικούς, ο σερ Τζον Έλιοτ Γκάρντινερ έχει συνδέσει το όνομά του με τη μουσική της Αναγέννησης και την ιστορική αναβίωση έργων μπαρόκ. Κατά τη διάρκεια του απαγορευτικού (lockdown) την περασμένη άνοιξη, δύο από τα μουσικά σχήματα που έχει ιδρύσει και διευθύνει, η Χορωδία Μοντεβέρντι (Monteverdi Choir) και οι Άγγλοι Σολίστες Μπαρόκ (English Baroque Soloists), ξεκίνησαν ένα μεγάλο αφιέρωμα στις εκκλησιαστικές καντάτες του Μπαχ. Για κάθε θρησκευτική γιορτή του λουθηρανικού ημερολογίου, προβλήθηκε, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, μια από τις ηχογραφήσεις τους για το διάσημο πρότζεκτ τους Bach Cantata Pilgrimage (Προσκύνημα στις Καντάτες του Μπαχ).  Συνεχίζοντας να εξερευνούν το έργο του μεγάλου συνθέτη, παρουσιάζουν στο Ηρώδειο Τα κατά Ιωάννην Πάθη (1724), ένα έργο που έγραψε ο Μπαχ ειδικά για τη Μεγάλη Παρασκευή.

«Πιστεύω ότι η μουσική του Μπαχ μεταφέρει ένα παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας και πίστης, το οποίο μπορεί να αγγίξει οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από κουλτούρα, θρησκεία ή μουσικές γνώσεις», σημειώνει ο Gardiner. Στις 4 Ιουλίου στο Ηρώδειο, στον ρόλο του Ευαγγελιστή θα δούμε τον νέο Βρετανό τενόροσ Νικ Πρίτσαρντ (Nick Pritchard), ο οποίος έκανε αίσθηση στην πρόσφατη δισκογράφηση από την MCO της Μεγάλης Λειτουργίας του Μπαχ. Τον Ιησού θα ερμηνεύσει o ανερχόμενος μπάσος Γουίλλιαμ Τόμας (William Thomas), ενώ τον Πιλάτο o σταθερός συνεργάτης του Γκάρντινερ μπασοβαρύτονος  Άλεξ Άσγουερθ (Alex Ashworth). Μαζί τους η σοπράνο Σάρλοτ Λα Θροπ (Charlotte La Thrope), ένας κόντρα τενόρος και ο τενόρος  Πήτερ Ντέβορεν (Peter  Davoren).

Η ερμηνεία του έργου θα γίνει με όργανα εποχής, όπως σταθερά υποστηρίζει και προτείνει ο Τζον Έλιοτ Γκάρντινερ.

Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750)

Τα κατά Ιωάννην Πάθη, BWV245

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

Monteverdi ChoirEnglish Baroque SoloistsJohn Eliot Gardiner

Τα κατά Ιωάννην Πάθη
του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ

 Ωδείο Ηρώδου Αττικού

4 Ιουλίου, 21:00

Μουσική διεύθυνση John Eliot Gardiner

Σολίστες Nick Pritchard τενόρος (Ευαγγελιστής), William Thomas βαθύφωνος (Ιησούς), Alex Ashworth βαθύφωνος (Πιλάτος), Charlotte La Thrope σοπράνο, Reginald Mobley κόντρα τενόρος, Peter Davoren τενόρος

Ευχαριστίες Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τον κύριο Νίκο Δ. Καραναστάση για την άδεια χρήσης της μετάφρασης

Εισιτήρια: ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 70€ • ΖΩΝΗ Α΄ 60€ | ΖΩΝΗ Β΄ 50€ | ΖΩΝΗ Γ΄ 40€ • ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 30/25/20€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 21/16€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

Πώληση εισιτηρίων στα aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | www.ticketservices.gr

στο 210 7234 567 στα κεντρικά εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39) και στα καταστήματα Plublic.

(Φωτογραφίες παράστασης)

Photo du Festival Berlioz 2018 / Sacré Berlioz 150ᵉ anniversaire-acte1 / Du 18 août au 2 septembre 2018 à La Côte-Saint-André – Isère
S…M…L… – HAENDEL
Philarmonie de Paris, 08.04.2019
Monteverdi Choir
English Baroque Soloists
Sir John Eliot Gardiner, direction
Louise Alder, soprano, Semele
Hugo Hymas, tÈnor, Jupiter
Lucile Richardot, mezzo-soprano, Ino/Juno
Carlo Vistoli, contre-tÈnor, Athamas
Gianluca Buratto, basse, Cadmus/Somnus
Bachfest Leipzig, 2016, 16.06.2016
No 68 »Große Passion«, Thomaskirche
– J. S. Bach: Matthäus-Passion, BWV 244
James Gilchrist (Tenor – Evangelist), Stephan Loges (Bass – Jesus), Hannah Morrison (Sopran), Eleanor Minney (Alt), Reginald Mobley (Altus), Andrew Tortise (Tenor), Gareth Treseder (Tenor), Alex Ashworth (Bass), Ashley Riches (Bass), Jonathan Sells (Bass), Thomaner-Nachwuchs-Chöre, Maria Leistner (Einstudierung), Grit Miamingui (Einstudierung), Monteverdi Choir, English Baroque Soloists, Leitung: Sir John Eliot Gardiner
© Bach-Archiv Leipzig/Gert Mothes
honorarfrei für die Presseberichterstattungüber das Bachfest Leipzig 2016.
Gilt für den einmaligen Abdruck.
Weitere Nutzungen nur nach Absprache mit dem Fotografen.

 

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΜΟΥΣΙΚΗ

Keyvan Chemirani & the Rhythm Alchemy
Με τη συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

2 – 3 Ιουλίου, 21:30

Ο ιρανικής καταγωγής, γάλλος μουσικός Κεϊβάν Σεμιρανί, μαζί με μία ομάδα εκλεκτών μουσικών, καταθέτουν έναν ύμνο στην πανάρχαια αλχημική δύναμη του ρυθμού, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Ιουλίου. Μια μουσική σύζευξη Γαλλίας-Περσίας-Ελλάδας, που μας χαρίζει έναν ήχο πλούσιο και τολμηρό, απόλυτα ταιριαστό με τις καλοκαιρινές βραδιές στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Ο Σεμιρανί, γιος οικογένειας μουσικών, ξεκίνησε στα 13 του χρόνια να παίζει ζαρμπ, ένα από τα πιο διαδεδομένα κρουστά όργανα της χώρας καταγωγής του, της Περσίας, αλλά και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, αλλά και της Βόρειας Αφρικής. Δίπλα στον πατέρα του μελέτησε την περσική μουσική, αλλά παράλληλα, ανοίχτηκε προς άλλες μουσικές παραδόσεις: την ινδική, τη τζαζ, τη δυτική ευρωπαϊκή, την Παλαιά και σύγχρονη μουσική, καθώς και τις διάφορες μουσικές του κόσμου. Έτσι διαμόρφωσε ένα εντελώς προσωπικό μουσικό ιδίωμα, για το οποίο ξεχωρίζει στη μουσική σκηνή τα τελευταία 20 χρόνια, χάρη και στη μοναδική δεξιοτεχνία του στα μουσικά όργανα που παίζει (ζαρμπ, μπεντίρ, αφρικανικό ούντου, ινδικό σαντούρι). Ο Σεμιρανί έχει έντονη παρουσία στη δισκογραφία, σόλο εμφανίσεις και συχνές συνεργασίες με μουσικούς από κάθε άκρη της γης.

Στις 2 και 3 Ιουλίου στη Μικρή Επίδαυρο, θα ακούσουμε τη νέα δημιουργία του Σεμιρανί, που με το αλάνθαστο μουσικό αισθητήριό του αναμειγνύει διαφορετικές γλώσσες και παραδόσεις. Υπνωτιστικοί ήχοι κρουστών, kanjira και tablas, από τα βάθη της Ινδίας συναντούν τα δυτικότροπα ντραμς και το beatboxing της χιπ χοπ κουλτούρας, αλλά και την πολίτικη λύρα του δεξιοτέχνη Σωκράτη Σινόπουλου και το βιολοντσέλο του βιρτουόζου Βενσάν Σεγκάλ. Με εφόδια τη γενναιοδωρία και την εξωστρέφειά τους, μοιράζονται μαζί μας τον πλούσιο και σύνθετο ήχο τους, και μετακινούνται μεταξύ στοχαστικής και εορταστικής διάθεσης, χωρίς, ωστόσο, ποτέ να ξεχνούν την αλχημική δύναμη του ρυθμού.

Keyvan Chemirani & the Rhythm Alchemy
Με τη συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

2 – 3 Ιουλίου, 21:30

Εισιτήρια: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 20€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 16€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

Μουσικοί 

Djamchid Chemirani ζαρμπ, φωνή

Vincent Ségal βιολοντσέλο

Bijan Chemirani ζαρμπ, ντέφι, σάζι

Σωκράτης Σινόπουλος λύρα

Prabhu Edouard τάμπλα, καντζίρα, κρουστά

Julien Stella μπάσο κλαρινέτο, beatbox

Stéphane Galland τύμπανα

Keyvan Chemirani ζαρμπ, κρουστά, σαντούρι

Πώληση εισιτηρίων στα aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | www.ticketservices.gr

στο 210 7234 567 στα κεντρικά εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39) και στα καταστήματα Plublic.

(Φωτογραφίες παράστασης)

 

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

Εύα Γεωργιτσοπούλου

Groove / Γκρουβ

Πειραιώς 260 Αίθουσα Ε.

5 & 6 Ιουλίου 2021, 21:00

Groove ίσον ρυθμός. Η καινούργια δημιουργία της ανερχόμενης χορογράφου Εύας Γεωργιτσοπούλου είναι αφιερωμένη στα παιδιά που γεννήθηκαν τη δεκαετία του ’90. Το Groove. μια «γιορτινή σύγχυση», όπως την αποκαλεί η δημιουργός, εστιάζει στη γενιά εκείνων που έκλεισαν τα δεκαοκτώ σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα και τριαντάρισαν την εποχή του κορωνοϊού. Ένα ταξίδι στα διαψευμένα όνειρα της γενιάς των σέλφις. Ένας ύμνος «στον ρυθμό που δεν βρήκαμε ακόμη».

Η Εύα Γεωργιτσοπούλου γεννήθηκε στην Ελλάδα και κατοικεί στο Βερολίνο. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους Noa Zuk, Shlomi Bitton και Kibbutz Contemporary Dance Company. Έχει επίσης συνεργαστεί με το Χοροθέατρο Οκτάνα, την Hellenic Dance Company της ΚΣΟΤ και τους Cia Sonia Rodriguez, Inside The Body Performing Arts, Frantics Dance Company, Judith Sanchez Ruiz, Edivaldo Ernesto, ενώ από το 2016 συνεργάζεται με την ομάδα χορού Αερίτες της Πατρίσιας Απέργη. Οι χορογραφίες της παρουσιάζονται στην Ελλάδα και τη Γερμανία από το 2015. 

Εύα Γεωργιτσοπούλου

Groove / Γκρουβ

Πειραιώς 260 Αίθουσα Ε.

5 & 6 Ιουλίου 2021, 21:00

Εισιτήρια ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 15€ • ΖΩΝΗ Α΄ 10€ • ΦΟΙΤΗΤΙΚO / 65+ / ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 8€ • ΑΜΕΑ / ΑΝΕΡΓΩΝ / ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚO ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€

Χορογραφία – Ερμηνεία Εύα Γεωργιτσοπούλου

Μουσική σύνθεση Νεφέλη Λυσιμάχου

Φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος

Κοστούμια Νεφέλη Περιφάνου

(Φωτογραφίες παράστασης)

 

Παράλληλα, συνεχίζονται οι παραστάσεις για την
Οικοδομή του Άντυ Τζούμα (23-20 Ιουνίου) και της Ιστορίας του γάτου που έμαθε σε έναν γλάρο να πετάει του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου (26-27/6 και 3-4/7).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.