Αρχική Βραβεία Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: Τα νησιά του Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής είναι...

Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: Τα νησιά του Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής είναι υποψήφια για το βραβείο “Greece’s Leading Island Destination” 2021 στα 28α World Travel Awards

Μπορείτε να δηλώσετε έμπρακτα την αγάπη σας για τους νησιωτικούς προορισμούς της Αττικής, ψηφίζοντας υπέρ της υποψηφιότητας των νησιών του Σαρωνικού κόλπου (Σαλαμίνα, Αγκίστρι, Αίγινα, Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες), -αλλά και τα Κύθηρα και Αντικύθηρα- επισκεπτόμενοι την τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής: http://www.athensattica.com ή επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα των World Travel Awards: https://www.worldtravelawards.com/vote-for-saronic-islands-region-of-attica-greeces-leading-island-destination-2021

Η ψηφοφορία θα είναι ανοικτή μέχρι τις 14 Ιουλίου 2021.

Ύδρα – Απόλυτα εθιστική

Κάποιοι την ερωτεύονται με την πρώτη ματιά σε μονοήμερες εκδρομές. Άλλοι τη συνδέουν με ταξίδια νεονύμφων και αποδράσεις ερωτευμένων. Σε κάθε περίπτωση, το νησί αυτό έχει το δικό του, φανατικό κοινό. Της δίνουν τον χαρακτηρισμό “κοσμοπολίτισσα”, όμως η ίδια θα προτιμούσε να τη φωνάζουν “καπετάνισσα”, γιατί είναι αυτή η ναυτοσύνη των Υδραίων που έφερε πλούτο και ευημερία στο νησί, που το μεταμόρφωσε από έναν βραχώδη χερσότοπο σε ένα αξιοζήλευτο αρχιτεκτονικό δημιούργημα, με αρχοντικά και καπετανόσπιτα, πέτρινες κρήνες και φιδογυριστά σοκάκια. Περπατήστε άφοβα: η Ύδρα σέβεται το ανθρώπινο μέγεθος και τη γαλήνη των επισκεπτών της και έτσι στο νησί δεν συναντάς αυτοκίνητα!

10 λόγοι για να επισκεφθείς τη Σαλαμίνα! Με αφορμή την επέτειο των 2.500 χρόνων από την πολυθρύλητη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ξεκινάμε ένα οδοιπορικό στο μεγαλύτερο νησί της Αττικής, το οποίο απέχει μόλις 15’ με ferry από το Πέραμα και 45’ από το λιμάνι του Πειραιά. Ένα οδοιπορικό γεμάτο ιστορία αλλά και καλά κρυμμένα μυστικά που μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Περπατώντας στα πανέμορφα μονοπάτια πολιτισμού της Αίγινας. Νησί πλούσιο σε ιστορία, πολιτισμό αλλά και παρθένα φύση, η Αίγινα συναρπάζει τον επισκέπτη με τις φυσικές της διαδρομές σε πανέμορφα μονοπάτια και υπέροχα τοπία, που ακολουθούν τα ίχνη των παραδόσεων και του τρόπου ζωής των κατοίκων του νησιού, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το νησί διαθέτει δίκτυο επισκέψιμων μονοπατιών που συνολικά καλύπτουν 45 χιλιόμετρα.

Βικτόρια Χίσλοπ: «Η Αττική δεν εφησυχάζει ποτέ – συνεχώς εξελίσσεται, εδώ υπάρχει πάντα κάτι νέο αλλά και το αρχαίο για να κρατηθείς»
                   
Έλενα Βότση: «Μπλε, γραμμές από τις ακτές και τις κορφές, λευκό από το μάρμαρο των ναών…»
                   
www.athensattica.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.