Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σήμερα το βράδυ η παρουσίαση της «Made In Greece» συλλογής του διεθνούς...

Σήμερα το βράδυ η παρουσίαση της «Made In Greece» συλλογής του διεθνούς οίκου υψηλής ραπτικής Dior

Στο Καλλιμάρμαρο απόψε θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση σε όλο τον πλανήτη η παρουσίαση της «Made In Greece» συλλογής του διεθνούς οίκου υψηλής ραπτικής Dior. Ήδη από χθες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του οίκου διαφημίζουν το γεγονός διεθνώς.

Οι λογαριασμοί του οίκου Dior αλλά και των συνεργατών του σε Facebook, Istangram, κ.α. με πληθώρα φωτογραφιών και σύντομων βίντεο μεταδίδουν στιγμές από τους χώρους οι οποίοι ενέπνευσαν την Μαρία Γκράτσια Κιούρι και τους άλλους συντελεστές στη σύλληψη και στην παρουσίαση της κολεξιόν Cruises 2022.

Mε την παρουσίασή της απόψε στις 9. 30 από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα τιμηθούν τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και το ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμο.

Μέσω του live streaming που θα διατίθεται σε όλα τα social media του Dior, αλλά και σε διάφορους ιστοχώρους που έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα. Για την επίδειξη θα έρθουν από κάθε γωνιά της Γης 400 καλεσμένοι και διεθνείς προσωπικότητες που έλαβαν την πολυπόθητη πρόσκληση του Οίκου, η οποία παραπέμπει απευθείας στο ελληνικό στοιχείο.

Απευθείας από το Παρίσι οι προσκλήσεις στους Έλληνες προσκεκλημένους 

H εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21:30 και θα μεταδοθεί με live streaming σε όλο τον πλανήτη

Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι επισκέφθηκε την Τρίτη το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Εκεί ξεναγήθηκε από τον απερχόμενο διευθυντή του, πλέον διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης, Νίκο Σταμπολίδη.

Η κα Κιούρι ανεβάζει στο Ιnstagram ελληνικές αρχαιότητες που συνδέονται με την ιδέα της Μητέρας Θεάς και όσων εκπροσωπεί. Επίσης ανεβάζει στιγμιότυπα από τις επισκέψεις της σε Κνωσό, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Δελφούς και σε άλλα σημεία έμπνευσης. Ειδικά στην Κρήτη, όπως λέει, ανακάλυψε τη σημασία της συμμετοχής γυναικών στη θρησκεία, ως ιερειών που αναπαριστούσαν τα ζώα και τη φύση.

Στην Ακρόπολη, όλα είναι έτοιμα για την φωτογράφηση που θα γίνει αύριο Παρασκευή, ή, σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, μεθαύριο Σάββατο. Ο,τι θα χρειαστεί για την λήψη των φωτογραφιών έχει ήδη ανεβαστεί με το αναβατόριο της Υπηρεσίας Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως. Τα πάντα έχουν μεταφερθεί στο παλιό μουσείο και περιμένουν τα μοντέλα, τους φωτογράφους και τα συνεργεία της παραγωγής.

Υπενθυμίζεται πως οι λήψεις θα είναι μόνο στατικές, καθώς αυτό προβλέπει η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Δεν επιτρέπονται δηλαδή λήψεις όσο τα μοντέλα βρίσκονται σε κίνηση. Ο Dior θέλει να αναβιώσει τη φωτογράφηση προ εβδομηκονταετίας και έτσι θα γίνουν λήψεις σε πολύ συγκεκριμένα σημεία.

Η Ακρόπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, θα είναι κλειστή από τις 17:00 έως τις 20:00 αύριο (και εναλλακτικά το Σάββατο). Επίσης η Αρχαία Αγορά και το Μουσείο Αρχαίας Αγοράς θα είναι κλειστά την Κυριακή 8- 10 το πρωί και 17:00 έως 20:00 το βράδυ προκειμένου να γίνει και εκεί φωτογράφηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.