Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Νέα πρωτοβουλία HAPCO – ACVB – TCB για την επανάκαμψη του συνεδριακού...

Νέα πρωτοβουλία HAPCO – ACVB – TCB για την επανάκαμψη του συνεδριακού τουρισμού

2ο Greek Meetings Industry Open Web Forum

Νέα πρωτοβουλία HAPCOACVB TCB για την επανάκαμψη του συνεδριακού τουρισμού

Το 2ο Greek Meetings Industry Open Web Forum με τίτλο: «Insights into the Future», διοργανώθηκε την Πέμπτη 20 Μαΐου από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO & DES, το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB) και το Γραφείο Συνεδρίων της Θεσσαλονίκης (TCB). Σε μία περίοδο που ο συνεδριακός κλάδος αντιμετωπίζει τις σκληρές επιπτώσεις της πανδημίας, η νέα αυτή πρωτοβουλία των τριών φορέων αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την ουσιαστική ανάγκη για συνεργασίες και εξωστρεφείς δράσεις. 

Έλληνες και ξένοι ομιλητές με ειδικές γνώσεις στον τουρισμό και στον κλάδο των συναντήσεων μοιράστηκαν την τεχνογνωσία τους και τόνισαν τη σημασία της επανεκκίνησης του κλάδου των συναντήσεων, μέσα στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στους άξονες της βιώσιμης ανάπτυξης, της μετάβασης από τις διαδικτυακές στις υβριδικές οργανώσεις στη μετά-Covid εποχή, καθώς και στη σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τόσο για τους προορισμούς όσο και για τους διοργανωτές. 

Στο διαδικτυακό event, απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος του HAPCO & DES κ. Ρένα Τόλη, η Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) κ. Μελίνα Δασκαλάκη, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Γραφείου Συνεδρίων της Θεσσαλονίκης κ. Πρόδρομος Μοναστηρίδης.

Στην ομιλία της, η κ. Τόλη, επισήμανε: «Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για την αγορά μας, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, η ανταλλαγή γνώσης και απόψεων, η συνένωση δυνάμεων είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Είμαι ιδιαιτέρως περήφανη για την ολοκλήρωση του Series 2 -μιας εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των τριών κορυφαίων φορέων που εκπροσωπούν τον Επαγγελματικό και Συνεδριακό Τουρισμό στην Ελλάδα- που σήμερα επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση και στη μετάδοση σημαντικής γνώσης. Πρόκειται για ένα τολμηρό εγχείρημα, που προβάλλει τη θέληση των μελών του Δ.Σ HAPCO & DES μέσω της συλλογικής προσπάθειας να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός λαμπρού μέλλοντος για τη χώρα μας και τον κλάδο μας, ενώ παράλληλα αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα για αντίστοιχους φορείς στο εξωτερικό. Δε σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε δυναμικά και συλλογικά, σχεδιάζοντας τις επόμενες δράσεις αυτής της συνέργειας με όραμα και με την ελπίδα η επόμενη συνάντησή μας να είναι με φυσική παρουσία». 

Στον χαιρετισμό της η κ. Δασκαλάκη, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Όταν τον περασμένο Οκτώβριο ξεκινήσαμε μαζί την πρωτοβουλία «Greek Meetings Industry», είχαμε ήδη αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να ενώνεις τις δυνάμεις σου με άλλους φορείς, σε μία ουσιαστική προσπάθεια για να αντιμετωπίσεις την κρίση. Ως Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων όλο αυτό το διάστημα, προετοιμάζουμε την Αθήνα ώστε να είναι σε θέση να υποδεχθεί και πάλι επισκέπτες και συνέδρια. Θέσαμε πολύ υψηλούς στόχους για την ανάπτυξη της πόλης ως ασφαλούς, προσβάσιμου και βιώσιμου προορισμού και φροντίσαμε ώστε το άνοιγμα του τουρισμού να μη συνδεθεί απλώς με την επανάκαμψη από την πανδημία, αλλά να αποτελέσει ευκαιρία ώστε να βγούμε και πάλι μπροστά, να επιστρέψουμε στην ανοδική τροχιά, στην οποία βρισκόμασταν ως προορισμός πριν από ενάμιση χρόνο».

Ο κ. Μοναστηρίδης, υπογράμμισε: «Η πρωτοβουλία για κοινές δράσεις, όπως η σημερινή από τους φορείς που εκπροσωπούν τους προορισμούς και τους επαγγελματίες της ελληνικής συνεδριακής αγοράς έχει ιδιαίτερη σημασία την εποχή αυτή, που οι συνθήκες στην παγκόσμια Βιομηχανία των Συναντήσεων είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές και η επανεκκίνηση επιχειρείται σε ένα νέο, ακόμη άγνωστο περιβάλλον. Κοινή ευχή είναι να επιστρέψουν γρήγορα τα συνέδρια στις πόλεις με ασφάλεια για τους συμμετέχοντες και τους προορισμούς. Από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή».

Τα θέματα του διαδικτυακού event ανέπτυξαν οι: κ. Stephan Wurzinger, Managing Director, PCO Global Director, Associations Relations, MCI Australia & MCI Group, ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Διευθυντής Ανάπτυξης CSR Hellas και μέλος του Δ.Σ. του CSR Europe, ο Δρ. Ιωάννης Παππάς, επικεφαλής για την περιοχή της Μεσογείου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού-GSTC.

Το webinar αποτέλεσε συνέχεια του 1ου Greek Meetings Industry Open Web Forum, το οποίο είχε διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2020 και σε αυτό είχαν παρουσιαστεί τα αποτελέσματα της έρευνας, που υλοποίησαν οι συνεργαζόμενοι φορείς, σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στη συνεδριακή αγορά, αλλά και τις ανάγκες για το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.

Οι εκπρόσωποι και των τριών φορέων δεσμεύτηκαν ότι η συλλογική προσπάθεια για την «επόμενη μέρα» της βιομηχανίας του Συνεδριακού Τουρισμού θα συνεχιστεί με νέες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα και επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων προκειμένου να συμβάλλουν στη διαμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα επιτρέψουν τη γρήγορη, αλλά και ασφαλή επιστροφή των συνεδρίων και εκδηλώσεων στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.