Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο 2022 το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο «NΥΧ Thessaloniki»

Στο 2022 το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο «NΥΧ Thessaloniki»

Εντός του 2022 αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το πεντάστερο ξενοδοχείο «NΥΧ Thessaloniki» στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 1 και Κατούνη, στα Άνω Λαδάδικα.

Πρόκειται για το δεύτερο πολυτελές ξενοδοχείο, μετά το «NYX Athens» (πρώην Esperia στην οδό Σταδίου), που αναπτύσσει στην Ελλάδα, ο ισραηλινός όμιλος Fattal Hotels.

Το «NΥΧ Thessaloniki» -η ονομασία της αλυσίδας προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη νύχτα- θα είναι ένα σύγχρονο και μοντέρνο ξενοδοχείο σε μία έντονα αναπτυγμένη τουριστική περιοχή της πόλης, στα Λαδάδικα, και αναμένεται να αποτελέσει έναν δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Ο ισραηλινός όμιλος, όπως είχε γράψει η Voria.gr, απέκτησε το κτήριο-γιαπί που βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σημείο για την ψυχαγωγική ζωή της Θεσσαλονίκης, αντί του ποσού των 9 εκατ. ευρώ, σε πλειστηριασμό της Τράπεζας Πειραιώς.

To κτήριο, γνωστό και ως «Μέγαρο Κιτρικής», που επί μακρόν «μαράζωνε», ανήκε στην «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» και εκτείνεται σε 4.589 τμ. Αποτελείται από υπόγειο, ημιόροφο και οκτώ ορόφους.

Τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Tsolakis Architects. Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική ομάδα «το νέο ξενοδοχείο 130 δωματίων, καλείται να καλύψει την τουριστική ανάγκη ζήτησης διαμονής σε συνδυασμό με την αισθητική αρτιότητα. Στόχος είναι η δημιουργία ενός ενιαίου λειτουργικά και αισθητικά συνόλου, στο οποίο τα ανοίγματα και οι εσοχές δημιουργούν έναν συνεχή διάλογο κενού – πλήρους σχηματίζοντας με αυτό τον τρόπο την αρχιτεκτονική ταυτότητα του κτηρίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Fattal επιθυμεί να επενδύσει περαιτέρω στην ελληνική αγορά δημιουργώντας επιπλέον ξενοδοχεία στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και resorts σε δημοφιλή νησιά, όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Κως, η Σαντορίνη και η Μύκονος. Το πλάνο του ομίλου περιλαμβάνει την είσοδο στην ελληνική αγορά των brands NYX, Leonardo Boutique και Leonardo Plaza.

222 ξενοδοχεία σε 106 πόλεις

Ο όμιλος Fattal ιδρύθηκε το 1998 από τον David Fattal και είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ. Έχει παρουσία σε 19 χώρες, με αστικά ξενοδοχεία, αλλά και παραθαλάσσια resorts, από τα 4άστερα Leonardo μέχρι τα 5άστερα ΝΥΧ. Σε αριθμούς ο ξενοδοχειακός όμιλος έχει παρουσία σε 106 προορισμούς σε 19 χώρες, διαθέτοντας ένα χαρτοφυλάκιο 222 ξενοδοχείων με περί τα 42.000 δωμάτια και 12.000 εργαζομένους.

Στα brands του ομίλου περιλαμβάνονται τα Herods, UHotels, NYX, Leonardo Royal, Leonardo, Leonardo Boutique, Jurys Inn και Apollo Hotels.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη επένδυση της Fattal στην Ελλάδα ήταν στο νησί της Ρόδου. Ο όμιλος αγόρασε το Kolymbia Resort και το μετεξέλιξε σε πεντάστερη μονάδα υπό το brand Leonardo, με το μοντέλο του all-inclusive.

Πηγή: https://www.voria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.