Αρχική Αγροτική επιχειρηματικότητα Ο «Αγροτουρισμός στην Κρήτη» με τη συμμετοχή 11 εξεχόντων ομιλητών και των...

Ο «Αγροτουρισμός στην Κρήτη» με τη συμμετοχή 11 εξεχόντων ομιλητών και των απανταχού της Ευρώπης Κρητικών

Αγροτουρισμός

Στην ανάδειξη του αγροτουρισμού στην Κρήτη και στη γνωστή σε όλη την υφήλιο κρητική διατροφή στοχεύει η διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσαν η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης (ΠΟΕ) και η Αγροξενία, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνικού Προξενείου του Αμβούργου. Με την πρωτοποριακή εκδήλωση, ξεκινά, όπως πρεσβεύει η Αγροξενία, μια νέα σελίδα ανάπτυξης και προβολής του κρητικού- ελληνικού αγροτουρισμού που δύναται να συμβάλλει καίρια στη δημιουργία της επιζητούμενης νέας ισορροπίας αστικού-αγροτικού χώρου, συντελώντας στην άρση της απομόνωσης της υπαίθρου και στην αξιοποίηση του ενδογενούς της δυναμικού, ενισχύοντας την πολυαπασχόληση και τη διαφοροποίηση των πηγών εισοδήματος. Ο αγροτουρισμός στηρίζει την ανανέωση της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, με έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων στα οποία η χώρα μας μπορεί να είναι πραγματικά ανταγωνιστική, σύμφωνα με την Αγροξενία.

Ο «Αγροτουρισμός στην Κρήτη» με τη συμμετοχή 11 εξεχόντων ομιλητών και των απανταχού της Ευρώπης ΚρητικώνΗ διαδικτυακή ημερίδα πραγματοποίηθηκε την Κυριακή 9 Μαίου του τρέχοντος έτους, λίγες μέρες πριν από την επίσημη έναρξη της φετινής τουριστικής χρονιάς στην Ελλάδα, και εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Αμβούργου.

Σχετικά με την Αγροξένια

«Ο Αγροτουρισμός γνωρίζει άνθιση τα τελευταία χρόνια και προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο, ιδιαίτερα οικογένειες που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το όμορφο νησί μας αν μη τι άλλο είναι ο ιδανικός προορισμός για αγροτουρισμό. Είτε με τη συγκομιδής σταφυλιών είτε με το μάζωμα της ελιάς, κοντά στη θάλασσα ή στα βουνά, η Κρήτη είναι ελκυστική όλο το χρόνο και προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες κοντά στη φύση με πολύ ήλιο και φιλοξενία», επισημαίνει χαρακτηριστικά η πάντα ευρηματική για την προβολή του  τόπου της, πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κυρία Ευτυχία Όλοφσον- Σαβιολάκη. Και με νόημα προσθέτει «χαίρομαι ιδιαίτερα για τη διοργάνωση της ημερίδας που στοχεύει στην προβολή των δυνατοτήτων αγροτουρισμού.  Η ένταξη της ημερίδας αυτής στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα του Κρατιδίου του Αμβούργου είναι μια μεγάλη ευκαιρία».

Αγροτουρισμός στην Κρήτη«Στο σημείο αυτό θα ήθελα εκ μέρους του ΔΣ της ΠΟΕ, να ευχαριστήσω την Γερουσία του Αμβούργου για την αποδοχή και την ένταξη της ημερίδας στις επίσημες εκδηλώσεις και τη συνεργασία. Η επιλογή της 9ης Μάιου, ημέρας της Ευρώπης, δεν είναι καθόλου τυχαία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τόσο την ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ για τη συνδιοργάνωση, όσο το Ελληνικό Προξενείο του Αμβούργου, τη Γενική Γραμματεία του ΕΟΤ και την Περιφέρεια της Κρήτης για την παραχώρηση της Αιγίδας και την άψογη συνεργασία. Να ευχαριστήσω θερμά το Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και όλους τους διακεκριμένους ομιλητές που δέχθηκαν να συμμετέχουν», καταλήγει η Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κυρία Ευτυχία Όλοφσον-Σαβιολάκη.

Με 11 εξέχοντες ομιλητές και μαγευτικά βίντεο από την Κρήτη και τα αγροτουριστικά καταλύματα, οι διοργανωτές υπόσχονται να φωτίσουν αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού και την κρητική διατροφή και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των ακροατών – θεατών.

«Η συμβολή της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης (ΠΟΕ)  και της δραστήριας Προέδρου κυρίας Ευτυχίας Όλοφσον- Σαβιολάκη στην ανάδειξη του ελληνικού αγροτουρισμού και δη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πολλά υποσχόμενα τομέα του τουρισμού υπαίθρου στην Κρήτη, είναι καταλυτική. Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τόσο την κυρία Όλοφσον- Σαβιολάκη, τα  μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕ για τη συνεχή στοχοπροσήλωσή τους στην προβολή του τόπου μας σε όλη την υφήλιο και για τον αξιοθαύμαστο ζήλο τους να παρακινήσει τους ανά τη γη Κρητικούς να επισκεφτούν τον τόπο καταγωγής τους, να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τον αφειδώλευτο πλούτο της κρητικής γης, τη γνωστή κρητική διατροφή, να γευτούν τοπικά αυθεντικά προϊόντα, να έχουν με άλλα λόγια μια γνήσια εμπειρία του ελληνικού αγροτουρισμού στην Κρήτη. Από τη μεριά μου, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αγροξενία, θα καταβάλλουμε τα μέγιστα δυνατά ώστε η εμπειρία σας από την επίσκεψη στον αγροτουρισμό της Κρήτης να είναι πλούσια σε μοναδικές γεύσεις, εξαίσια αρώματα και αταλάντευτη μοναδική ελληνική-κρητική φιλοξενία», επισημαίνει και παράλληλα υπόσχεται ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγροξενία κ. Νίκος Φραντζεσκάκης. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, που εξυπηρέτησε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τόσο τη δυναμική παρουσίαση του προορισμού όσο και την επιτυχή διεξαγωγή επιχειρηματικών και εταιρικών Β2Β συναντήσεων μεταξύ εκπροσώπων διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων (hosted buyers) και τοπικών επαγγελματιών (suppliers).

ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ    Βάμος,   Χανιά   Τ.Κ. 73008
www.agroxenia.org 
info@agroxenia.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.