Αρχική Δήμοι Ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου πρόταση βελτίωσης-ανάδειξης ορειβατικών –...

Ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου πρόταση βελτίωσης-ανάδειξης ορειβατικών – περιπατητικών μονοπατιών

Celestyal Cruises

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ολοκλήρωσε και κατέθεσε Πρόταση βελτίωσης ορειβατικών – περιπατητικών μονοπατιών της περιοχής, στη δράση d..la.1 Προστασία και ανάδειξη φυσικού Περιβάλλοντος περιοχής παρέμβασης ΟΧΕ Λασιθίου, με προϋπολογισμό 122.499.1 ευρώ.

Η παραπάνω πρόταση με τίτλο: «Βελτίωση ορειβατικών – περιπατητικών μονοπατιών Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου Περιφέρεια Κρήτης» αφορά  την προμήθεια και τοποθέτηση πινακίδων καθώς και τις εργασίες καθαρισμού 16  μονοπατιών για το έργο: ΑΝΑΔΕΙΞΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Βασική προτεραιότητα και απώτερος σκοπός του Δήμου με την υποβολή της εν λόγω πρότασης  είναι η βελτίωση και η ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών σε μονοπάτια που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Επίσης, η προτεινόμενη δράση έχει σκοπό τη διαφύλαξη, προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς ενώ θα ενδυναμώσει και την ικανότητα δικτύωσης και συνεργασιών σε τοπικό, διατοπικό και διακρατικό επίπεδο.  

Για την υλοποίησή της ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου  πρόκειται να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΕΝ  , η οποία έχει ήδη εγκριθεί από το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών. Υπενθυμίζεται, ότι, συνολικά ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου βρίσκονται εντός προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.