Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων – Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και Αειφορία

Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων – Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και Αειφορία

Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων - Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και Αειφορία

Λέσβος, 7 – 20 Ιουνίου 2021

Το Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων, η κορυφαία εκπαιδευτική δράση κατάρτισης στελεχών του Διεθνούς Προγράμματος «UNESCO Global Geoparks» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Λέσβο, φέτος θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά ηλεκτρονικά λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 20 Ιουνίου 2021 με αντικείμενο «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και Αειφορία».

Το Ψηφιακό Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων 2021 συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Γεωγραφίας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την UNESCO και το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.

Επιστημονικός υπεύθυνος του Διεθνούς Σχολείου Γεωπάρκων είναι ο Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων.

Το Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων 2021 απευθύνεται σε στελέχη γεωπάρκων, στελέχη στον τομέα του τουρισμού, στελέχη επιστημονικών φορέων που συνεργάζονται με γεωπάρκα και σχεδιάζουν ή υλοποιούν καινοτόμες δράσεις ανάπτυξης του γεωτουρισμού, διαχείρισης και ανάδειξης της γεωλογικής μας κληρονομιάς. Ήδη έχουν δηλώσει εγγραφή περισσότεροι από 130 συμμετέχοντες από 43 χώρες από όλο τον κόσμο.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλήτών περιλμβάνονται ο κ. Kristof Vandenberghe, Επικεφαλής του Τμήματος Γεωεπιστημών και Μείωσης των κινδύνων των γεωλογικών καταστροφών της UNESCO, ο Δρ. Guy Martini, Πρόεδρος του Συμβουλίου των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO, ο Καθηγητής Jianping Zhang, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου για τα Γεωπάρκα του Πανεπιστημίου Γεωεπιστημών του Πεκίνου, ο Ομ. Καθηγητής Ibrahim Komoo του Πανεπιστημίου Kebangsaan της Μαλαισίας, ο Καθηγητής Xiaochi Jin της Κινέζικης Ακαδημίας Γεωπιστημών και συντονιστής του Δικτύου Γεωπάρκων Ασίας – Ειρηνικού, η Δρ. M. – L. Frey, Διευθύντρια της απολιθωματοφόρας θέσης Messel Pit της Γερμανίας – Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO, η Δρ. Kristin Rangnes, Διευθύντρια του Παγκόσμιου Γεωπάρκου της UNESCO Gea Norvegica και συντονιστής του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων. Επίσης, θα παρουσιάσουν εισηγήσεις διακεκριμένοι επιστήμονες από την UNESCO, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα καθηγητές Πανεπιστημίων και Διευθυντές Γεωπάρκων από την Αγγλία, την Αυστρία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ινδονησία, το Ιράν, την Ιρλανδία, την Ισλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, τον Καναδά, την Κίνα, τη Μαλαισία, το Μαρόκο, το Μεξικό, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Τανζανία, τη Φινλανδία, τη Χιλή και την Ελλάδα.

Το Διεθνές Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον ενώ παράλληλα προβάλει την Λέσβο ως κέντρο εκπαίδευσης και πρότυπο για τη δημιουργία και λειτουργία των Γεωπάρκων σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: http://www.petrifiedforest.gr/geoparks2020/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.