Αρχική Γαστρονομία AFFA: Η διαδικασία Αξιολόγησης των Προϊόντων Ολοκληρώθηκε

AFFA: Η διαδικασία Αξιολόγησης των Προϊόντων Ολοκληρώθηκε

AFFA: Η διαδικασία Αξιολόγησης των Προϊόντων Ολοκληρώθηκε

Η διαδικασία αξιολόγησης των προϊόντων στο πλαίσιο του διαγωνισμού Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2021, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021. Οι μεγάλοι νικητές καθώς και η λίστα των προϊόντων που διακρίθηκαν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.affa.gr την Παρασκευή 2 Απριλίου.

Για πρώτη φορά τα Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ έθεσαν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αξιολόγησης της ποιότητας και της γεύσης των προϊόντων τροφίμων που παράγονται στην Ελλάδα από μικρούς παραγωγούς. Η διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας και η έμπειρη επιτροπή αξιολόγησης εξέφρασε ήδη από την πρώτη χρονιά τον ισχυρό χαρακτήρα της και έθεσε ψηλά τον πήχη της εγκυρότητας του θεσμού. Πολύπειροι επαγγελματίες της εστίασης σε υψηλό επίπεδο, sommelier, chef βραβευμένοι με αστέρια Michelin αλλά και σημαντικοί chef που υπηρετούν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα αναζητώντας συνεχώς ποιοτική πρώτη ύλη, ήταν μεταξύ των κριτών. Επιπλέον, επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας με πληθώρα διακρίσεων και σημαντικά έργα στον τομέα του τροφίμου τίμησαν με την παρουσία τους τη διαδικασία αξιολόγησης. 

Επιλέξαμε να διοργανώσουμε τα βραβεία στην Ελλάδα με διαφάνεια, επιλέξαμε την τυφλή γευσιγνωσία σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εξασφαλίζοντας πως δύσκολα οι κριτές θα αναγνώριζαν ένα προϊόν πριν το γευτούν, επιλέξαμε επαγγελματίες της αγοράς όχι με γνώμονα τη δημοφιλία ή τους τύπους και τα ονόματα αλλά την ουσία, την εμπλοκή τους στην αναζήτηση ελληνικών προϊόντων, στην καθημερινή χρήση στις κουζίνες τους και την βαθειά τους γνώση σε αυτά. Τα Athens Fine Food Awards με σεβασμό προς τον Έλληνα παραγωγό αποτελούν στο εξής τον έγκυρο θεσμό αξιολόγησης, ανάδειξης και προβολής της ελληνικής παραγωγής τροφίμου. Τα προϊόντα των μικρών παραγωγών αξίζουν να συγκεντρώσουν τους προβολείς της γαστρονομικής μας προσοχής καθώς αποτελούν την κινητήριο δύναμη της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στα Athens Fine Food Awards 2021 και να συγχαρούμε όλους όσους διακρίθηκαν ανανεώνοντας από τώρα το ραντεβού μας για το 2022. www.affa.gr 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.