Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά  Άτυπο Συμβούλιο Προέδρων με συμμετοχή του Χάρη Θεοχάρη

 Άτυπο Συμβούλιο Προέδρων με συμμετοχή του Χάρη Θεοχάρη

Το αισιόδοξο μήνυμα ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή μετέφερε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης σε ξενοδόχους – Προέδρους Ενώσεων από όλη την Ελλάδα, στο άτυπο Συμβούλιο Προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος και σε αυτή συμμετείχαν τα Μέλη του Δ.Σ. και 50 Πρόεδροι ξενοδοχειακών Ενώσεων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις τεράστιες δοκιμασίες που καλούνται να φέρουν εις πέρας για δεύτερη χρονιά, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας και των συνεχιζόμενων lockdowns. Εξέφρασαν δε, για άλλη μια φορά την αγωνία τους σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο επαναλειτουργίας των εποχικών επιχειρήσεων, αλλά και για το πώς και από ποιες χώρες θα έρθουν φέτος τουρίστες. Δόθηκε μάλιστα έμφαση στα προστιθέμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και ένα έτος τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία και ιδιαίτερα τα μικρότερα καταλύματα.

Όπως τονίστηκε, η προϋπόθεση ενός καλού ρυθμού εμβολιασμού είναι καθοριστικός παράγοντας για το άνοιγμα του τουρισμού, όπως και η επιδημιολογική κατάσταση των χωρών που δυνητικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν «δεξαμενή» προσέλκυσης τουριστών.  Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, οι επαφές για διμερείς συμφωνίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, με την επισήμανση ότι για τέτοιου είδους αποφάσεις σε καιρό πανδημίας εμπλέκονται και άλλες υπηρεσίες (υπ. Εξωτερικών, υγειονομικές υπηρεσίες, υπ. Προστασίας του Πολίτη κ.α.). Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης, τέθηκε το θέμα της δυνατότητας  διενέργειας rapid tests στα ξενοδοχεία, καθώς υπογραμμίστηκε η ευλαβική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τους Έλληνες ξενοδόχους και η τεράστια συμβολή τους στη θετική εικόνα που αποκόμισε διεθνώς η χώρα μας το 2020. 

Προηγήθηκε η παρουσίαση της πρωτοβουλίας «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με συμμετοχή του Προέδρου του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρου Βασιλικού. Η ΠΟΞ ενώνει τις δυνάμεις της με το Επιμελητήριο, συμμετέχει στο διάλογο και υποστηρίζει θερμά το κεντρικό μήνυμα της πρωτοβουλίας: H επένδυση στην ελληνική φιλοξενία, επιταχύνει τη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και ο τουρισμός πρέπει να έχει κεντρική θέση στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της χώρας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.