Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Alexandrou Chora, μια νέα τουριστική επένδυση προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ στην παραλία...

Alexandrou Chora, μια νέα τουριστική επένδυση προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ στην παραλία του Οφρυνίου

Το Alexandrou Chora του ομίλου Κουρτίδη, με δύο ξενοδοχεία, ένα τουριστικό «χωριό» και ένα θεματικό πάρκο θα ανεβάσει τον τουριστικό πήχη στην παραλία του Οφρυνίου.

Με δύο ξενοδοχεία, ένα τουριστικό χωριό και ένα θεματικό πάρκο με αντικείμενο τον Μέγα Αλέξανδρο, ο πρόεδρος του ομίλου Κουρτίδη (Kourtidis Group), Νίκος Κουρτίδης, φιλοδοξεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον τουριστικό πήχη σε μια περιοχή που αγαπά, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξή της. Άλλωστε, εκτιμάται ότι το multiplex τουριστικό συγκρότημα που σχεδιάζει δίπλα στη θάλασσα, στην παραλία Οφρυνίου (Costa Ofrynio), σε συνολική έκταση 175 στρεμμάτων, θα δημιουργήσει περί τις 400 θέσεις εργασίας με την ολοκλήρωσή του.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει η επένδυση προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από έναν συνδυασμό κονδυλίων του επενδυτικού νόμου, τραπεζικού δανεισμού και ίδιων κεφαλαίων, να ολοκληρώνεται εντός των επόμενων 5-7 ετών. Την υλοποίηση του φιλόδοξου πρότζεκτ έχει αναλάβει ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Κώστας Πουλόπουλος που ζει στη Δανία και εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και την ανέγερση κτηρίων μεγάλης κλίμακας σε Ευρώπη και Ασία, ενώ έχει βάλει τη σφραγίδα του στις εγκαταστάσεις των «αρχηγείων» της Siemens στο Μόναχο, της Nordea Bank στη Δανία και του School of Finance & Management στην Φρανκφούρτη.  

Η επένδυση θα ξεκινήσει να παίρνει σάρκα και οστά με το Alexandrou Chora Resort, ένα πολυτελές ξενοδοχείο, σε έκταση 25 στρεμμάτων, προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ. Το Alexandrou Chora Resort, για το οποίο έχει γίνει αίτηση ένταξης στον επενδυτικό νόμο, βρίσκεται σε φάση αδειοδότησης και εκτιμάται ότι οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2021.

Το Alexandrou Spa Hotel, το δεύτερο πολυτελές ξενοδοχείο του συγκροτήματος, σε έκταση 25 επίσης στρεμμάτων, το οποίο θα διαθέτει παροχές ευεξίας, spa, θεραπευτικής χαλάρωσης και σωματικής και πνευματικής αναζωογόνησης, θα τρέξει παράλληλα με το Alexandrou Chora Village, έναν πρότυπο οικισμό με 280 βίλες. Εφόσον οι αδειοδοτήσεις δοθούν εγκαίρως, εκτιμάται ότι οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2022. Τα δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα θα διαθέτουν συνολικά περισσότερες από 300 κλίνες.

Το Alexandrou Chora Village, που θα αναπτυχθεί σε μια έκταση 85 στρεμμάτων, θα μοιάζει με ένα σύγχρονο, μικρό «χωριό». Ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους κοινόχρηστους χώρους, στις πλατείες, τα πάρκα, τις παιδικές χαρές, ενώ θα διαθέτει ιατρείο, εμπορικά καταστήματα και οι ένοικοί του θα έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις θεραπευτικές δραστηριότητες και παροχές των δύο ξενοδοχείων.

Το τελευταίο σκέλος της επένδυσης είναι το θεματικό πάρκο Alexander Theme Park, σε έκταση 40 στρεμμάτων, που έχει ως στόχο να αναδείξει την ευρύτερη περιοχή μέσα από τον ιστορικό της πλούτο, τα αρχαιολογικά της ευρήματα και το παγκόσμιο brand name του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Άλλωστε, το Οφρύνιο βρίσκεται πολύ κοντά στην Αμφίπολη, με τις ανακαλύψεις στον Τύμβο Καστά να αποτελούν έμπνευση για τοn Νίκο Κουρτίδη. Ο στεγασμένος χώρος του θεματικού πάρκου θα είναι συνολικά 1.800 τ.μ., ενώ μεγάλο τμήμα του θα αναπτυχθεί στον ειδικά διαμορφωμένο και θεματοποιημένο εξωτερικό χώρο. Τον σχεδιασμό του θεματικού πάρκου έχει αναλάβει και ολοκληρώνει το επόμενο διάστημα η Dream Workers, γνωστή για την εμπειρία της στα θεματικά πάρκα, η οποία συνεργάζεται με μια επιστημονική ομάδα καθηγητών και ιστορικών. Εκτιμάται ότι μόνο στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών, το θεματικό πάρκο θα υποδέχεται περισσότερους από 70.000 μαθητές το χρόνο. Στην έκταση των 40 στρεμμάτων συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία μεγάλων πάρκινγκ (ΙΧ και λεωφορείων) που θα εξυπηρετούν συνολικά ολόκληρο το πρότζεκτ Alexandrou Chora, καθώς και αθλητικών εγκαταστάσεων, με γήπεδα, προπονητήρια κλπ.

Πηγή:www.voria.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.