Αρχική Αθλητικά Οι κανόνες της UEFA για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Οι κανόνες της UEFA για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Celestyal Cruises

Ενόψει της έναρξης στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων στο Champions League και το Europa League, η UEFA δημοσίευσε ειδικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται, σε περίπτωση προβλημάτων που προκύπτουν από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Covid-19.

Εάν υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί, για γηπεδούχους ή φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, οι σύλλογοι θα πρέπει να ενημερώνουν εγκαίρως την UEFA, και συγκεκριμένα:

⦁    Έως τις 8 Φεβρουαρίου 2021 για τους πρώτους νοκ-άουτ αγώνες του Champions League και τον γύρο των «32» του Europa League
⦁    Έως την 1η Μαρτίου 2021 για το δεύτερο σκέλος του Champions League και για τα στάδια νοκ-άουτ του Europa League
⦁    Έως τις 29 Μαρτίου 2021 για τους προημιτελικούς του Champions League και του Europa League
⦁    Έως τις 19 Απριλίου 2021 για τους ημιτελικούς του Champions League και του Europa League

Σε περίπτωση προβλημάτων η UEFA έχει οργανώσει μια σειρά από βήματα, ανάλογα με το εάν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί επιβάλλονται στους φιλοξενούμενους από τη χώρα υποδοχής ή από τη χώρα από την οποία προέρχονται.

Όσον αφορά την πρώτη υπόθεση, η UEFA εξηγεί ότι «εάν οι περιορισμοί που επιβάλλονται από τις εθνικές / τοπικές αρχές της χώρας του γηπεδούχου συλλόγου ισχύουν για τον σύλλογο υποδοχής, ο γηπεδούχος σύλλογος πρέπει να προτείνει μια κατάλληλη εναλλακτική έδρα, που μπορεί να βρίσκεται σε μια χώρα ουδέτερη (εντός της επικράτειας μιας Ομοσπονδίας-μέλους της UEFA), η οποία θα επέτρεπε τον αγώνα χωρίς περιορισμούς και για τους δύο συλλόγους».

«Η γηπεδούχος ομάδα», συνεχίζει η UEFA «θα παραμείνει υπεύθυνη για τη διοργάνωση του αγώνα και όλα τα σχετικά έξοδα. Εάν η γηπεδούχος ομάδα δεν καταφέρει να προτείνει έναν κατάλληλο εναλλακτικό χώρο και την αναδιοργάνωση του αγώνα σε άλλη έδρα και / ή η ημερομηνία δεν το επιτρέπει, ο εν λόγω σύλλογος θα θεωρηθεί υπεύθυνος για τη μη διεξαγωγή του αγώνα, ο οποίος θα κηρυχθεί ακυρωμένος από το “Επιτροπή Ελέγχου, Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA”, με το γηπεδούχο σύλλογο να θεωρείται ηττημένος με 3-0».

Όσον αφορά τη δεύτερη υπόθεση, η UEFA έχει αποσαφηνίσει ότι «εάν οι περιορισμοί που επιβάλλονται από τις εθνικές / τοπικές αρχές της χώρας της φιλοξενούσας ομάδας ισχύουν για το ταξίδι του συλλόγου που επισκέπτεται για να παίξει τον αγώνα ή για την επιστροφή του στην πατρίδα του μετά τον αγώνα, ο γηπεδούχος σύλλογος πρέπει να προτείνει έναν κατάλληλο εναλλακτικό χώρο που μπορεί να βρίσκεται σε ουδέτερο έδαφος (εντός μιας Ομοσπονδίας-μέλους της UEFA), που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή του αγώνα και δεν θα επέβαλλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς και για τους δύο επισκέπτες».

«Εάν η γηπεδούχος ομάδα δεν προτείνει μια τέτοια κατάλληλη εναλλακτική έδρα, η διοίκηση της UEFA θα λάβει την τελική απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής και / ή την ημερομηνία του αγώνα. Η γηπεδούχος ομάδα θα παραμείνει υπεύθυνη για τη διοργάνωση του αγώνα και οι δύο ομάδες θα μοιραστούν κατά το ήμισυ το σχετικό κόστος», υπογραμμίζεται.

«Επιπλέον», καταλήγει η UEFA, «ένα ποσό που ισούται με το 10% της αρχικής αμοιβής συμμετοχής θα αφαιρεθεί από τις πληρωμές που οφείλονται στη φιλοξενούμενη ομάδα και θα καταβληθεί στον γηπεδούχο σύλλογο ως αποζημίωση. Εάν μία από τις ομάδες αρνηθεί να συμμετάσχει στον αγώνα, θα θεωρηθεί υπεύθυνη και θα θεωρηθεί ηττημένη με 3-0».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.