Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αρνητική η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης σε κάθε επένδυση, αν δεν υπάρχει εν...

Αρνητική η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης σε κάθε επένδυση, αν δεν υπάρχει εν ισχύ ρυμοτομικό σχέδιο

Στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου παρουσίασε την γνωμοδότηση επί της μελέτης του έργου εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας θερμικής επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων. 

Βάσει των στοιχείων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η μονάδα επρόκειτο να εγκατασταθεί στο Ο.Τ 52 Ο της ΒΙΠΕ και απέχει περίπου 2,5 χλμ από τον οικισμό της Σίνδου και 1,5 χλμ από τον οικισμό της Αγχιάλου.

Στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο σύμφωνα με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της ΒΙΠΕ Σίνδου του 2017 με Απόφαση Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης προβλέπονται στις χρήσεις γης, η εγκατάσταση τέτοιας δραστηριότητας.
Βάσει του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων και του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων, προκρίνονται θέσεις εντός των οργανωμένων υποδοχέων όπως η ΒΙΠΕ Σίνδου
Επίσης κατά την έγκριση της μελέτης αναθεώρησής του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στη ΒΙΠΕ Σίνδου, ο Δήμος Δέλτα με ομόφωνη απόφασή του τάχθηκε υπέρ του εν λόγω ρυμοτομικού απορρίπτοντας δύο ενστάσεις που υποβλήθηκαν.

Παρόλα αυτά, η κ. Πατουλίδου επεσήμανε πως οι προβλεπόμενες χρήσεις γης του ρυμοτομικού σχεδίου της ΒΙΠΕ Σίνδου δεν ισχύουν πλέον από τις 29/6/2019 διότι δεν έγινε η προσαρμογή της μελέτης αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου στη ΒΙΠΕ Σίνδου ως προς τις χρήσεις γης με τις διατάξεις του ΠΔ59/2018 εντός ενός έτους από την δημοσίευση του.
Στο μεταβατικό αυτό διάστημα ισχύουν οι προισχύουσες χρήσεις γης του ΠΔ/23-2-87.

Η κ. Πατουλίδου πρότεινε εφόσον δεν υπάρχει εν ισχύ ρυμοτομικό σχέδιο στη ΒΙΠΕ Σίνδου, η Μητροπολιτική Επιτροπή να τοποθετείται αρνητικά σε κάθε περίπτωση που εξετάζει γνωμοδοτικά για τη ΒΙΠΕ Σίνδου έως ότου εγκριθεί  το νέο ρυμοτομικό σχέδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.