Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Υπεγράφη το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής της Μαρίνας Αλίμου μεταξύ της ΕΤΑΔ Α.Ε. και...

Υπεγράφη το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής της Μαρίνας Αλίμου μεταξύ της ΕΤΑΔ Α.Ε. και του νέου παραχωρησιούχου

Υπεγράφη το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής της Μαρίνας Αλίμου μεταξύ της ΕΤΑΔ Α.Ε. και του νέου παραχωρησιούχου

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια της Μαρίνας Αλίμου, ολοκλήρωσε σήμερα με την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής τη διαδικασία παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου στον νέο παραχωρησιούχο «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Μονοπρόσωπη Α.Ε», σηματοδοτώντας κατ’ αυτό τον τρόπο την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης για την υλοποίηση μιας εμβληματικής επένδυσης σε έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς λιμένες της χώρας.

Το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του ακινήτου παραχώρησης και των υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων εντός αυτού υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, στο χώρο της Μαρίνας Αλίμου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε. κ. Στέφανο Δ. Βλαστό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Μονοπρόσωπη Α.Ε», κ. Ιωάννη Μωραΐτη, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδου Λαμπίρη και του Δημάρχου Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη. 

Η σημερινή ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης της Μαρίνας Αλίμου αποτελεί το επιστέγασμα πολύμηνης προετοιμασίας, διαδικασιών και διαπραγματεύσεων από την Διοίκηση της ΕΤΑΔ, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί το κοινωνικό και οικονομικό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο μέσα από τη συγκεκριμένη παραχώρηση. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ κ. Στέφανος Δ. Βλαστός δήλωσε: «Η ΕΤΑΔ χάρη στη τεχνογνωσία που διαθέτει μέσω της μακροχρόνιας λειτουργίας και διαχείρισης της Μαρίνας Αλίμου, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να ξεπεράσει όλα τα νομικά και τεχνικά ζητήματα και να επιλύσει σειρά εκκρεμοτήτων, προκειμένου να διασφαλίσει σε αγαστή συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ την ομαλή μετάβαση της διαχείρισης στον νέο παραχωρησιούχο και να φέρει εις πέρας επιτυχώς, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης μέχρι το τέλος του 2020.

Η σημαντική επένδυση που θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Ελλάδας και των Βαλκανίων θα συμβάλλει τα μέγιστα στο έργο εθνικής σημασίας για την αστική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής, θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας και θα καταστήσει την Μαρίνα Αλίμου κορυφαίο πόλο αναψυχής και τουριστικής ανάπτυξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και τη χώρα», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ.

Ο κ. Στέφανος Δ. Βλαστός συμπλήρωσε ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες εν μέσω πανδημίας η σταθερή προσήλωση στη βέλτιστη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η συλλογική προσπάθεια αποτελούν ισχυρή απόδειξη της ικανότητας της Ελλάδας να συνεχίσει να προσελκύει σημαντικές επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μέσα από τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και όρων βιώσιμης ανάπτυξης προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου.

Η Μαρίνα Αλίμου καλύπτει χερσαίο χώρο συνολικής έκτασης 210.000 τ.μ. με θαλάσσια ζώνη 428.000 τ.μ. και διαθέτει πάνω από 1.000 μόνιμες θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, εκ των οποίων 50 θέσεις για μεγάλες θαλαμηγούς άνω των 25 μέτρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.