Αρχική Δήμοι Ένταξη του Δήμου Σαρωνικού στην Πρόσκληση για τα «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων»

Ένταξη του Δήμου Σαρωνικού στην Πρόσκληση για τα «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων»

Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ο Δήμος Σαρωνικού είναι ένας από τους 254 δήμους που καθορίστηκε ως προσωρινός δικαιούχος με το ποσό των 39.680 ευρώ, στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» του χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020», με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου στη συνεδρίαση της 23/12/2020, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Ο Δήμος υπέβαλε την ηλεκτρονική αίτηση ένταξης με την αρ. 312/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (34η συνεδρίαση/25-11-2020). Μετά την εξέταση των δικαιολογητικών, το Πράσινο Ταμείο θα προχωρήσει στον καθορισμό των δήμων ως οριστικών δικαιούχων και στην αποδέσμευση του ποσού χρηματοδότησης.

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Σαρωνικού αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος καθώς και θέσεων στάθμευσης Ηλεκτρικών Οχημάτων εντός των διοικητικών του ορίων.

         Επιπλέον ο Δήμος έχει υποβάλλει αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στον άξονα «Περιβάλλον» με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους», για την προμήθεια των δέκα πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του και αναμένεται η έγκρισή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.