Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πώς να επιλέξεις τον καναπέ σου. 10 βασικά σημεία προσοχής!

Πώς να επιλέξεις τον καναπέ σου. 10 βασικά σημεία προσοχής!

Πώς να επιλέξεις τον καναπέ σου. 10 βασικά σημεία προσοχής!

H επιλογή του καναπέ για το σπίτι είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Εύκολα όμως μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη, καθώς υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε ώστε να γίνει σωστά η επιλογή του καναπέ για το σπίτι μας.

Τα έπιπλα μας θα πρέπει όχι μόνο να αντικατοπτρίζουν το προσωπικό στυλ και τον χαρακτήρα μας αλλά να είναι χρηστικά και άνετα. Επίσης θα πρέπει να ενσωματώσουμε το στυλ του καναπέ με την υπάρχουσα διακόσμηση του σπιτιού.

Εν συντομία, η επιλογή επίπλων χρειάζεται μελέτη τόσο όσον αφορά την πρακτικότητα και την χρηστικότητα αλλά και το αισθητικό αποτέλεσμα.

1. Χρηστικότητα του καναπέ

Ο πρώτος συντελεστής αφορά τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητα του κάθε επίπλου. Σκεφτείτε όλα τα μέλη της οικογένειας και το αν η αγορά του καναπέ εξυπηρετεί τις ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Για παράδειγμα αν θα έχει αποθηκευτικό χώρο για τα παιχνίδια των παιδιών ή κάποια ρούχα τους, αν θα είναι ανθεκτικό στα παιχνίδια που κάνουν τα παιδιά μέσα στο σπίτι;

Αν η απάντηση στα παραπάνω είναι ναι τότε θα πρέπει να σκεφτείτε τη λύση ενός καναπέ- κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο όπως αυτούς που προτείνουμε και εμείς παρακάτω. Φυσικά στην περίπτωση που υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος η καλύτερη λύση είναι η αγορά ενός γωνιακού καναπέ κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο όπως για παράδειγμα ο γωνιακός καναπές κρεβάτι ΙΜΙΑ.

2. Προσοχή στο μέγεθος του καναπέ

Πάντα επιλεγούμε τον καναπέ μας στις καταλληλότερες διαστάσεις που διαθέτουμε. Είναι σημαντικό να μετρήσουμε τον χώρο μας προτού κάνουμε την αγορά του καναπέ μας. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς συμβουλευόμαστε έναν ειδικό. Εναλλακτικά μπορούμε να τον σχεδιάσουμε στο πάτωμα με χαρτοταινία, ή να τοποθετήσουμε χαρτόνια ή αντικείμενα στο χώρο που θα τοποθετήσουμε τον καναπέ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλυτέρα τον όγκο που θα καταλάβει στον χώρο μας. Μην παραλείψετε τα στοιχεία όπως το καλοριφέρ ή τις κολόνες, τη σκάλα ή την μπαλκονόπορτα καθώς είναι πολύ σημαντικά στην επιλογή των διαστάσεων του καναπέ αλλά και τη λειτουργικότητα του στον χώρο.

Πότε δεν επιλέγουμε έναν τεράστιο καναπέ για μικρό χώρο ή το αντίθετο.

3. Ποιότητα & κατασκευή του καναπέ

Η ποιότητα και η κατασκευή είναι από τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής του καναπέ σας. ο καναπές θα πρέπει να είναι ανθεκτικός με πιστοποιημένα υλικά που θα μας εξασφαλίσουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιλέξτε τον καναπέ σας από ειδικευμένους κατασκευαστές με μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο όπως η Δ.ΡΑΓΙΑΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ όπου σας εξασφαλίζεται πιστοποιημένη εγγύηση στον σκελετό (μεταλλικό ή ξύλινο) και στα αφρώδη μέρη. Αποφύγετε τις ελαφριές κατασκευές και τις φθηνές λύσεις, καθώς το «φθηνό» μας βγαίνει «ακριβό».

4. Δώστε βάρος στον σκελετό του καναπέ

Ξοδέψτε όσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε σε έναν ποιοτικό σκελετό -θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους με το πέρασμα των χρόνων. Ένα συμπαγές πλαίσιο από σκληρό ξύλο είναι μια καλή επιλογή. Επίσης οι μεταλλικές κατασκευές με ενισχύσεις στα σημεία που καταπονείται περισσότερο ο καναπές, κάνουν την επιλογή του καναπέ σας κορυφαία.

5. Απόδειξη σωστής κατασκευής του καναπέ

Για να καταλάβουμε αν ένας καναπές είναι σωστός κατασκευαστικά χωρίς να έχουμε πρόσβαση στο εσωτερικό του μπορούμε να κάνουμε το εξής: Να πιάσουμε τη μία μπροστινή γωνία του καναπέ από το κάτω μέρος και να τον σηκώσουμε γύρω στα 5 εκ από το έδαφος. Εάν παρατηρήσουμε ότι η ακριβώς απέναντι μπροστινή γωνία σηκώνεται και αυτή από το έδαφος και απέχει ακριβώς την ίδια απόσταση τότε έχουμε μία δεμένη κατασκευή καναπέ. Σε περίπτωση που η απέναντι μπροστινή γωνία δεν έχει ξεκολλήσει από το έδαφος ή βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 5 εκ τότε ο καναπές δεν έχει σωστή κατασκευή και θέλει περαιτέρω δεσίματα.

6. Δοκιμάστε πριν αγοράσετε τον καναπέ

Ο μέσος καναπές έχει φάρδος τουλάχιστον 70 εκατοστά, όμως επειδή οι διαστάσεις ποικίλλουν, καλύτερα να δοκιμάσετε διαφορετικά στυλ για να εξασφαλίσετε ότι έχετε καλή υποστήριξη πλάτης. Όταν πρόκειται για το ύψος του καθίσματος, τα περισσότερα σχέδια είναι μεταξύ 45-50 εκατοστά. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος ύψος, οπότε δοκιμάστε πριν αγοράσετε για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει σε ολόκληρη την οικογένεια.

7. Αξεπέραστη άνεση του καναπέ

Επειδή κοιτάζουμε την εμφάνιση και ξεχνάμε την άνεση αλλά εδώ δεν μιλάμε απλώς για ένα παντελόνι μετά από λίγο δεν μας αρέσει και το πετάμε ή το κρύβουμε στη ντουλάπα καλό είναι να δοκιμάσετε τον καναπέ που σας αρέσει περισσότερο χρόνο και να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω. Καθίστε και προσπαθήστε να καταλάβετε πόσο άνετα αισθάνεστε έπειτα από λίγη ώρα. Προτιμάτε σκληρά μαξιλάρια για το κάθισμα και την πλάτη ή απαλά πουπουλένια που θα βυθίζεστε; Σκεφτείτε τη δική σας διαρρύθμιση και ποιος τύπος καναπέ θα ενταχθεί καλύτερα στον χώρο σας, π.χ., ένας διθέσιος, ένας τριθέσιος, ένας καναπές γωνία, αν χρειάζεστε επιπλέον στοιχεία, π.χ. ένα-δύο πουφ.

 8. Χρώματα και υφάσματα του καναπέ

Στην επιλογή του χρώματος αλλά και του υφάσματος του καναπέ σημαντικός γνώμονας είναι οι ανάγκες σας. Αν έχετε παιδιά ένας λευκός καναπές φαντάζει υπέροχος όμως στην καθημερινότητα γίνεται μπελάς καθώς θα χρειάζεται μεγάλη φροντίδα ώστε να παραμένει καθαρός και εντυπωσιακός. Επιλέξτε ένα αδιάβροχο/αλέκιαστο ύφασμα το οποίο καθαρίζεται πολύ εύκολα. Επίσης αν έχετε σκοπό να επιλέξετε έντονα χρώματα δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του υφάσματος για να μην ξεθωριάσει εύκολα. Τα ασφαλέστερα χρώματα και αυτά που συνδυάζονται ευκολότερα είναι το γκρι, το μπεζ και γενικά γήινες αποχρώσεις γύρω από αυτά.

Επίσης σκεφτείτε προσεκτικά την επιλογή δέρματος καθώς στη χωρά μας λόγο του κλίματος και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ ζεστό και έτσι δεν μπορείτε να χαρείτε τον καναπέ σας.

9. Value for money του καναπέ

Στην αγορά του καναπέ υπάρχουν πολλά σχέδια, πολλές ποιότητες και φυσικά διάφορες τιμές. Από πολύ ποιοτικούς και ανθεκτικούς καθώς και πιο πρόχειρες λύσεις, καθώς και υψηλές αλλά και χαμηλές τιμές. Καλό θα είναι να κάνουμε την επιλογή μας βάση των αναγκών μας και του budget μας δηλαδή να πετύχουμε την καλύτερη value for money επιλογή.

10. Design του καναπέ

Ένα διαχρονικό σχέδιο με απλές γραμμές και χωρίς υπερβολές είναι σίγουρα η ασφαλέστερη επιλογή για κάθε σπίτι. Ο καναπές είναι το κυρίαρχο κομμάτι της επίπλωσης και δεν πρέπει να ξεφεύγει αισθητικά ούτε σε design ούτε σε χρώμα. Επίσης να θυμάστε ότι ο καναπές είναι ένα κομμάτι που συνήθως μένει πάνω από 10 χρόνια στο χώρο μας οι τάσεις και η μόδα περνάνε και αλλάζουν ο καναπές σας όμως θα είναι ακόμα εκεί!!

Είμαστε σίγουροι πως με τα παραπάνω tips θα βοηθηθείτε σημαντικά και θα κάνετε την καλύτερη επιλογή για τον καναπέ ή τον καναπέ κρεβάτι του σαλονιού σας ή για τον κάθε χώρο που έχετε ανάγκη.

Καλές αγορές!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.