Αρχική Δήμοι Η Αλόννησος στην κορυφή των Δήμων με τα λιγότερα κρούσματα στη Θεσσαλία!

Η Αλόννησος στην κορυφή των Δήμων με τα λιγότερα κρούσματα στη Θεσσαλία!

Μία ακόμη σημαντική πρωτιά κατέκτησε ο Δήμος Αλοννήσου στο σημαντικότερο τομέα της καθημερινότητας που απασχολεί την Ελλάδα και τη διεθνή επικαιρότητα, δηλαδή την Υγεία και την εξέλιξη της πανδημίας. Σύμφωνα με την Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της Λοίμωξης από το Νέο Κορωνοϊό (COVID-19) που συνέταξαν το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρου COVID-19 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Αλόννησος καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις μεταξύ των Δήμων όλης της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην κατάταξη της γεωγραφικής κατανομής των κρουσμάτων Covid-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα. Για τις  περιόδους 14/3/2020 έως 7/11/2020 και 8/11/2020 έως 21/11/2020 ο Δήμος Αλοννήσου εμφανίζει μόλις ένα κρούσμα ανά χρονικό διάστημα. Την εντυπωσιακή αυτή πρωτιά ζωής ο Δήμος Αλοννήσου τη «μοιράζεται» με τους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Λίμνης Πλαστήρα που παρουσιάζουν εξίσου πολύ χαμηλά κρούσματα για τη συνολική διάρκεια της περιόδου.

«Είναι τιμή μου να αναφέρω πως στον δύσκολο και άνισο αγώνα με την πανδημία που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο, οι κάτοικοι και οι Δημότες Αλοννήσου βγαίνουν νικητές μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα πρόσφατα ανακοινωθέντα στοιχεία! Αυτή η σπουδαία πρωτιά ανήκει εξολοκλήρου στην κοινωνία της Αλοννήσου και τους επαγγελματίες της που έχουν επιδείξει παροιμιώδη στάση υπευθυνότητας και πειθαρχίας σε όλο αυτό το διάστημα. Ως Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους Δημότες μας, εξαντλώντας κάθε δυνατή βοήθεια που μπορούμε να τους παρέχουμε. Δυστυχώς δεν ήλθε ακόμη η ώρα των πανηγυρισμών ούτε της χαλάρωσης, καθώς και ο παραμικρός εφησυχασμός μπορεί να στοιχίσει ακριβά. Είμαστε όμως στο σωστό δρόμο ώστε να συνεχίσουμε με την ίδια υπομονή και αποφασιστικότητα μέχρι ο εφιάλτης αυτός να τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε σχετικά με τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το νησί του, ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ Πέτρος Βαφίνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.