Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ομιλία Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο 9ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ

Ομιλία Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο 9ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ

Ομιλία Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο 9ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ

Χάρης Θεοχάρης: Στηρίζουμε συνέργειες με θετικό αποτύπωμα για τον Τουρισμό

Στις παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις της Ελλάδας και του Αραβικού κόσμου και στην εμβάθυνση της συνεργασίας στον τουρισμό αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, συμμετέχοντας στις εργασίες του 9ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ, που έγινε διαδικτυακά.

Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε τις από κοινού δράσεις για τη βελτίωση της εναέριας συνδεσιμότητας, λέγοντας ότι «Αθήνα και αραβικές χώρες συνδέονται με απευθείας αεροπορικές πτήσεις, ενισχύοντας τις ευοίωνες προοπτικές για την εκατέρωθεν αύξηση των τουριστικών ροών το 2021. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και άλλες αραβικές χώρες, αποτελούν προτεραιότητα για τον ελληνικό τουρισμό και ως εκ τούτου ενισχύεται η τουριστική συνεργασία».

«Η εμβάθυνση της συνεργασίας προχωρά με γοργούς ρυθμούς», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού και συμπλήρωσε: «τον Ιούλιο του 2020 υπεγράφη Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για την Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον τομέα του Τουρισμού, για την περίοδο 2020-2022, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας, κυρίως στους τομείς της τουριστικής προβολής, των ειδικών μορφών τουρισμού, των τουριστικών επενδύσεων, της τουριστικής νομοθεσίας και της αεροπορικής συνδεσιμότητας».

Ο κ. Θεοχάρης απαρίθμησε μια σειρά από λόγους για να επενδύσει κάποιος στη χώρα μας:

• Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες τουριστικές αγορές στον κόσμο.

• Μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τις υποδομές, την τοποθεσία, το τοπίο, το κλίμα, την ιστορία και τον πολιτισμό.

• Η επέκταση της τουριστικής περιόδου προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για την αύξηση των τουριστικών επισκέψεων.

• Το χαμηλό ποσοστό σε ξενοδοχεία 5 αστέρων και 4 αστέρων αποτελεί επενδυτική ευκαιρία.

• Σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τα ολοκληρωμένα / σύνθετα τουριστικά καταλύματα και νέο πρόγραμμα χορήγησης άδειας παραμονής.

• Επιχειρηματικές ευκαιρίες συνεργασίας με εταιρείες αγροτουρισμού και τροφίμων για την προώθηση της παγκοσμίου φήμης ελληνικής γαστρονομίας.

Ο Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε και τη σημαντική δυνατότητα επενδυτικής ανάπτυξης σε πολλούς υποτομείς της ελληνικής τουριστικής αγοράς, αναφέροντας ενδεικτικά την αναβάθμιση και τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων, την ανάπτυξη και προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού και την αξιοποίηση της νομοθεσίας.

«Οι τομείς δυνητικών επενδύσεων», διευκρίνισε ο κ. Θεοχάρης, «αφορούν σε ακίνητα και τουριστικά καταλύματα, μαρίνες, κρουαζιέρα, ‘homeports’, θεματικά πάρκα, υποδομές υγείας (ιατρικός τουρισμός) και άθλησης» ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στη Χρυσή Βίζα και στο πρόγραμμα «Ελλάδα – My Residence».

«Σε κάθε περίπτωση, στηρίζουμε συνέργειες στον τουρισμό που εκτιμάται ότι φέρουν θετικό οικονομικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον αραβικό κόσμο στα επόμενα χρόνια. Οι σχέσεις Ελλάδας-αραβικών χωρών έχουν σφυρηλατηθεί σε σταθερές βάσεις και είμαστε αποφασισμένοι να τις ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο στα χρόνια που έρχονται», κατέληξε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.