Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΟ IMPRECO  ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΡΓΟ IMPRECO  ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Celestyal Cruises

Στην τελική συνάντηση για την ολοκλήρωση Ευρωπαϊκού Έργου IMPRECO του πλαισίου Interreg Adrion συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της ΕΕ – DG MARE, Ερευνητικών και Ακαδημαϊκών Κέντρων, του Δήμου Staranzano της Ιταλίας που αποτελεί το Γενικό συντονιστή, και παρουσία όλων των εταίρων του έργου.

Στην τελική εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου και οι δραστηριότητες όλων των εταίρων από πέντε χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Αλβανία, Σλοβενία, Κροατία)  για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων στην περιοχή Αδριατική – Ιόνιο μέσω και της διακρατικής δικτύωσης φορέων και αρμοδίων αρχών.

Η συζήτηση εστίασε στην κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου, στις καλές πρακτικές διαχείρισης και διατήρησης των οικοσυστημάτων των προστατευόμενων περιοχών καθώς και στην αξιοποίηση των πιλοτικών σχεδίων και δράσεων των εταίρων του έργου. Για την Κρήτη, αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς αφενός έχει επιλεγεί ως πιλοτική περιοχή η Β.Α. Κρήτη, αλλά και γιατί οι πρακτικές και τα σχέδια που μελετήθηκαν στο πλαίσιο του IMPRECO μπορούν να συν-αξιοποιηθούν από τους συναρμόδιους φορείς της Κρήτης και για άλλες περιοχές του νησιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης τόνισε τη σημασία της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής Ιονίου, υπό το πρίσμα της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής EUSAIR, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου και για προς τη βιώσιμη ανάπτυξη των παρακτίων περιοχών στην μετά COVID  εποχή.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η Αλίκη Καρούσου, στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης και αρμόδια υλοποίησης του προγράμματος, όπου παρουσίασε την εμπειρία της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με το έργο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.