Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο Νεώριο της Σύρου

Δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο Νεώριο της Σύρου

Χαιρετισμός Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη διαδικτυακή παρουσίαση του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας της ONEX και της CISCO στο Νεώριο της Σύρου:

«Θέλω να συγχαρώ την ONEX και τη CISCO για τη συνεργασία τους και την δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο Νεώριο της Σύρου. Ως Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων στηρίζω προφανώς επενδύσεις όπως της ONEX – και το ξέρει ο κ. Ξενοκώστας ότι εμπλέκομαι πάντα ενεργά για να ξεμπλοκάρω επενδύσεις-, είμαι, όμως, ταυτόχρονα και ο Υπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας καθώς έχω υπό την εποπτεία μου την Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας.

Η ιδέα ενός Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στο Νεώριο της Σύρου, δηλαδή ενός επίσημου και οργανωμένου R & D για τη ναυτιλία, τη ναυπηγική και για όλα αυτά που έχουν κάνει υπερήφανους τους Έλληνες εδώ και αιώνες, νομίζω ότι είναι κάτι που έλειπε από την Ελλάδα. Θα φέρει σίγουρα πολύ μεγάλα οφέλη και σε επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης αλλά είμαι βέβαιος ότι πολλές από τις γνώσεις αυτές θα έχουν επενδυτικές και εμπορικές εφαρμογές, άμεσα, στο χώρο της ναυπηγικής βιομηχανίας. Εάν αυτό το επιτύχουμε, το κέρδος για τη χώρα θα είναι πολλαπλό, για την Κυβέρνηση μεγάλο και για σας, κ. Ξενοκώστα της ONEX και κ. Τσιμπούκη, γενικέ διευθυντά της CISCO, ένα σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας.

Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως χαιρετίζω την δημιουργία του Κέντρου και θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα το στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Θέλω, παράλληλα, να ζητήσω από τον κ. Ξενοκώστα να μεταφέρει στους εργαζόμενους στο Νεώριο της Σύρου ότι τους ευχαριστούμε για την καλή δουλειά που κάνουν και το καλό όνομα στο Ναυπηγείο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.