Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Την απαράδεκτη και αυθαίρετη εκδίωξη τους από την Μαρίνα Αλίμου καταγγέλουν οι...

Την απαράδεκτη και αυθαίρετη εκδίωξη τους από την Μαρίνα Αλίμου καταγγέλουν οι επαγγελματίες τουριστικών σκαφών άνευ πληρώματος

ΝΕΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ – ΣΙΤΕΣΑΠ

Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2020, στους χώρους της Μαρίνας Αλίμου, ήρθαν για δεύτερη φορά (η προηγούμενη ήταν στις 15.9.2020) γερανοί και νταλίκες και άρχισαν να μεταφέρουν τους μικρούς ΟΙΚΙΣΚΟΥΣ (ISO BOX CONTAINERS) Γραφεία και αποθηκευτικούς χώρους, (από τα οποία εξυπηρετούνται οι πελάτες – ναυλωτές – τουρίστες, που αφήνουν εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ, με την επίσκεψη και παραμονή τους στα διάφορα ελληνικά νησιά και παράκτιες περιοχές), χωρίς ειδοποίηση των ιδιοκτητών τους – επαγγελματιών, πού άλλωστε λόγω των περιοριστικών μέτρων κορωνοϊού δεν μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα, και «με το έτσι θέλω» και με την κάλυψη της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αλίμου.

Επισημαίνεται ότι αυτή είναι τελείως απροσδόκητη, απαράδεκτη και αυθαίρετη ενέργεια, της μετακίνησης ιδιωτικής περιουσίας που βρίσκεται στους χώρους της Μαρίνας Αλίμου επί δεκαετίες, ενώ ο ΣΙΤΕΣΑΠ έχει ήδη πραγματοποιήσει πέντε συναντήσεις με τον επίσημο εκπρόσωπο του Παραχωρησιούχου, για την ολοκλήρωση της υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας για την δημιουργία νέου χώρου για την τοποθέτηση των οικίσκων, θέμα που έχει απασχολήσει και τις δύο πλευρές επί μακρό χρονικό διάστημα.

Μη αποδεχόμενοι την αρχική πρόταση του Παραχωρησιούχου που ζητούσε υψηλότατο αντίτιμο και δυσβάστακτους όρους, ο ΣΙΤΕΣΑΠ είχε υποβάλει λεπτομερή Αντιπρόταση στις  8.10.2020, και στη συνέχεια, στις 9.11.2020, εστάλησαν και σχέδια για την διαμόρφωση του χώρου, που είχε ζητήσει ο Παραχωρησιούχος. Στην αντιπρόταση που υπέβαλαν οι επαγγελματίες δια του ΣΙΤΕΣΑΠ, ο εκπρόσωπος του Παραχωρησιούχου είχε ήδη συμφωνήσει στο βασικό πλαίσιο (συνάντηση στις 5.11.2020 και ακολουθούσα αλληλογραφία με e-mail) και αναμενόταν την ερχόμενη Παρασκευή 20.11.2020 να πραγματοποιηθεί, κατόπιν αιτήματος του Παραχωρησιούχου (e-mail της 13.11.2020) με κοινούς εκπροσώπους του και του ΣΙΤΕΣΑΠ, αυτοψία στον χώρο για την διευθέτηση τεχνικών στοιχείων των υπό μεταφορά οικίσκων. Αντ’ αυτού, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δήμου Αλίμου Αντιδήμαρχος κ. Αντωνάκης, στους εκπροσώπους του ΣΙΤΕΣΑΠ που ήταν παρόντες στις ενέργειες της αυθαίρετης μετακίνησης των οικίσκων, οι ενέργειες της απομάκρυνσης των οικίσκων από τις υπηρεσίες του Δήμου Αλίμου ήσαν αποτέλεσμα πιέσεων από τον Παραχωρησιούχο και καθοδηγούντο από τον επίσημο εκπρόσωπό του, Διευθύνοντα Σύμβουλο της θυγατρικής εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ» και της Εταιρείας REDS του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που ήταν προσωπικά παρών στους χώρους της Μαρίνας.

Και επισημαίνεται επιπροσθέτως, ότι στην παρούσα περίοδο που συζητούνται μεταξύ των δύο πλευρών οι τεχνικές λεπτομέρειες σχετικές με την αντιπρόταση του Συνδέσμου, μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ ενημέρωσαν τον Σύνδεσμο ότι ο Παραχωρησιούχος, χωρίς να ενημερώσει τον Σύνδεσμο με τον οποίο βρισκόταν σε συνεννοήσεις για το θέμα αυτό, είχε αποστείλει προς Μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ ηλεκτρονικό μήνυμα την 31.10.2020 και την 4.11.2020, ζητώντας τους να δεσμευθούν για τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις (οικίσκους) τους, με ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥ ΑΠΟ 15 ΜΑΙΟΥ 2020, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ – αναφέροντας:

«……… παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε έως τις 03-11-2020 την παρακάτω δήλωση, στην οποία θα αναγράφεται ρητώς ως απώτατη ημερομηνία απομάκρυνσης των κατασκευών σας που υφίστανται εντός της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας Αλίμου η 15- 11-2020.

ΔΗΛΩΣΗ:
Δια της παρούσης, και σε συνέχεια των πρόσφατων συζητήσεων που είχατε με εκπροσώπους του κλάδου μας, σας επιβεβαιώνουμε ότι αποδεχόμαστε την από 15/5/2020 πρότασή σας για την εγκατάστασή μας στο χώρο που θα διαμορφωθεί στη Μαρίνα Αλίμου …………..

Ρητά δεσμευόμαστε δε να απομακρύνουμε με επιμέλεια και ίδιες δαπάνες τον εξοπλισμό που προσωρινά χρησιμοποιούμε για την κάλυψη των αναγκών μας στον χερσαίο χώρο του τουριστικού λιμένα – Μαρίνα Αλίμου, συμπεριλαμβανομένων των προβλητών, αιγιαλού και παραλίας μέχρι το αργότερο την 15-11-2020» 

«Η συμπεριφορά αυτή του Παραχωρησιούχου», όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Πάρις Λουτριώτης, που ήταν παρών στον χώρο της Μαρίνας Αλίμου, και προσπάθησε, και με τους δύο Αντιπροέδρους, κ. Γιάννη Μακρυδάκη και κ. Κώστα Χιώτη, και άλλα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου, να αποτρέψουν αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, της απομάκρυνσης των οικίσκων, «δεν είναι ειλικρινής και έντιμος τρόπος διευθέτησης του εμφανιζόμενου από τον Παραχωρησιούχο, ως το σημαντικότερο πρόβλημα για την ολοκλήρωση της παράδοσης της Μαρίνας, ενώ την  ίδια στιγμή, δεν καταβάλει το συμφωνημένο τίμημα και ζητάει και του εγκρίνεται παράταση της περιόδου για την παραλαβή μέχρι το τέλος του έτους, όπως δηλώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.